• Discover your own tree
  • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
  • Zie direct je CO2 compensatie

    Kleinbladige leilinde | Tilia cordata Greenspire

    Kleinbladige leilinde | Tilia cordata Greenspire

    €85,00

    • Kleinbladige leilinde | Tilia cordata Greenspire
      • Kleinbladige leilinde | Tilia cordata Greenspire
      • Kleinbladige leilinde | Tilia cordata Greenspire
      • Kleinbladige leilinde | Tilia cordata Greenspire
      • Kleinbladige leilinde | Tilia cordata Greenspire
      • Kleinbladige leilinde | Tilia cordata Greenspire
      Plus- en minpunten
      Witte bloesem in de zomer
      Weinig last van luis
      Gelijkmatige groei
      Kan goed tegen droogte
      Het 1e aanplantjaar weinig bladgroei
      Gevoelig voor bladvlekken

      Kleinbladige leilinde | Tilia cordata Greenspire

      (6)

        • Koop 2 voor 80,75 per stuk en bespaar 5%
        Kies jouw maat:

        Tijdelijk niet op voorraad

        85,-

        Laat mij een prijs weten

        • Gratis verzending > €99 (NL)
        • Zie direct je CO2 compensatie
        • Discover your own tree
        • Laat je inspireren
        Plus- en minpunten
        Witte bloesem in de zomer
        Weinig last van luis
        Gelijkmatige groei
        Kan goed tegen droogte
        Het 1e aanplantjaar weinig bladgroei
        Gevoelig voor bladvlekken
        • Kleinbladige leilinde | Tilia cordata Greenspire kopen

          De leilinde | Tilia cordata Greenspire wordt ook wel de kleinbladige of winter leilinde genoemd. Deze winterharde en bladverliezende boom bloeit in de maanden juni en juli met geurende bloemen. Hier komen o.a. vlinders en bijen op af. De Greenspire houdt van een zonnige standplaats en is bijvoorbeeld heel geschikt voor in kustgebieden omdat hij goed windbestendig is.

          Waarom zou je voor een kleinbladige leilinde kiezen?

          De Kleinbladige Leilinde is een ware kampioen als het aankomt op het creëren van schaduw en privacy in je tuin. Zijn stevige stam en uitgebreide bladerdak zijn zowel visueel aantrekkelijk als functioneel, dus dit is een perfecte toevoeging aan je tuin. Verder is hij zeer onderhoudsvriendelijk en kan hij tegen een stootje.

          Het uiterlijk van de Tilia cordata Greenspire

          De Kleinbladige Leilinde heeft donkergroene, hartvormige bladeren die in de herfst naar geel verkleuren. Zijn stam is stevig en dik met een grijsbruine schors. In de zomer bloeit hij met kleine, geurige bloemen die in trossen aan de boom hangen. Deze boom is bladverliezend, wat betekent dat hij zijn bladeren in de herfst laat vallen.

          Het groeipatroon

          Met een gemiddelde jaarlijkse groei van ongeveer 30 cm van de nieuwe scheuten is de kleinbladige Leilinde een vrij snelle groeier. Dit maakt de boom zeer geschikt als natuurlijk scherm of om schaduw te creëren.

          De afmetingen

          Onze kleinbladige Leilindes zijn verkrijgbaar met verschillende stamhoogtes, variërend van 100 cm tot 180 cm. De stamhoogte is de lengte van de stam, gemeten vanaf de grond tot aan de eerste zijtakken. De stamomtrek geeft de dikte van de stam aan. Wij hebben Tilia cordata Greenspire bomen met de verschillende stamomtrekken. Deze variëren tussen de 6-8 cm en de 14-16 cm. Het rekwerk is de leilinde is 150 cm breed en 100 cm hoog met 4 lagen.

          De standplaats

          De Kleinbladige Leilinde houdt van een plek in de volle zon of halfschaduw. Hij gedijt goed in zowel zure als niet-zure grond en prefereert een vochtige, goed doorlatende grond. Het is dus van belang dat de afwatering goed is bij jouw nieuwe vriend.

