• Discover your own tree
 • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
 • Zie direct je CO2 compensatie

  Olijfwilg als groenblijvende leiboom | Elaeagnus ebbingei

  Olijfwilg als groenblijvende leiboom | Elaeagnus ebbingei

  €110,00

  • Olijfwilg als groenblijvende leiboom | Elaeagnus ebbingei
   • Olijfwilg als groenblijvende leiboom | Elaeagnus ebbingei
   • Olijfwilg als groenblijvende leiboom | Elaeagnus ebbingei
   • Olijfwilg als groenblijvende leiboom | Elaeagnus ebbingei
   • Olijfwilg als groenblijvende leiboom | Elaeagnus ebbingei
   • Olijfwilg als groenblijvende leiboom | Elaeagnus ebbingei
   • Olijfwilg als groenblijvende leiboom | Elaeagnus ebbingei
   • Olijfwilg als groenblijvende leiboom | Elaeagnus ebbingei
   Plus- en minpunten
   Mooi om te zien
   Mediterraan
   Sterk bestand tegen de wind.
   Ideaal voor in de kustgebieden.

   Olijfwilg als groenblijvende leiboom | Elaeagnus ebbingei

   (8)

    Kies jouw maat:

    Boompaal 150 cm met boomband (+ 7,00)

    Mediterrane Potgrond 40 liter | Culvita (+ 9,50)

    Geleverd binnen 5-10 werkdagen

    110,-

    Voeg toe aan vrachtwagen

    • Gratis verzending > €99 (NL)
    • Zie direct je CO2 compensatie
    • Discover your own tree
    • Laat je inspireren
    Plus- en minpunten
    Mooi om te zien
    Mediterraan
    Sterk bestand tegen de wind.
    Ideaal voor in de kustgebieden.
    • De olijfwilg, Elaeagnus ebbingei als wintergroene leiboom kopen

     Elaeagnus ebbingei, ook wel de Olijfwilg als leiboom genoemd, is een indrukwekkende groenblijvende leiboom die je tuin een elegante uitstraling geeft. Met zijn rijke groene en zilverkleurige bladeren, intens geurende bloemen en het hele jaar door groen, is de Olijfwilg de perfecte combinatie van kracht, schoonheid en onderhoudsgemak. Door zijn zilverkleurige bladeren wordt deze boom ook wel de Zilverbes genoemd. Hij past perfect in de mediterrane tuin, maar laten we eerlijk zijn, deze boom past gewoon in elke tuin. Een krachtpatser met prachtige looks, de lei-olijfwilg. Is deze boom de perfecte toevoeging op jouw tuin?

     Waarom kiezen voor deze boom?

     De olijfwilg is de perfecte keuze voor degenen die verlangen naar een weelderige, groene tuin het hele jaar door. Deze vriend is ook nog eens erg sterk! Hij is bestand tegen luchtverontreiniging, wind, kou en zout! Zo kan deze overal terecht, bij jou in de tuin of ergens op een bedrijventerrein. Deze boom is niet alleen wind- en koudebestendig, maar ook zeer onderhoudsarm. Daarnaast functioneert de olijfwilg uitstekend als geluid- en windscherm, wat zorgt voor een serene tuinomgeving. Door de leiboom-vorm creëert hij ook veel privacy bij jou in de tuin.

     Het uiterlijk van de Elaeagnus ebbingei

     Met zijn donkergroene, leerachtige bladeren die een zilverachtige ondertoon hebben, is de olijfwilg een geweldige blikvanger. Bovendien produceert hij van september tot november kleine, zilverwitte bloemen die ondanks hun formaat een intense geur verspreiden, wat bijdraagt aan de sfeer in je tuin.

     Het groeipatroon

     De olijfwilg is een redelijk snelle groeier. Met een jaarlijkse groei van de scheuten van ongeveer 20-40 cm, is jouw leischerm snel gevuld! In de zomer groeit hij extra hard. Door zijn snelle groei, zal hij al snel zorgen voor privacy en bescherming tegen de wind.

     De afmetingen

     Afhankelijk van de ruimte in je tuin en je specifieke behoeften, biedt Bomenkopen.nl de Olijfwilg in diverse maten, variërend in stamomtrek, stamhoogte en rekmaat. Dit maakt het makkelijker om de perfecte boom te vinden die bij jouw tuin past. De stamomtrekken lopen uiteen van 4-6 cm tot en met 10-12 cm Verder hebben wij stamhoogtes van 90 cm tot en met 200 cm. We hebben voornamelijk rekmaten van120 cm breed. De stamhoogte is de lengte van de stam, deze wordt gemeten vanaf de grond tot aan de eerste zijtakken. Daarnaast hebben wij de rekbreedtes aangegeven. Dit is de totale breedte van de takken. De stamomtrek geeft de dikte van de stam aan. De dunne maten van de olijfwilg hebben geen vol rekwerk.

