• Discover your own tree
 • Gratis verzenden boven 149,-
 • Zie direct je CO2 compensatie

Dak-Moerbei - Morus alba

Dak-Moerbei - Morus alba

€65,00

Dak-Moerbei - Morus alba

 • Dak-Moerbei - Morus alba
  • CO² compensatie: Laag
 • Dak-Moerbei - Morus alba

(0)

  Bij jou geleverd: - In 5 werkdagen bij jou in huis

  Afmeting:
  65,00

  • Gratis verzending Vanaf 149,-
  • Beoordeeld met een
  Productomschrijving

  DakMoerbei - Morus alba - dakboom met een glimlach voor jou

  Moerbei is een heel bijzondere dakboom. Voor de deze dakboom gebruikt Bomenkopen de soort Morus alba, deze soort wordt ook wel witte moerbei genoemd. Deze moerbei heeft glanzend lichtgroene,  gepunte bladeren in de zomer. Deze dakboom een mooi alternatief voor de dakplataan. Morus alba groeit niet zo hard als een dakplataan en past daardoor ook in een kleine tuin. De witte moerbei krijgt kleine vruchten, die op een framboos lijken. De hoogte van het dak begint om ca. 2.20 cm en is in stervorm met 6 armen.

   

  De survivalgids voor een blije Moerbei - Morus alba - dakboom

  Al vanaf klein stammetje geven we jouw dakboom alle aandacht en liefde om zo tot de perfecte volwassen boom te komen. Neem jij dit van ons over? Daarom even een korte uitleg hoe je de Moerbei - dakboom te vriend houdt. 

  1. Verhuizing: Nadat de dakboom de reis heeft afgelegd vanuit onze boomkwekerij tot in jouw tuin begint het pas echt voor jou en de boom. Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit, zorg voor een droge ondergrond. Owja, niet te diep, zorg dat de stam maximaal 5 centimeter in de grond zit. Als de moerbei met kluit geleverd is, dan mag de jute en metalen draadkorf eromheen blijven zitten. Ook is het handig om de boom goed in balans te houden, dit kan je eenvoudig doen met boompalen en boomband. Een goed begin is het halve werk!

  2. Onderhoud: Iedereen heeft verzorging nodig, dus ook onze vriend. De moerbei - dakboom wil graag 1x per jaar gesnoeid worden, hij heeft het liefst dat je dit tussen November en December doet. Hoe? De uitlopende takken terug knippen tot de dakvorm. Alles wat er bovenop uitsteek knip je terug tot de stam en takken. 

  3. Dorst? Ja, zeker als hij net is geplant is het van belang dat de Morus alba water krijgt, maar wel pas zodra onze vriend bladeren begint te krijgen. Met 1 tot 2 emmers water per week wordt hij blij, als het boven de 25 graden wordt drinkt hij graag tussen de 3-4 emmers water per week. Boven 35 graden elke dag minimaal 1 emmer water in de avond.

   

  Goed om te weten

  Bekijk hieronder de accessoires waar de Moerbei - dakboom blij van wordt. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw dakboom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de bomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je dakboom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden!

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0