• Discover your own tree
  • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
  • Zie direct je CO2 compensatie
Oranjekorting! 10% met code ORANJE10 Geldig ->25-27 April. Koningsdag zijn wij gesloten

    Leilinde | Tilia europea Pallida

    Leilinde | Tilia europea Pallida

    €87,00

    • Leilinde | Tilia europea Pallida
      • Leilinde | Tilia europea Pallida
      • Leilinde | Tilia europea Pallida
      • Leilinde | Tilia europea Pallida
      • Leilinde | Tilia europea Pallida
      • Leilinde | Tilia europea Pallida
      Plus- en minpunten
      Past in iedere tuin
      Makkelijk in gebruik
      Frisgroen blad
      Lichtgevoelig voor bladluis
      Bladverliezend

      Leilinde | Tilia europea Pallida

      (31)

        Kies jouw maat:

        Boompaal 250 cm met boomband (+ 11,00)

        Aanplantgrond Bio | Culvita (+ 7,50)

        Tijdelijk niet op voorraad

        87,-

        Laat mij een prijs weten

        • Gratis verzending > €99 (NL)
        • Zie direct je CO2 compensatie
        • Discover your own tree
        • Laat je inspireren
        Plus- en minpunten
        Past in iedere tuin
        Makkelijk in gebruik
        Frisgroen blad
        Lichtgevoelig voor bladluis
        Bladverliezend
        • Leilinde, Tilia eur. Pallida kopen

          Als je op zoek bent naar een boom die een subtiele elegantie uitstraalt en toch een statement maakt, dan zal de Leilinde, ook wel bekend als Tilia eur. Pallida, je zeker niet teleurstellen. Deze boom is een van onze favoriete keuzes omdat hij een charmante uitstraling combineer met het praktische gemak. Wij raden deze boom dan ook zeker aan voor zowel beginnende als de meer ervaren tuiniers.

          Waarom voor de leilinde kiezen?

          De Leilinde heeft verschillende fantastische kenmerken die hem onderscheiden van andere bomen. Hij is niet alleen mooi namelijk!

          • Onderhoudsvriendelijk: De Leilinde is een robuuste soort die tegen een stootje kan, waardoor hij weinig zorg behoeft. Hij kan goed tegen de wisselvalligheden van het Nederlandse weer, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over schade door vorst, wind of hitte.
          • Privacy & schaduw: Dankzij het dichte bladerdek van de leilinde heb je een natuurlijke afscheiding die je tuin een gevoel van privacy geeft. Bovendien vormt het bladerdek in de zomer een natuurlijk zonnescherm, waardoor je kunt genieten van een koele en schaduwrijke plek om te ontspannen.
          • Landschappelijke schoonheid: De leilinde heeft een symmetrische vorm en nette uitstraling, waardoor hij een prachtige aanvulling is op elk landschapsontwerp. Of je nu een formele of een informele tuin hebt, deze boom past perfect in de stijl. Met zijn sierlijke takken en hartvormige bladeren, voegt de leilinde een visueel aantrekkelijk element toe aan je tuin dat moeilijk te evenaren is.

          Het uiterlijk van de leilinde

          De Leilinde is een boom met een unieke verschijning. De hartvormige bladeren zorgen voor een prachtig aanzicht in jouw tuin. Ze beginnen met een frisse, levendige groene kleur in de lente en veranderen langzaam naar een rijke gele tint in de herfst, waardoor ze een dynamisch kleurenpalet door de seizoenen heen bieden.

          Tijdens de zomermaanden produceert de Tilia eur. Pallida subtiele, geurige bloemen die een heerlijke, zoete geur afgeven. Deze bloemen trekken allerlei soorten bestuivers aan, waardoor je tuin een hotspot wordt voor bijen, vlinders en andere nuttige insecten.

          Groeipatroon van de Tilia eur. Pallida

          De Leilinde is een middelgrote tot grote leiboom die gemiddeld tot snel groeit. Dit betekent dat jij al vlug van een mooie boom kan genieten. De hoogte en breedte kan je zelf in de hand houden door het correct snoeien van jouw maatje. Hierdoor blijft hij de gewenste hoogte en breedte! Het rekwerk in de leilinde is 150 cm breed en 100 cm hoog met 4 lagen.

          Standplaats

          De Leilinde is even tolerant als het gaat om grondsoorten. Hij groeit goed in alles van klei tot zand, zolang de grond maar goed gedraineerd is. Hij presteert goed in zowel volle zon als halfschaduw. 

