• Discover your own tree
 • Gratis verzenden boven 149,-
 • Zie direct je CO2 compensatie

Leiplataan - Platanus hispanica

Leiplataan - Platanus hispanica

€55,00

Leiplataan - Platanus hispanica

 • Leiplataan - Platanus hispanica
  • CO² compensatie: Hoog
 • Leiplataan - Platanus hispanica
 • Leiplataan - Platanus hispanica
 • Leiplataan - Platanus hispanica

(0)

  Bij jou geleverd: - In 5 werkdagen bij jou in huis

  Afmeting:
  55,00

  • Gratis verzending Vanaf 149,-
  • Beoordeeld met een
  Productomschrijving

  Leiplataan - Platanus hispanica met een glimlach voor jou

  Waarom kies je voor de leiplataan?

  De leiplataan is de perfecte aanvulling voor elke tuin. In de zomer krijgt deze leiboom frisse groene, grote bladeren. Doordat het een leiboom is, plant je deze leiplataan net zo goed in een kleine, als een grote tuin. De plataan is een snelle groeier. Net als andere leibomen die opgebonden zijn op een scherm, biedt deze plataan beschutting tegen felle zon en wind. Met het scherm voorkom je ook inkijk in je tuin. Om jou extra privacy te geven worden onze leiplataan - Platanus hispanica geleverd met een rekbreedte van 1,5 meter en 1,2 meter hoog. De takken zijn evenredig verdeelt in over het rek, zodat er een vol scherm ontstaat. De leiplataan is leverbaar vanaf eind oktober tot begin April met blote wortel.

  De survivalgids voor een blije leiplataan

  Al vanaf klein stammetje geven we jouw leiboom alle aandacht en liefde om zo tot de perfecte volwassen boom te komen. Neem jij dit van ons over? Daarom even een korte uitleg hoe je de Leiplataan - Platanus hispanica te vriend houdt. 

  1. Verhuizing: Nadat de boom de reis heeft afgelegd vanuit onze boomkwekerij tot in jouw tuin begint het pas echt voor jou en de boom. Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit, zorg voor een droge ondergrond. Owja, niet te diep, zorg dat de stam maximaal 5 centimeter in de grond zit. Als de leiplataan met kluit geleverd is, dan mag de jute en metalen draadkorf eromheen blijven zitten. Ook is het handig om de boom goed in balans te houden, dit kan je eenvoudig doen met boompalen en boomband. Een goed begin is het halve werk!

  2. Onderhoud: Iedereen heeft verzorging nodig, dus ook onze vriend. De leiplataan wil graag 2x per jaar gesnoeid worden, hij heeft het liefst dat je dit tussen november en maart doet. De 2e snoei is in de zomer zo rond Juni. Hoe? De uitlopende takken terug knippen tot het rekwerk. Alles wat er bovenop uitsteek knip je terug tot de stam. 

  3. Dorst? Ja, zeker als hij net is geplant is het van belang dat de leiplataan water krijgt, maar wel pas zodra onze vriend bladeren begint te krijgen. Met 1 tot 2 emmers water per week wordt hij blij, als het boven de 25 graden wordt drinkt hij graag tussen de 3-4 emmers water per week. Boven 35 graden elke dag minimaal 1 emmer water in de avond en als het mogelijk is over de bladeren sproeien.

   

  Goed om te weten

  Bij een nat voorjaar kan deze vriend wat last hebben van meeldauw. Bij de gespecialiseerde tuincentra zijn hier middelen voor te krijgen.

  Bekijk hieronder de accessoires waar de leiplataan blij van wordt. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw leiboom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de leibomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je leiboom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden!

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0