     De standplaats

     De olijfwilg als leiboom is zeer flexibel als het gaat om zijn standplaats. Hij kan zowel in de volle zon als in halfschaduw worden geplant. Hij geeft wel de voorkeur aan een bodem die goed water doorlatend is. Een goede afwatering is dus belangrijk voor deze vriend. Doordat de boom groenblijvend is, zal deze het hele jaar door wind opvangen. De dunnere stammen van de olijfwilg hebben het bij storm en rukwinden dan wel zwaar. Als het mogelijk is, is het ook aan te raden om hem uit de wind te zetten, tenzij dit natuurlijk je bedoeling is. Dan is het belangrijk om vooral de schermen goed vast maken aan bijvoorbeeld elkaar of aan ijzerdraden.

     Het planten van de olijfwilg als leiboom

     Bij het planten van de olijfwilg, graaf je een gat dat twee keer zo breed is als de kluit van de boom. Zodra je de boom hebt geplaatst, vul je het gat opnieuw met aarde en eventueel aanplantgrond van ons. Als hij eenmaal staat in de grond, mag je hem een goede slok water geven, doe maar meteen 1 emmer. Daarna krijgt hij weer water als hij bladeren begint te krijgen. Je kunt ook een laag Hollandse boomschors of cacaodoppen na het planten, rond de basis van de boom aanbrengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Zo help je jouw boom optimaal in zijn beginnende leven bij jou in de tuin. 

     Boompalen

     Het plaatsen van boompalen is erg aan te raden (cruciaal) bij het aanplanten van de olijfwilg. De boom zal het hele jaar door wind vangen, doordat hij groenblijvend is. Daardoor zal hij in de beginfase extra ondersteuning nodig hebben. Deze palen bieden ondersteuning aan de jonge boom gedurende de eerste groeiperiode en moeten minimaal een jaar blijven staan om zo de boom optimaal te ondersteunen bij het recht groeien. Ons advies is ze 2 tot 3 jaar te laten staan. Ook kan je de leibomen verbinden met bamboestokken om een sterk geheel te maken. 

     Onderhoud & verzorging

     Eenmaal gevestigd, is de Olijfwilg een gemakkelijk te onderhouden boom. Een jaarlijkse snoei, meestal in het voorjaar, helpt om de vorm van de leiboom te behouden en stimuleert een gezonde groei. Om je te helpen, hebben wij een aantal tips en richtlijnen voor je op een rijtje gezet:

     • Water geven: Hoewel deze boom bestand is tegen droogte, zal regelmatig water geven helpen om de groei te bevorderen. Je mag deze boom 1 tot 2 emmers water geven per week. In droge perioden kan het nodig zijn om extra water te geven. Als het boven de 25 graden is, dan zijn 3-4 emmers water noodzakelijk. Is het nog warmer? Boven de 35 graden mag je de boom elke dag minimaal 1 emmer water geven en dan mag je ook de bladeren nat sproeien in de avond. Zorg er wel voor dat hij geen natte voeten houdt, dus een goede afwatering is belangrijk.
     • Snoeien: Het snoeien van je lei-olijfwilg helpt om de vorm te behouden en stimuleert nieuwe groei. Het beste moment om te snoeien is tussen november en maart. Je kan hem nog een beetje bijsnoeien in de zomer, maar wel voorzichtig zijn hiermee. De snoeiwonden zorgen ervoor dat het vocht sneller verdampt uit de boom, dit kan ervoor zorgen dat hij dus uitdroogt.
     • Voeding: Om de groei van jouw maatje te bevorderen is het goed om hem in het voorjaar te voorzien van wat koemest korrels.
     • Ziektebestrijding: Hoewel de olijfwilg een sterke en gezonde boom is, is het belangrijk om de boom regelmatig te controleren op tekenen van ziekten of plagen. Als je iets ongewoons ziet, neem dan contact met ons op voor advies.

     Met deze complete gids voor de verzorging van je Olijfwilg leiboom, heb je alle tools in handen om van deze bijzondere boom te genieten. Heb je nog vragen of heb je aanvullende adviezen nodig, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team bij Bomenkopen.nl! Wij staan altijd klaar om je te helpen met al je tuinbehoeften.

     Goed om te weten

     Bekijk hieronder de accessoires waar de Elaeagnus ebbingei blij van wordt. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw boom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de bomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je olijfwilg gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden, hier vindt je alvast onze garantievoorwaarden.

     Lees meerLees minder
    • Gat graven

     Het gat moet ongeveer twee keer de hoogte en twee keer de breedte van het wortelgestel hebben. Maak vooral de onderlaag goed los om de waterafvoer te bevorderen. Als deze laag niet wordt weggehaald, kan er water blijven staan in het gat. Hierdoor gaan de wortels van de boom rotten en dat wil je natuurlijk niet.

     Aanplanten

     De boom moet op de juiste diepte geplant worden. Wat is dan de juiste diepte, vraag je je af? Dat is makkelijk te zien: de stam en de wortelhals (bij wortelgoed) hebben een andere kleur.