          Het planten van de leilinde

          Het planten van de Leilinde is een eenvoudig proces:

          Voorbereiding van het plantgat: Maak een gat dat ongeveer twee keer zo breed is als de kluit van de boom.

          Plaatsen en Water geven: Plaats de boom in het gat, vul het op met aarde en geef water. Een emmer is voldoende. Wij willen graag dat je gebruik maakt van aanplantgrond bij het aanplanten van de leilinde om de beginnende haarwortels te stimuleren.

          Boompalen: Het gebruik van boompalen is zeer aan te raden bij het planten van een Leilinde. Ze helpen om de boom stabiel te houden tijdens zijn eerste groeiende jaren, zodat hij goed kan wortelen en sterker kan worden.

          Onderhoud & verzorging

          Eenmaal gevestigd, is de verzorging van de Leilinde eenvoudig:

          • Water geven: Hoewel deze boom bestand is tegen droogte, zal regelmatig water geven helpen om de groei te bevorderen. Je mag deze boom 1 tot 2 emmers water geven per week. In droge perioden kan het nodig zijn om extra water te geven. Als het boven de 25 graden is, dan zijn 3-4 emmers water noodzakelijk. Is het nog warmer? Boven de 35 graden mag je de boom elke dag minimaal 1 emmer water geven en dan mag je ook de bladeren nat sproeien in de avond. Zorg er wel voor dat hij geen natte voeten houdt, dus een goede afwatering is belangrijk.
          • Snoeien: Het snoeien van je Tilia eur. Pallida leiboom helpt om de vorm te behouden en stimuleert nieuwe groei. De leilinde moet 1x per jaar gesnoeid worden, hij heeft het liefst dat je dit tussen november en maart doet. Hoe? De uitlopende takken even terug knippen tot ongeveer 1 cm boven de tak. Alles wat er bovenop uitsteek knip je terug tot de stam. Eventueel kun je hem in de zomer nog iets snoeien, wel voorzichtig want hij groeit erg graag in deze periode. 
          • Voeding: Om de groei van jouw maatje te bevorderen is het goed om hem in het voorjaar te voorzien van wat koemest korrels.
          • Ziektebestrijding: Hoewel de Leilinde een sterke en gezonde boom is, is het belangrijk om de boom regelmatig te controleren op tekenen van ziekten of plagen. Als je iets ongewoons ziet, neem dan contact met ons op voor advies. Let op: Deze vriend is wel wat gevoelig voor bladluis.

          Bij Bomenkopen.nl zijn we er om je te helpen bij elke stap in je reis met de Leilinde. Neem vandaag nog contact met ons op en begin met het toevoegen van deze unieke boom aan jouw tuin!

          Goed om te weten

          Let op! Leilindes wordt van begin november tot april geleverd met blote wortel. Aanplantgrond is een must! Onze leilinden worden vers geleid. Het kan zijn dat nog niet op alle bamboelagen een tak zit.

          Deze vriend is wel wat gevoelig voor bladluis. Bij de gespecialiseerde tuincentra zijn hier middelen voor te krijgen.

          Bekijk hieronder de accessoires waar de leilindes blij van worden. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw boom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de bomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je boom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden!

          Lees meerLees minder
        • Gat graven

          Het gat moet ongeveer twee keer de hoogte en twee keer de breedte van het wortelgestel hebben. Maak vooral de onderlaag goed los om de waterafvoer te bevorderen. Als deze laag niet wordt weggehaald, kan er water blijven staan in het gat. Hierdoor gaan de wortels van de boom rotten en dat wil je natuurlijk niet.

          Aanplanten

          De boom moet op de juiste diepte geplant worden. Wat is dan de juiste diepte, vraag je je af? Dat is makkelijk te zien: de stam en de wortelhals (bij wortelgoed) hebben een andere kleur.

          Bomen met blote wortel, ook wel wortelgoed genoemd, moeten zo snel mogelijk na levering geplant worden. Bij het planten houd je de bovenkant van de kluit of pot aan. Haal de pot of zak van de kluit af en… planten maar! Maar let op: nooit te diep. Bij leibomen of dakbomen zorg je er ook voor dat de rekken op dezelfde hoogte komen.

          Slechte afwatering? Dan is het verstandig om drainage aan te leggen.

          En dan… Nu kun je het gat opvullen met een zak potgrond. De potgrond meng je met de uitgegraven grond. Bij bomen met een kluit mogen de ijzeren korf en jute nooit verwijderd worden. Waarom niet, wil je weten? Anders valt de kluit uit elkaar en beschadigt het wortelgestel.

