• Discover your own tree
 • Gratis verzenden boven 149,-
 • Zie direct je CO2 compensatie

Dakplataan - Platanus hispanica

Dakplataan - Platanus hispanica

€65,00

Dakplataan - Platanus hispanica

 • Dakplataan - Platanus hispanica
  • CO² compensatie: Hoog
 • Dakplataan - Platanus hispanica
 • Dakplataan - Platanus hispanica

(0)

  Bij jou geleverd: - In 5 werkdagen bij jou in huis

  Afmeting:
  65,00

  • Gratis verzending Vanaf 149,-
  • Beoordeeld met een
  Productomschrijving

  Dakplataan - Platanus hispanica met een glimlach voor jou

  Waarom kies je voor de dakplataan ?

  De dakplataan, ook wel parasolboom genoemd. Deze snelle groeier heeft mooi, groot blad in en fris groene kleur. De vorm van de dakplataan is een stervorm. De stamhoogte is tussen 220 cm en 240 cm. Ook is de plataan leverbaar met een vierkante dakvorm en als leiboom. De Dakplataan is leverbaar van eind oktober tot eind April met blote wortel.

   

  De survivalgids voor een blije Dakplataan

  Al vanaf klein stammetje geven we jouw dakboom alle aandacht en liefde om zo tot de perfecte volwassen boom te komen. Neem jij dit van ons over? Daarom even een korte uitleg hoe je de Dakplataan te vriend houdt. 

  1. Verhuizing: Nadat de boom de reis heeft afgelegd vanuit onze boomkwekerij tot in jouw tuin begint het pas echt voor jou en de boom. Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit, zorg voor een droge ondergrond. Owja, niet te diep, zorg dat de stam maximaal 5 centimeter in de grond zit. Als de boom met kluit geleverd is, dan mag de jute en metalen draadkorf eromheen blijven zitten. Ook is het handig om de boom goed in balans te houden, dit kan je eenvoudig doen met boompalen en boomband. Een goed begin is het halve werk!

  2. Onderhoud: Iedereen heeft verzorging nodig, dus ook onze vriend. De dakplataan wil graag 2 x per jaar gesnoeid worden, hij heeft het liefst dat je dit tussen november en maart doet. Hoe? De uitlopende takken terug knippen tot het rekwerk. Alles wat er bovenop uitsteek knip je terug tot de dakvorm. Eventueel kun je hem in de zomer nog snoeien.

  3. Dorst? Ja, zeker als hij net is geplant is het van belang dat de dakplataan water krijgt, maar wel pas zodra onze vriend bladeren begint te krijgen. Met 1 tot 2 emmers water per week wordt hij blij, als het boven de 25 graden wordt drinkt hij graag tussen de 3-4 emmers water per week. Boven 35 graden elke dag minimaal 1 emmer water in de avond. Geen natte voeten voor de dakplataan!

   

  Goed om te weten

  Bij een nat voorjaar kan deze vriend wat last hebben van meeldauw. Bij de gespecialiseerde tuincentra zijn hier middelen voor te krijgen.

  Bekijk hieronder de accessoires waar de dakboom blij van wordt. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw boom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de dakbomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je boom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden!

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0