• Discover your own tree
 • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
 • Zie direct je CO2 compensatie
Ook zin in Zomer en Zon? Met Code => ZOMER2024 krijg je 10% zomerkorting! Geldig tot 26 Juli '24

Categorieën

   Categorieën

   • Portugese laurierPortugese laurier
   • TaxusTaxus
   • LaurierkersLaurierkers
   • BeukenhaagBeukenhaag
   • Ervaar de natuur met een glimlach nu helemaal zelf in onze eigen boomkwekerij in Opheusden. Snuffel door onze kwekerij, kies jouw favoriete bomen en wij rooien deze direct voor je. Makkelijk toch?

    Bestel je liever online dan staan wij voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Ook hebben we bij elk product al zo goed mogelijk proberen te omschrijven waar jouw vriend blij van wordt.

   • OlijfwilgOlijfwilg
   • ConifeerConifeer

   Hagen kopen? Maak van je tuin een pronkstuk

   Heb je interesse in hagen? Haagbeuk, taxus, laurierkers, beuk of beukenhaag: hagen heb je in vele soorten en maten. We maken het je makkelijk, hoor. Op onze website tonen wij altijd alle pluspunten van jouw favoriete haag. Hoeveel water je je haag moet geven, bijvoorbeeld. Of dat het een snelgroeier is, of niet. Wil je weten of jouw haag milieuvriendelijk is? Ook dat geven we altijd weer, we laten zien hoeveel CO2-uitstoot je compenseert met de aanschaf van een haag. Maar welke je ook kiest, hagen maken van jouw tuin of bedrijventerrein een pronkstuk!

   Hagen verzorgen: hoe doe je dat?

   Je vindt meer informatie over de verzorging van hagen op onze site. Onder ‘boomfeitjes’ vind je alle informatie die je nodig hebt om je haag de liefde en aandacht te geven die het verdient. Dat geldt dus ook voor de Portugese Laurier | Prunus Lusitanica, de Venijnboom | Taxus Baccata en de Laurier voor haag | Prunus laurocerasus Novita. Die laatste bijvoorbeeld, de Prunus laurier No-vita, is een laurierstruik. Deze laurierstruik is geschikt als haag en is winterhard. Je kunt er dus het hele jaar volop van genieten. Nog een fijne bijkomstigheid van deze laurierstruik is dat ‘ie weinig gevoelig is voor ziektes. Wil je weten hoe je jouw favoriete haag het allerbest verzorgt? Klik dan op ‘boomfeitjes’ en je vindt alle ins en outs.

   Hagen: alle soorten op een rij

   De haagbeuk, ook wel Carpinus betulusin het Latijn, komt uit de berkenfamilie. Deze haag wordt ook wel steenbeuk, wielboom of hesselteer genoemd. De haagbeuk verliest zijn blad in de winter, maar transformeert al vroeg in het voorjaar. Haagbeuken of beukenhagen zijn perfect als haag, erfafscheiding en beschutting.

   Hagen: Taxus baccata

   Een taxus, ook wel taxus baccata, is een langzaam groeiende conifeer en leent zich perfect als een mooie, donkergroene wand in je tuin. De taxus wordt ook wel eens venijnboom genoemd.

   Hagen: Laurierkers - Prunus lauroceracus

   De Prunus laurocerasus Novita, een van onze laurierkersen, is een dichte, wintergroene struik. Laurierkersen zie je vaak in plantsoenen, maar kunnen ook worden ingezet als haag. In de eerste maand van het jaar krijgt de laurierkers witte bloemen. Deze openen in de lente en groeien in sierlijke, rechtopstaande trossen. De geur? Heerlijk!

   Hagen: beuken

   Voorbeelden? Groene beuk voor haag - Fagus sylvaticaRode beuk voor haag - Fagus sylvatica Atropunicea. Een beuk dank zijn populariteit vooral door zijn mooie, lichtglanzend blad en de sterkte ervan. Want een groene en rode beuk behouden het hele jaar hun blad.

   Wat is het verschil tussen een haagbeuk en een beukenhaag?

   Een haagbeuk of een beukenhaag? Het kan voor flink wat verwarring zorgen. Dit zijn de verschillen: een beukenhaag behoudt zijn blad in de winter. Een haagbeuk behoudt zijn blad niet. Bovendien moet je een haagbeuk ongeveer twee keer per jaar snoeien. De beukenhaag hoef je maar een keer per jaar te snoeien. Vaker mag natuurlijk altijd.

   Kies jouw haag uit in onze boomkwekerij

   Ben je verzot op hagen? Voor iedereen die niet kan kiezen of gewoon nog even zijn favoriete haag in het echt wil bewonderen hebben wij een mooi concept bedacht: discover your own tree. Wat dat precies inhoudt? Op je gemak ronddwalen door onze boomkwekerij op zoek naar de haag, beuk, laurierkers, taxus of bekenhaag die he-le-maal aan jouw wensen voldoet. Dat mag op eigen houtje, zoeken naar je favoriete haag, maar je mag ons natuurlijk ook gewoon om hulp vragen. Daar zijn we voor!

   Vragen over hagen? Laat je horen!

   Raak je niet uitgelezen of uitgepraat over hagen, zoals de Olijfwilg | Elaeagnus ebbingei Compacta? Of wil je gewoonweg meer weten over een specifiek soort haag? Neem even contact met ons op door een e-mail te sturen [email protected]. Dan beantwoorden wij al jouw vragen razendsnel. Heb je liever dat wij contact met jou opnemen? Laat dan je gegevens achter in ons contactformulier. Je kunt ons ook alles vragen over hagen tijdens een bezoek aan onze boomkwekerij in de Betuwe. Bekijk onze website voor onze adresgegevens en openingstijden.

   Inloggen

   Wachtwoord vergeten?

   • Al je orders en retouren op één plek
   • Het bestelproces gaat nog sneller
   • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

   vergelijk0

   SluitenrefreshOpnieuw beginnen