          Boompalen

          Wij adviseren je om bij iedere boom één of twee boompalen te plaatsen. Hiermee voorkom je dat de boom scheef waait. Bovendien bevordert een boompaal de wortelgroei.

          Wanneer je één boompaal plaatst, is het verstandig om deze op de windkant te zetten. De palen plaats je altijd buiten de kluit of pot. Bij wortelgoed is dit 30 tot 40 cm.

          Tip: je kunt de boompalen een handje helpen door de gaten voor te boren met een grondboor en na te slaan met een hamer. Hierdoor staan de palen het stevigst. Vergeet ook niet om de grond rondom de palen goed aan te stampen.

          De boomband wikkel je in een acht-vorm om de paal en boom. Daarna sla je met een hamer de boomnagels in de band en zit de boompaal vast.

          Water geven

          Bomen met kale wortel (wortelgoed) plant je wanneer de bomen in rust zijn. Er zitten dan nog geen bladeren aan en de boom verdampt niet. Je hoeft de boom daarom voorlopig nog geen water te geven. Wel is het verstandig om bij het aanplanten een emmer water te doen zodat de grond goed tussen de wortels zakt.

          Bomen met kluit of pot? Om de grond goed te laten zakken, mag je jouw boom bij aanplant water geven. Zodra het voorjaar is, geef je ‘m - met mate - twee keer per week water. De boom moet dan zelf gaan ‘zoeken’. Als het warmer wordt en er zit meer blad aan de bomen, dan mag je jouw boom om de twee à drie dagen water geven. Bij tropische temperaturen elke dag.

          Lees meerLees minder
        • Kennis maken
          • Kleur van het blad Groen
          • Wanneer zie ik bloemen? Lente
          • Bloemkleur
          • Krijgt deze boom vruchten? nee
          • Stamomtrek 6-8 cm, 8-10 cm, 10-12 cm, 12-14 cm, 14-16 cm
          • Stamhoogte 120 cm, 150 cm, 180 cm, 200 cm
          • Hoogte met levering 220 cm, 250 cm, 280 cm, 300 cm, 320 cm
          • Met blote wortel, pot of kluit geleverd? In de winter met blote wortel. In zomer in pot of doorgroeikluit.
          • Wintergroen? Nee
        Reviews

        0 / 5

        0 sterren op basis van 31 beoordelingen

        • 5 / 5Beoordeeld door Sem 15 / Mar / 2024

          Mooie bomen, snelle en vriendelijke levering en duidelijke instructies. Erg tevreden met de sierpeer en leilinde. Binnen een week na bestelling stonden ze hier in de grond.

        • 5 / 5Beoordeeld door Herman 12 / Dec / 2022

          Makkelijk besteld. Snel geleverd. Mooie stevige stam. Na plaatsen trots op het resultaat. Ik hoop dat ze aanslaan. Tot zover meer dan tevreden.

        • 5 / 5Beoordeeld door Anja van Velsen 27 / Nov / 2022

          Gewoon goed! Vanaf bestelling tot aflevering. Prima communicatie ook. Gisteren gepland, nu afwachten.

        • 5 / 5Beoordeeld door Willem Bruil 12 / Jul / 2022

          De koning's linde werd in december 2021 geleverd en geplaatst nu bijna augustus 2022 ze slaan goed aan. Snelle levering keurig vervoerd alles geleverd gekregen Denk er wel aan ook water gegeven!!!!!!!!!! ook al denk je ze doen het toch.

        • 5 / 5Beoordeeld door Erik 21 / Apr / 2022

          Netjes op tijd bezorgd. Mooi kompleet pakket .duidelijke aanplant instructies. Staat nu 1 week en begint mooi bloeien.

        • 5 / 5Beoordeeld door Roger 13 / Apr / 2022

          Prima product !

        • 4 / 5Beoordeeld door Anna 10 / Apr / 2022

          Tevreden over aankoop

        • 5 / 5Beoordeeld door Willem 20 / Dec / 2021

          Correct uit gevoerd snel ziet er mooi uit

        • 5 / 5Beoordeeld door Marja 05 / Aug / 2021

          Heel erg goed. Snelle levering, fijne mensen!

        • 5 / 5Beoordeeld door Franky 05 / Aug / 2021

          Een heel eenvoudige site om je materialen online te bestellen. Indien je vragen hebt kan je deze stellen via chat waar je snelle reactie krijgt. Na de bestelling zijn je producten keurig en snel tot bij je thuis gebracht. Een echte aanrader, doe zo verder!!