          Het planten van de kleinbladige leilinde

          Het aanplanten van een Kleinbladige Leilinde is kinderspel. Graaf een gat dat ongeveer twee keer zo breed en diep is als de kluit. Plaats de boom in het midden van het gat en vul het aan met een mengsel van compost en originele grond. Je kan aanplantgrond gebruiken voor een extra boost. Geef de boom een flinke plens water en je bent klaar!

          Boompalen

          Om je Kleinbladige Leilinde wat extra stevigheid te geven, kun je boompalen gebruiken. Deze helpen de boom rechtop te houden en beschermen tegen windstoten. De boompalen kunnen na ongeveer een jaar verwijderd worden. Staat hij op een winderige plek? Dan raden we aan de boompalen 2-3 jaar te laten staan.

          Wat te doen na het aanplanten?

          Zorg goed voor je Tilia cordata Greenspire na het planten. Geef de boom regelmatig water, vooral in droge perioden. Na het planten heeft deze nieuwe vriend van jou graag 1 emmer water. Een laag Hollandse boomschors of cacao doppen rond de basis van de boom kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen.

          Onderhoud & Verzorging

          Eenmaal gevestigd, heeft de kleinbladige Leilinde relatief weinig zorg nodig. Hier zijn een paar tips om je boom blij en gezond te houden:

          • Water geven: Hoewel de kleinbladige Leilinde bestand is tegen droogte, helpt regelmatig water geven om de groei te bevorderen. Geef deze boom 1 emmer water per week. Bij temperaturen boven de 25 graden zijn 2-3 emmers water per week noodzakelijk. Is het nog warmer? Boven de 35 graden mag je de boom dagelijks water geven en de bladeren in de avond nat sproeien. Zorg er wel voor dat hij geen natte voeten krijgt, dus zorg voor een goede afwatering.
          • Snoeien: Snoeien helpt om de vorm van je kleinbladige Leilinde te behouden en stimuleert nieuwe groei. Het beste moment om te snoeien is in het late voorjaar of de vroege zomer, wanneer de boom volledig in blad staat.
          • Voeding: In het voorjaar kun je de boom voorzien van wat koemestkorrels om de groei te bevorderen.
          • Ziektebestrijding: Hoewel de kleinbladige Leilinde een sterke en gezonde boom is, is het belangrijk om de boom regelmatig te controleren op tekenen van ziekten of plagen. Als je iets ongewoons ziet, neem dan contact met ons op voor advies.

          Met een beetje zorg en aandacht, kan je kleinbladige Leilinde jarenlang kleur en leven aan je tuin toevoegen. En onthoud, we staan altijd klaar om je te helpen bij Bomenkopen.nl. We wensen je veel plezier met je nieuwe boom!

          Goed om te weten

          Let op! Leilindes wordt van begin november tot april geleverd met blote wortel. Aanplantgrond is een must! Leilinden worden vers geleid. Het kan zijn dat nog niet op alle bamboelagen een tak zit.

          Bekijk hieronder de accessoires waar de leilinde bomen blij van worden. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw boom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de bomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je boom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden!

          Lees meerLees minder
        • Gat graven

          Het gat moet ongeveer twee keer de hoogte en twee keer de breedte van het wortelgestel hebben. Maak vooral de onderlaag goed los om de waterafvoer te bevorderen. Als deze laag niet wordt weggehaald, kan er water blijven staan in het gat. Hierdoor gaan de wortels van de boom rotten en dat wil je natuurlijk niet.

          Aanplanten

          De boom moet op de juiste diepte geplant worden. Wat is dan de juiste diepte, vraag je je af? Dat is makkelijk te zien: de stam en de wortelhals (bij wortelgoed) hebben een andere kleur.

          Bomen met blote wortel, ook wel wortelgoed genoemd, moeten zo snel mogelijk na levering geplant worden. Bij het planten houd je de bovenkant van de kluit of pot aan. Haal de pot of zak van de kluit af en… planten maar! Maar let op: nooit te diep. Bij leibomen of dakbomen zorg je er ook voor dat de rekken op dezelfde hoogte komen.

          Slechte afwatering? Dan is het verstandig om drainage aan te leggen.

