• Discover your own tree
 • Gratis verzenden boven 149,-
 • Zie direct je CO2 compensatie

Leibeuk Groen - Fagus sylvatica

Leibeuk Groen - Fagus sylvatica

€90,00

Leibeuk Groen - Fagus sylvatica

 • Leibeuk Groen - Fagus sylvatica
  • CO² compensatie: Laag
 • Leibeuk Groen - Fagus sylvatica
 • Leibeuk Groen - Fagus sylvatica
 • Leibeuk Groen - Fagus sylvatica

(0)

  Bij jou geleverd: - In 5 werkdagen bij jou in huis

  Afmeting:
  90,00

  • Gratis verzending Vanaf 149,-
  • Beoordeeld met een
  Productomschrijving

  Groene leibeuk - Fagus sylvatica met een glimlach voor jou

  Dé ideale boom voor grote en kleine tuinen en is multifunctioneel in zijn gebruik. Je kunt hem planten voor bescherming tegen de zon en wind, maar de groene leibeuk - Fagus sylvatica wordt ook veel geplaatst langs een terreingrens zodat jij kan genieten van je tuin. Om jou extra privacy te geven worden onze groene leibeuk bomen geleverd met een rekbreedte van 1,50 meter breed en 1,20 meter hoog. De beschikbare takken zijn evenredig verdeelt over het rek, om de groene leibeuk zo vol mogelijk te maken. De leibeuk heeft groene bladeren in de zomer, verkleurt bruin in de winter en is dan bladhoudend.

  De survivalgids voor een groene leibeuk

  Al vanaf klein stammetje geven we jouw leiboom alle aandacht en liefde om zo tot de perfecte volwassen boom te komen. Neem jij dit van ons over? Daarom even een korte uitleg hoe je de Groene leibeuk - Fagus sylvatica te vriend houdt. 

  1. Verhuizing: Nadat de boom de reis heeft afgelegd vanuit onze boomkwekerij tot in jouw tuin begint het pas echt voor jou en de boom. Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit en zorg voor een droge ondergrond. Bij de aanplant is het verstandig om Aanplantgrond van Culvita te gebruiken, hier zit RhizoPlus in.  RhizoPlus is een mengsels van mycorrhiza en andere rhizosphere bacteriën en schimmels. De beuk heeft dit nodig om nieuwe haarwortels aan te maken. En owja, niet te diep planten, zorg dat de stam maar maximaal 5 centimeter in de grond zit. Ook is het handig om de boom goed in balans te houden, dit kan je eenvoudig doen met boompalen en boomband. Een goed begin is het halve werk!

  2. Onderhoud: Iedereen heeft verzorging nodig, dus ook onze vriend. De groene leibeuk moet 1x per jaar gesnoeid worden, hij heeft het liefst dat je dit in het voorjaar doet. Hoe? De uitlopende takken  terug knippen tot het rekwerk en alles wat er bovenop uitsteek knip je terug tot de stam. Eventueel kun je hem in de zomer nog iets snoeien, wel voorzichtig want hij groeit erg graag in deze periode. Ook is het handig om takken die gegroeid zijn nog even op het rekwerk te binden met binddraad.

  3. Dorst? Ja, zeker als hij net is geplant is het van belang dat de groene leibeuk 1 emmer water krijgt, daarna met 1 tot 2 emmers water per week, als het boven de 25-30 graden drinkt hij graag tussen de 3-4 emmers water per week. Boven 35 graden elke dag minimaal 1 emmer water in de avond. Let op, de groene leibeuk houdt niet van natte voeten, goede afwatering is een must!

  Goed om te weten

  Deze vriend is licht gevoelig voor luis. Bij de gespecialiseerde tuincentra zijn hier middelen voor te krijgen.

  Bekijk hieronder de accessoires waar de groene leibeuken blij van worden. een veilig transport voor jouw boom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de bomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je boom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden!

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0