        • 5 / 5Beoordeeld door Mia 23 / Jul / 2021

          Keurige levering binnen de aangegeven tijd en nog extra advies mbt. planting.

        • 5 / 5Beoordeeld door S 23 / Jul / 2021

          Mooie prijs en snel geleverd!

        • 5 / 5Beoordeeld door Debbie 23 / Jul / 2021

          Snelle en goede service

        • 5 / 5Beoordeeld door Debbie 23 / Jul / 2021

          Snelle en goede service

        • 5 / 5Beoordeeld door Fulco 23 / Jul / 2021

          Uitstekend en snel

        • 5 / 5Beoordeeld door Coen 23 / Jul / 2021

          Super! Mooie kwaliteit bomen en zeer vriendelijk

        • 5 / 5Beoordeeld door Stef 23 / Jul / 2021

          Snelle levering en vriendelijke bezorger, volgende keer zeker weer hier kopen, en mooie bomen voor een gunstige prijs

        • 4 / 5Beoordeeld door Renaat 23 / Jul / 2021

          Houd aan afspraak correcte levering en degelijke kwaliteit

        • 5 / 5Beoordeeld door Melanie 23 / Jul / 2021

          Zestal leilindes, boompalen en aanplantgrond besteld bij bomenkopen.nl. Goede prijzen tov concurrerende bedrijven. Snelle levering. Vriendelijke en behulpzame bezorger. Goede service, kreeg snel en vriendelijk antwoord op mijn vragen.

        • 4 / 5Beoordeeld door Frits 22 / Jul / 2021

          Snelle levering en vriendelijke medewerker bij het afleveren

        • 5 / 5Beoordeeld door Henny 22 / Jul / 2021

          Uitstekende kwaliteit, service en prijs!

        • 5 / 5Beoordeeld door Marian 22 / Jul / 2021

          fijn contact, perfecte nette levering op tijd en mooie bomen

        • 5 / 5Beoordeeld door Peter 21 / Jul / 2021

          via internet besteld, heb er voor gekozen om zelf aftehalen en alles stond de volgende morgen keurig klaar

        • 5 / 5Beoordeeld door Anouk 19 / Jul / 2021

          UItstekende dienstverlening. De bomen waren netjes verpakt en werden nog veel sneller geleverd dan verwacht. Vriendelijke chauffeur en ook de klantenservice is prima. Echt een aanrader.

        • 5 / 5Beoordeeld door E vd Heijden 24 / Mar / 2021

          goede kwaliteit en prima service geleverd

        • 5 / 5Beoordeeld door Sebastiaan 24 / Mar / 2021

          Tweede keer dat ik hier leibomen kocht, alweer als prettig ervaren. Bomen aan een scherpe prijs en mooie exemplaren. Altijd vriendelijk te woord gestaan aan de telefoon. De bomen binnen drie werkdagen gratis geleverd. Gewoon een uitstekende service!!

        • 4 / 5Beoordeeld door Frits 22 / Mar / 2021

          Vier leilinde besteld snel geleverd, nu afwachten hoe de boompjes het gaan doen in de tuin. Tot nu toe tevreden.

        • 5 / 5Beoordeeld door Henny 22 / Mar / 2021

          Veel keuze bij Bomenkopen, snelle levering, vriendelijke feedback, goeie kwaliteit/prijsverhouding. De bestelling bestond uit lei-linden met plantset (aarde/palen). Fraaie bamboe vlechtrekken strokend op nauwkeurige hoogte aan elkaar. Top dus!

        • 5 / 5Beoordeeld door Marian 22 / Mar / 2021

          Bij onduidelijkheid van mijn kant werd ik telefonisch heel vriendelijk te woord gestaan en geholpen. de bomen werden precies volgens de afspraak netjes verpakt en op tijd geleverd en ze zien er mooi uit. Ook degene die de bomen kwamen leveren waren erg vriendelijk.

        • 5 / 5Beoordeeld door C. 22 / Mar / 2021

          De leibomen werden netjes conform afspraak afgeleverd en staan inmiddels te pronken in de tuin.

        • 5 / 5Beoordeeld door Rick 22 / Mar / 2021

          Mooi product dat geheel voldoet aan alle verwachtingen. Levering netjes op tijd en goed verpakt.

        Lees meerLees minder
        Inloggen

        Wachtwoord vergeten?

        • Al je orders en retouren op één plek
        • Het bestelproces gaat nog sneller
        • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

        vergelijk0