          En dan… Nu kun je het gat opvullen met een zak potgrond. De potgrond meng je met de uitgegraven grond. Bij bomen met een kluit mogen de ijzeren korf en jute nooit verwijderd worden. Waarom niet, wil je weten? Anders valt de kluit uit elkaar en beschadigt het wortelgestel.

          Boompalen

          Wij adviseren je om bij iedere boom één of twee boompalen te plaatsen. Hiermee voorkom je dat de boom scheef waait. Bovendien bevordert een boompaal de wortelgroei.

          Wanneer je één boompaal plaatst, is het verstandig om deze op de windkant te zetten. De palen plaats je altijd buiten de kluit of pot. Bij wortelgoed is dit 30 tot 40 cm.

          Tip: je kunt de boompalen een handje helpen door de gaten voor te boren met een grondboor en na te slaan met een hamer. Hierdoor staan de palen het stevigst. Vergeet ook niet om de grond rondom de palen goed aan te stampen.

          De boomband wikkel je in een acht-vorm om de paal en boom. Daarna sla je met een hamer de boomnagels in de band en zit de boompaal vast.

          Water geven

          Bomen met kale wortel (wortelgoed) plant je wanneer de bomen in rust zijn. Er zitten dan nog geen bladeren aan en de boom verdampt niet. Je hoeft de boom daarom voorlopig nog geen water te geven. Wel is het verstandig om bij het aanplanten een emmer water te doen zodat de grond goed tussen de wortels zakt.

          Bomen met kluit of pot? Om de grond goed te laten zakken, mag je jouw boom bij aanplant water geven. Zodra het voorjaar is, geef je ‘m - met mate - twee keer per week water. De boom moet dan zelf gaan ‘zoeken’. Als het warmer wordt en er zit meer blad aan de bomen, dan mag je jouw boom om de twee à drie dagen water geven. Bij tropische temperaturen elke dag.

          Lees meerLees minder
        • Kennis maken
          • Kleur van het blad Groen
          • Wanneer zie ik bloemen? lente/zomer
          • Bloemkleur
          • Krijgt deze boom vruchten? nee
          • Stamomtrek 6-8 cm, 8-10 cm, 12-14 cm
          • Stamhoogte 80 cm, 100 cm, 120 cm, 140 cm, 150 cm, 180 cm
          • Hoogte met levering 200 cm, 220 cm, 250 cm, 280 cm
          • Met blote wortel, pot of kluit geleverd? In de winter met blote wortel. In zomer in pot of doorgroeikluit.
          • Wintergroen? Nee
        Reviews

        0 / 5

        0 sterren op basis van 6 beoordelingen

        • 5 / 5Beoordeeld door Bert Jager 05 / Apr / 2023

          alles zietr er goed uit en netjes afgeleverd

        • 4 / 5Beoordeeld door Joke 21 / Jul / 2021

          Zondag bomen besteld en reeds dinsdag een mailtje dat ze op donderdag (in België) zouden geleverd worden. Fijn! Qua prijs toch ook zeker een van de meest voordelige webshops die we tegen kwamen.

        • 5 / 5Beoordeeld door Anika 21 / Jul / 2021

          Goede en snelle communicatie!

        • 5 / 5Beoordeeld door Janneke 21 / Jul / 2021

          zeer goed en netjes advies erbij

        • 5 / 5Beoordeeld door Willem 19 / Jul / 2021

          snelle levering en goede bezorging. op de website staat ook duidelijk de plant en verzorging tips

        • 4 / 5Beoordeeld door Joke 22 / Mar / 2021

          Zondag bomen besteld en reeds dinsdag een mailtje dat ze op donderdag (in Belgie) zouden geleverd worden. Fijn! Qua prijs toch ook zeker een van de meest voordelige webshops die we tegen kwamen. Er is een boom die wat afgeknakte takken heeft, jammer genoeg zagen we dit pas bij het planten en niet bij levering...(bij levering zaten de bomen per drie aan elkaar gebonden, dit begrijpen we maar daardoor konden we dit dus inderdaad niet zien)

        Lees meerLees minder
        Inloggen

        Wachtwoord vergeten?

        • Al je orders en retouren op één plek
        • Het bestelproces gaat nog sneller
        • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

        vergelijk0