• Discover your own tree
  • Gratis verzenden boven 149,-
  • Zie direct je CO2 compensatie

olijfwilg
1 Product


 

Een plaatje in je tuin, de olijfwilg

Een olijfwilg in je tuin. Klinkt dat als muziek in je oren? Dat snappen we. De Elaeagnus ebbingei, oftewel olijfwilg, is een plaatje om te zien en groeit uit tot een circa twee meter hoge struik. De bovenkant van de bladeren heeft een kleurencombinatie van donkergroen en grijsgroen. De onderkant daarentegen is grijzig. Olijfwilgen krijgen vaak ook nog eens in de periode april-mei witte bloemetjes. Dat geeft toch net even wat meer sfeer aan je tuin of bedrijventerrein. Nog een voordeel van een olijfboom is dat ‘ie sterk is: het is bestand tegen luchtverontreiniging, wind en zout. Een krachtpatser met looks dus.

Geef jouw olijfwilg de aandacht die het verdient

Olijfwilgen behouden het hele jaar door hun blad en zijn goed bestand tegen wind. Zelfs zeewind? Ja hoor, geen enkel probleem. Deze vriend kan wel tegen een windstootje. Bovendien is ‘ie onderhoudsvriendelijk. Je kunt een olijfwilg het beste snoeien in maart, omdat de kans op (strenge) vorst dan klein is. Tip: snoei jouw olijfwilg in juni of juli nog eens en je hebt er maandenlang geen omkijken meer naar. Deze lei-olijfwilg bijvoorbeeld: de uitlopende takken even terugknippen tot het rekwerk en je hebt er geen omkijken meer naar.

Is een olijfwilg milieuvriendelijk?

JA! In hoofdletters, met uitroepteken. Want deze rakker, de lei-olijfwilg, heeft een percentage van maar liefst 100%. Dat betekent dat je met de beplanting van deze natuurlijke vriend voor 100% CO2-uitstoot compenseert. Is een olijfwilg milieuvriendelijk? Dat kun je wel stellen dus. Meer van deze interessante weetjes vind je in de productomschrijving van jouw favoriete olijfwilg. 

Zelf jouw olijfwilg uitzoeken?

Lijkt dat je wat, jouw olijfwilg uitzoeken in onze boomkwekerij? Maak dan kennis met ons unieke concept: DISCOVER YOUR OWN TREE. En dat ‘ontdekken’ mag je helemaal alleen doen óf met onze hulp. Want dat doen we maar wat graag, jou advies geven. Zodat jij dé olijfwilg vindt die mag shinen in jouw tuin of bedrijventerrein.

Vraag ons het hemd van het lijf!

Wil je meer weten over jouw olijfwilg? Dat kan door te e-mailen naar [email protected]. Ook voor al je andere vragen, natuurlijk. Je kunt ons ook het hemd van het lijf vragen op onze boomkwekerij. Het adres? Lakemondsestraat 32 in Opheusden.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0