     Bomen met blote wortel, ook wel wortelgoed genoemd, moeten zo snel mogelijk na levering geplant worden. Bij het planten houd je de bovenkant van de kluit of pot aan. Haal de pot of zak van de kluit af en… planten maar! Maar let op: nooit te diep. Bij leibomen of dakbomen zorg je er ook voor dat de rekken op dezelfde hoogte komen.

     Slechte afwatering? Dan is het verstandig om drainage aan te leggen.

     En dan… Nu kun je het gat opvullen met een zak potgrond. De potgrond meng je met de uitgegraven grond. Bij bomen met een kluit mogen de ijzeren korf en jute nooit verwijderd worden. Waarom niet, wil je weten? Anders valt de kluit uit elkaar en beschadigt het wortelgestel.

     Boompalen

     Wij adviseren je om bij iedere boom één of twee boompalen te plaatsen. Hiermee voorkom je dat de boom scheef waait. Bovendien bevordert een boompaal de wortelgroei.

     Wanneer je één boompaal plaatst, is het verstandig om deze op de windkant te zetten. De palen plaats je altijd buiten de kluit of pot. Bij wortelgoed is dit 30 tot 40 cm.

     Tip: je kunt de boompalen een handje helpen door de gaten voor te boren met een grondboor en na te slaan met een hamer. Hierdoor staan de palen het stevigst. Vergeet ook niet om de grond rondom de palen goed aan te stampen.

     De boomband wikkel je in een acht-vorm om de paal en boom. Daarna sla je met een hamer de boomnagels in de band en zit de boompaal vast.

     Water geven

     Bomen met kale wortel (wortelgoed) plant je wanneer de bomen in rust zijn. Er zitten dan nog geen bladeren aan en de boom verdampt niet. Je hoeft de boom daarom voorlopig nog geen water te geven. Wel is het verstandig om bij het aanplanten een emmer water te doen zodat de grond goed tussen de wortels zakt.

     Bomen met kluit of pot? Om de grond goed te laten zakken, mag je jouw boom bij aanplant water geven. Zodra het voorjaar is, geef je ‘m - met mate - twee keer per week water. De boom moet dan zelf gaan ‘zoeken’. Als het warmer wordt en er zit meer blad aan de bomen, dan mag je jouw boom om de twee à drie dagen water geven. Bij tropische temperaturen elke dag.

     Lees meerLees minder
    • Kennis maken
     • Kleur van het blad Grijs/Groen
     • Wanneer zie ik bloemen? zomer
     • Bloemkleur
     • Krijgt deze boom vruchten? ja
     • Stamomtrek 4-6 cm, 6-8 cm
     • Stamhoogte 80 cm, 100 cm, 160 cm, 180 cm, 200 cm
     • Hoogte met levering 210 cm, 220 cm, 300 cm, 320 cm
     • Met blote wortel, pot of kluit geleverd? In de winter met blote wortel, kluit of in pot. In zomer in pot of doorgroeikluit.
     • Wintergroen? ja
    Reviews

    4.9 / 5

    4.9 sterren op basis van 8 beoordelingen

    • 4 / 5Beoordeeld door Joke 07 / May / 2024

     Inmiddels de olijf leibomen geplaatst, met goed advies hoe deze bomen te plaatsen, staan er goed bij!

    • 5 / 5Beoordeeld door Lisette 07 / May / 2024

     Geweldig! Mail wordt vrijwel direct beantwoord en ze denken in oplossingen! Top!

    • 5 / 5Beoordeeld door Evert-Jan 15 / Mar / 2024

     Bomenkopen.nl biedt hoogwaardige bomen, een gebruiksvriendelijke website en uitstekende klantenservice Bomenkopen.nl is een ware schatkist voor natuurliefhebbers en tuiniers. Met een gebruiksvriendelijke website, hoogwaardige bomen en een sterke focus op duurzaamheid, hebben ze mijn verwachtingen overtroffen. De klantenservice is uitstekend, behulpzaam en meedenkend en ik kan deze website van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar prachtige bomen voor zijn tuin.

    • 5 / 5Beoordeeld door Kobus 15 / Mar / 2024

     Makkelijk qua bestellen, snel in huis Qua hulp op de site heel goed en vriendelijk. Tevens snelle levering

    • 5 / 5Beoordeeld door MIchel 03 / Sep / 2023

     Mooie leibomen ontvangen!

    • 5 / 5Beoordeeld door Saskia Verenjans 20 / May / 2023

     Bomen zijn redelijk gevuld op het rek Ben tevreden. 1 boom groeit wat scheef op zijn stam maar zal vast goed komen hoop ik Levering was mooi optijd en netjes achter het huis gelegd

    • 5 / 5Beoordeeld door Looman 25 / Nov / 2022

     Goede kluit en redelijk vol in het rek

    • 5 / 5Beoordeeld door Inge 11 / Oct / 2022

     Zeer snelle levering, goede communicatie hierover en 2 mooie leiboompjes bezorgd. Ik ben zeker tevreden over dit bedrijf.

    Lees meerLees minder
    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

    vergelijk0