• Discover your own tree
  • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
  • Zie direct je CO2 compensatie
Vakantieperiode! Van 27 Juli tot 18 Augustus gaan wij uitrusten. Bestellen kan, wij leveren weer vanaf 20 Augustus.

Categorieën

      Welke perenboom moet ik kiezen? Onze tips!
      • Delen:

      27 / Nov / 2023

      Welke perenboom moet ik kiezen? Onze tips!

      Overweeg jij om een perenboom aan te schaffen? Elke perensoort heeft zijn eigen unieke kenmerken en smaakprofiel. Laat je inspireren door de veelzijdigheid van perenbomen en ontdek hoe jij jouw tuin kunt transformeren!

      Welke soorten perenbomen zijn er?

      Er zijn veel verschillende perenbomen, elk met hun eigen unieke karakter en smaken. Neem bijvoorbeeld de Pyrus communis Saint Remy, een ware klassieker met zijn sappige, zoete vruchten en een knapperige textuur die je smaakpapillen laat dansen. Voor de liefhebbers van een meer karakteristieke peer is er de Pyrus communis Gieser Wildeman, bekend om zijn kleine, stoere peertjes met een intense smaak. En laten we natuurlijk niet de alom bekende Pyrus communis Conference vergeten, een favoriet bij velen. Met zijn elegante vorm, sappige vruchtvlees en zoete smaak is deze peer een echte must-have. Bekijk ons assortiment en ontdek welke perensoort jouw tuin laat shinen!

      Zijn perenbomen zelfbestuivend?

      Oké, laten we eerlijk zijn, we willen allemaal een zelfredzame boom die zijn eigen ding doet, toch? Een vraag die dan ook vaak opborrelt is: ‘zijn perenbomen zelfbestuivend?’ Nou, dat hangt af van de soort. Sommige perenbomen zijn gezelligheidsdieren en hebben een andere perenboom in de buurt nodig om bloesem te krijgen en de vruchten te laten bloeien. Aan de andere kant heb je zelfbestuivende perenbomen, die prima solo kunnen schitteren.

      Welke ziektes komen voor bij perenbomen?

      Helaas zijn perenbomen net als veel andere bomen vatbaar voor een aantal ziektes. Het gevreesde bacterievuur is een boosdoener die we allemaal willen vermijden. Deze geniepige ziekte kan flink wat schade aanrichten aan de bloesems en takken van je perenboom. En laten we perenroest niet vergeten, een veelvoorkomende ziekte die de bladeren een roestige look geeft. Gelukkig kun je jouw perenboom met de juiste preventieve maatregelen en een beetje aandacht in topconditie houden.

      Perenbomen verzorgen

      Tijd om jouw perenboom in de watten te leggen! Eerst en vooral, hydrateer die groene vriend regelmatig. Perenbomen zijn geen fan van dorst, dus geef ze op warme dagen een verfrissende slok water. Maar, en dit is belangrijk, vermijd dat de wortels voortdurend in een plas water staan - een beetje drainage is altijd een goed idee. Wat betreft voeding: een beetje liefde in de vorm van meststoffen doet wonderen. En ja we begrijpen het, de zon is verleidelijk, maar een beetje schaduw kan geen kwaad, vooral tijdens die hete middagen.

      Oh, en laten we de jaarlijkse gezondheidscheck niet vergeten. Inspecteer je boom regelmatig op ongewenste gasten, zoals insecten of verdachte vlekken op de bladeren. Vroege detectie is de sleutel tot een gezonde boom!

      Perenbomen snoeien

      Wanneer geef je jouw perenboom een knipbeurt en hoe pak je dat aan? Hier komt de gouden regel: het beste moment om te snoeien is in de late winter of vroege lente, wanneer je boom nog in diepe winterslaap is. Zo geef je 'm een frisse start voor het groeiseizoen. Maar hoe snoei je eigenlijk een perenboom? Begin met het verwijderen van dode, zieke of kruisende takken. Denk aan het vormgeven van je boom als een kunstwerk - je wilt een mooie, gebalanceerde kroon creëren. Oh, en een kleine tip voor de beginners: less is more bij het snoeien van perenbomen. Een beetje geduld en aandacht doen wonderen!

      Perenbomen kopen bij Bomenkopen.nl

      Met een perenboom van Bomenkopen.nl tover je jouw tuin om tot een fruitig paradijs. Kies de perenboom die jouw groene dromen waarmaakt en plant hem met liefde en verzorging. Of je nu gaat voor de klassieke Conference, de eigenzinnige Gieser Wildeman, of de elegante Saint Remy, Bomenkopen.nl staat garant voor kwaliteit en smaak. Ontdek het assortiment, kies jouw favoriete variant, en voor je het weet geniet je van je eigen sappige oogst!

      Meer inspiratie

      Bomentips van Bomenkopen.nl

      • Groeifeitjes van aangeplante bomen
        06/Jun/24

        Zoek je nog tips en trics voor je net aangeplante boom? Vind jij het lastig om je boom te verzorgen en twijfel je over de groei? Check deze blog!

        Bekijkarrow
      • Waarom de Bolcatalpa onze meest verkochte bolboom is:
        23/May/24

        De Bolcatalpa is een super leuke boom die meteen opvalt door zijn perfect ronde kroon. Onze topper onder de Bolbomen!

        Bekijkarrow
      • Beukenhaag snoeien
        04/Apr/24

        Heb je een mooie beukenhaag of haagbeuk in je tuin? Hier zijn wat handige tips om ervoor te zorgen dat Fagus of Carpinus er op zijn best uitziet.

        Bekijkarrow
      • 5 fascinerende feitjes over amberbomen!
        02/Feb/24

        In deze blog hebben we vijf boeiende feitjes voor je verzameld over amberbomen, lees dus snel verder!

        Bekijkarrow

      Bekijk alle berichten arrow

      Inloggen

      Wachtwoord vergeten?

      • Al je orders en retouren op één plek
      • Het bestelproces gaat nog sneller
      • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen