• Discover your own tree
 • Gratis verzenden boven 149,-
 • Zie direct je CO2 compensatie

Leihaagbeuk - Carpinus betulus

Leihaagbeuk - Carpinus betulus

€120,00

Leihaagbeuk - Carpinus betulus

 • Leihaagbeuk - Carpinus betulus
  • CO² compensatie: Hoog
 • Leihaagbeuk - Carpinus betulus
 • Leihaagbeuk - Carpinus betulus

(0)

  Bij jou geleverd: - In 5 werkdagen bij jou in huis

  Afmeting:
  120,00

  • Gratis verzending Vanaf 149,-
  • Beoordeeld met een
  Productomschrijving

  Leihaagbeuk - Carpinus betulus met een glimlach voor jou

  Dé ideale boom voor grote en kleine tuinen en is multifunctioneel in zijn gebruik. Je kunt hem planten voor bescherming tegen de zon en wind, maar de Carpinus betulus wordt ook veel geplaatst langs een terreingrens zodat jij kan genieten van je tuin. Om jou extra privacy te geven worden onze leihaagbeuken geleverd met een rekbreedte van 1,5 meter breed en 1,2 meter hoog. De beschikbare takken zijn evenredig verdeelt over het rek om de Carpinus betulus - leihaagbeuk zo vol mogelijk te maken. De leihaagbeuk of leibeuk heeft groene, gekartelde bladeren in de zomer en bruin blad in de winter. Carpinus betulus staat bekend als een bladverliezende beuk, hoewel de meeste haagbeuken de bladeren in de winter behouden, kan de boom door de vorst en harde wind vroegtijdig zijn blad verliezen.

  De survivalgids voor een blije leihaagbeuk

  Al vanaf klein stammetje geven we jouw boom alle aandacht en liefde om zo tot de perfecte volwassen boom te komen. Neem jij dit van ons over? Daarom even een korte uitleg hoe je de Carpinus betulus - leihaagbeuk te vriend houdt. 

  1. Verhuizing: Nadat de boom de reis heeft afgelegd vanuit onze boomkwekerij tot in jouw tuin begint het pas echt voor jou en de boom. Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit en zorg voor een droge ondergrond. Doe daarbij een zaak aanplant(pot)grond. Owja, niet te diep, zorg dat de stam maar maximaal 5 centimeter in de grond zit. Ook is het handig om de boom goed in balans te houden, dit kan je eenvoudig doen met boompalen en boomband. Een goed begin is het halve werk!

  2. Onderhoud: Iedereen heeft verzorging nodig, dus ook onze vriend. De leihaagbeuk moet 1x per jaar gesnoeid worden, hij heeft het liefst dat je dit in het voorjaar doet. Hoe? De uitlopende takken  terug knippen tot het rekwerk en alles wat er bovenop uitsteek knip je terug tot de stam. Eventueel kun je hem in de zomer nog iets snoeien, wel voorzichtig want hij groeit erg graag in deze periode. 

  3. Dorst? Ja, zeker als hij net is geplant is het van belang dat de Carpinus betulus - leihaagbeuk water krijgt, daarna met 1 tot 2 emmers water per week, als het boven de 25 graden wordt drinkt hij graag tussen de 3-4 emmers water per week. Boven 35 graden elke dag minimaal 1 emmer water in de avond.

  Goed om te weten

  Deze vriend is licht gevoelig voor meeldauw. Bij de gespecialiseerde tuincentra zijn hier middelen voor te krijgen.

  Bekijk hieronder de accessoires waar de Leihaagbeuken bomen blij van worden. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw boom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de bomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je boom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden!

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0