• Discover your own tree
 • Gratis verzenden boven 149,-
 • Zie direct je CO2 compensatie

Portugese laurier - Prunus Lusitanica - hoogstam

Portugese laurier - Prunus Lusitanica - hoogstam

€84,50

Portugese laurier - Prunus Lusitanica - hoogstam

 • Portugese laurier - Prunus Lusitanica - hoogstam
  • CO² compensatie: Gemiddeld
 • Portugese laurier - Prunus Lusitanica - hoogstam
 • Portugese laurier - Prunus Lusitanica - hoogstam

(0)

  Bij jou geleverd: - In 5 werkdagen bij jou in huis

  Afmeting:
  84,50

  • Gratis verzending Vanaf 149,-
  • Beoordeeld met een
  Productomschrijving

  Portugese laurier met een glimlach voor jou

  Waarom kies je voor de Portugese laurier?

  De Portugese laurier is de perfecte aanvulling voor elke tuin. De Prunus lusitanica is wintergroen en heeft dus zomer en winter prachtig groen blad. De Portugese laurier heeft klein donkergroene bladeren, bloeit witte bloemstrengen in de zomer en krijgt besjes in het najaar. Deze laurier is gemakkelijk in vorm te snoeien.

   

  De survivalgids voor een blije Portugese laurier 

  Al vanaf klein stammetje geven we jouw boom alle aandacht en liefde om zo tot de perfecte volwassen boom te komen. Neem jij dit van ons over? Daarom even een korte uitleg hoe je de Prunus lusitanica boom te vriend houdt. 

  1. Verhuizing: Nadat de boom de reis heeft afgelegd vanuit onze boomkwekerij tot in jouw tuin begint het pas echt voor jou en de boom. Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit, zorg voor een droge ondergrond. Owja, niet te diep, zorg dat de stam maximaal 5 centimeter in de grond zit. Als de Portugese laurier met kluit geleverd is, dan mag de jute en metalen draadkorf eromheen blijven zitten. Ook is het handig om de boom goed in balans te houden, dit kan je eenvoudig doen met boompalen en boomband. Een goed begin is het halve werk!

  2. Onderhoud: Iedereen heeft verzorging nodig, dus ook onze vriend. De Portugese laurier wil graag 1 x per jaar gesnoeid worden, hij heeft het liefst dat je dit tussen november en maart doet. Hoe? De uitlopende takken terug knippen tot het rekwerk. Alles wat er bovenop uitsteek knip je terug tot de stam. Eventueel kun je hem in de zomer nog iets snoeien, wel voorzichtig want hij groeit erg graag in deze periode. 

  3. Dorst? Ja, zeker als hij net is geplant is het van belang dat de boom water krijgt, maar wel pas zodra onze vriend bladeren begint te krijgen. Met 1 tot 2 emmers water per week wordt hij blij, als het boven de 25 graden wordt drinkt hij graag tussen de 3-4 emmers water per week. Boven 35 graden elke dag minimaal 1 emmer water in de avond.

   

  Goed om te weten

  Deze vriend is gevoelig voor spint. Spint is een infectie van mijten op planten. Spint tast de bladeren aan en treedt vooral op onder warme, droge omstandigheden. Bij de gespecialiseerde tuincentra zijn hier middelen voor te krijgen.

  Bekijk hieronder de accessoires waar deze boom blij van wordt. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw Portugese laurier, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de boom eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je bomen gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden!

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0