• Discover your own tree
 • Gratis verzenden boven 149,-
 • Zie direct je CO2 compensatie

LeiSteeneik - Quercus Ilex - leiboom

LeiSteeneik - Quercus Ilex - leiboom

€134,50

LeiSteeneik - Quercus Ilex - leiboom

 • LeiSteeneik - Quercus Ilex - leiboom
  • CO² compensatie: Hoog
 • LeiSteeneik - Quercus Ilex - leiboom
 • LeiSteeneik - Quercus Ilex - leiboom

(0)

  Bij jou geleverd: - In 5 werkdagen bij jou in huis

  Afmeting:
  134,50

  • Gratis verzending Vanaf 149,-
  • Beoordeeld met een
  Productomschrijving

  Leisteeneik - Quercus Ilex met een glimlach voor jou

  Waarom kies je voor de leisteeneik

  Dé ideale boom voor grote en kleine tuinen en is multifunctioneel in zijn gebruik. Je kunt hem planten voor bescherming tegen de zon en wind, maar de leisteeneik leiboom wordt ook veel aangeplant om privacy te creëren voor jou, als je heerlijk in je tuin zit. Vaak worden de leibomen (ja, ze worden veelal geplant in een rij) geplaatst langs een terreingrens zodat jij kan genieten van je tuin. Om jou extra privacy te geven worden onze leisteeneik leibomen geleverd met een rekbreedte van 120 cm en 120 cm hoog. De dikkere maten zelfs met een rekwerk van 150 cm x 120 cm. De leisteeneik oftewel Quercus Ilex heeft grijs/groen gekartelde bladeren en krijgt op oudere leeftijd kleine eikeltjes. Met zijn mediterrane kleur past hij uitstekend in een moderne en strakke tuin.

  De survivalgids voor een blije leisteeneik boom

  Al vanaf klein stammetje geven we jouw boom alle aandacht en liefde om zo tot de perfecte volwassen boom te komen. Neem jij dit van ons over? Daarom even een korte uitleg hoe je de leisteeneik - Quercus Ilex te vriend houdt. 

  1. Verhuizing: Nadat de boom de reis heeft afgelegd vanuit onze boomkwekerij tot in jouw tuin begint het pas echt voor jou en de boom. Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit, zorg voor een droge ondergrond. Owja, niet te diep, zorg dat de wortels of kluit maximaal 5 centimeter in de grond zitten. Ook is het handig om de boom goed in balans te houden, dit kan je eenvoudig doen met boompalen en boomband. Een goed begin is het halve werk!
  2. Onderhoud: Iedereen heeft verzorging nodig, dus ook onze vriend. De leisteeneik leiboom moet 1x per jaar gesnoeid worden, hij heeft het liefst dat je dit tussen november en maart doet. Hoe? De uitlopende takken even terug knippen tot ongeveer 1 cm boven de tak. Alles wat er bovenop uitsteek knip je terug tot de stam. Eventueel kun je hem in de zomer nog iets snoeien, wel voorzichtig want hij groeit erg graag in deze periode. 
  3. Dorst? Ja, zeker als hij net is geplant is het van belang dat de leisteeneik boom water krijgt. Een emmer water per week vindt hij fijn, als het boven de 25 graden wordt drinkt hij graag tussen de 2-3 emmers water per week. Als het nog warmer wordt dan mag de leisteeneik leiboom elke dag een emmer water. Echter, de steeneik houdt niet van natte voeten!

  Goed om te weten

  Bekijk hieronder de accessoires waar de leisteeneik leibomen blij van worden. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw boom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de bomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je boom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden!

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0