• Discover your own tree
  • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
  • Zie direct je CO2 compensatie
Vakantieperiode! Van 27 Juli tot 18 Augustus gaan wij uitrusten. Bestellen kan, wij leveren weer vanaf 20 Augustus.

Categorieën

      Top 10: De mooiste bomen in de herfst!
      • Delen:

      04 / Sep / 2023

      Top 10: De mooiste bomen in de herfst!

      Wat zijn de mooiste bomen in de herfst? Bij Bomenkopen.nl hebben we de 10 absolute herfsttoppers op een rijtje gezet!

      De overgang van zomer naar herfst geeft niet alleen kortere dagen, maar ook een verandering van groene bladeren naar prachtige herfstkleuren. Maar welke bomen transformeren jouw tuin tijdens de herfstmaanden? Bij Bomenkopen.nl zien we de bomen door het bos en hebben we de 10 absolute herfsttoppers op een rijtje gezet. Duik met ons de kleurrijke wereld van herfstbomen in en ontdek welke boom jouw tuin deze herfst laat stralen!

      Waarom verkleuren bomen in de herfst?

      Naarmate de zomer plaatsmaakt voor de herfst, beginnen de dagen korter te worden. Deze kortere dagen zijn voor bomen een teken dat ze zich moeten voorbereiden op de komende winter. Centraal in dit kleurrijke herfstfenomeen staat chlorofyl, het groene pigment in bladeren. Wanneer het zonlicht afneemt, wordt de productie van chlorofyl verminderd en breekt het bestaande chlorofyl in de bladeren af. Dit onthult andere pigmenten die daar het hele jaar zijn geweest, maar overstemd werden door het overvloedige groen. Die gele, oranje, rode en paarse tinten komen dan tevoorschijn als de ware sterren van de herfstshow!

      Wat zijn de voordelen van verkleurende herfstbomen?

      Verkleurende herfstbomen bieden meer dan een visueel feestje. Deze herfstbomen geven namelijk ook een gevoel van welzijn en rust. Studies hebben aangetoond dat het kijken naar natuurlijke kleurveranderingen, zoals de veranderende bladeren, daadwerkelijk stress kan verminderen en de gemoedstoestand kan verbeteren! En laten we het praktische aspect niet vergeten: de gevallen bladeren zijn een natuurlijke mulch, die de grond voedt en beschermt. Dus, terwijl je tuin straalt van kleur, werk je ook aan het verbeteren van de bodemkwaliteit!

      De 10 mooiste herfstbomen

      1. Esdoorn: Wanneer je in de herfst een explosie van knalrode en oranje bladeren ziet, is de kans groot dat je naar een esdoorn kijkt. En het leuke is, bij Bomenkopen.nl hebben we verschillende soorten esdoorns in het assortiment. Of je nu kiest voor een Bolesdoorn, een Smalle Noorse esdoorn of een andere variant: er is altijd een variant die in jouw tuin past!
      2. Liquidambar: Met zijn diepe rode, paarse en oranje tinten en bladeren in de vorm van kleine sterretjes, is de Liquidambar in de herfst een plaatje om naar te kijken! Zijn naam mag dan exotisch klinken, maar hij voelt zich hier prima thuis!
      3. Gouden regen: Naast zijn prachtige goudgele kleur, heeft de Gouden regen nog een verrassend geheim: wanneer de bladeren in de herfst vallen, verspreiden ze een zoete geur, vergelijkbaar met die van suikerspin of versgebakken koekjes. Dubbel genieten dus!
      4. Fluweelboom: Een herfstkleurenspektakel van diep purperrood en het bijzondere fluweelachtige gevoel van zijn bladeren maken de Fluweelboom een favoriet!
      5. Eikenbomen: De rijke rode en bruine tinten van de bladeren van een eikenboom stralen kracht en warmte uit. Of je tuin nu groot of klein is, er is altijd een variant voor jou. Ga bijvoorbeeld voor de Boleik of de Moeraseik als dakboom.
      6. Japanse kers: Van roze bloesempracht in het voorjaar tot een gouden gloed in de herfst; de Japanse Kers stelt nooit teleur. Het is een boom die in elk seizoen iets bijzonders te bieden heeft.
      7. Tulpenboom: Uniek van vorm en kleur! De tulpvormige bladeren van de Tulpenboom krijgen in de herfst een prachtige gele kleur, wat een gouden schouwspel in je tuin oplevert!
      8. Beuk: De Beuk is een echte klassieker in Nederlandse tuinen en parken. In de herfst transformeert de beuk met zijn bladeren naar een prachtige koperkleurige tint. Oud en vertrouwd, maar nog altijd een aanwinst voor elke tuin!
      9. Lijsterbes: Deze boom produceert  prachtige bloemen in de lente en is een echte vogelvriend. En dan ook nog eens zo'n prachtige herfstkleur! De oranjerode herfsttint van een Lijsterbes is ronduit adembenemend!
      10. Berk: De Berkenboom is een plaatje op zich. In de herfst contrasteren zijn heldergele bladeren prachtig met zijn opvallende witte bast. Een boom die je tuin zelfs in de koudere maanden doet stralen.

      Welke herfstboom koop jij?

      Ben je een liefhebber van de klassiekers zoals de esdoorn of beuk? Of zoek je iets bijzonders zoals de tulpenboom? In onze top 10 is gegarandeerd een kleurrijk herfstpareltje voor je te vinden. Overweeg om verschillende soorten te combineren voor een dynamisch kleurenspel. Vind je het lastig om een keuze te maken? Dan is onze Bomenset Herfstbomen de ideale oplossing. Deze set biedt een gebalanceerde combinatie van herfstbomen die elkaar prachtig aanvullen!

      Herfstbomen kopen bij Bomenkopen.nl

      De herfst brengt ons elk jaar weer een betoverend kleurenspektakel, en met de juiste keuze van bomen kan jouw tuin het podium zijn van deze schitterende show. Het kiezen van de perfecte boom gaat niet alleen om de kleur; het gaat ook om het begrijpen van de behoeften van je grond en de ruimte die je hebt. Bij Bomenkopen.nl staan we klaar om je te adviseren en ervoor te zorgen dat je investeert in een boom die jarenlang plezier geeft. Dus: neem de stap en geniet van de natuurlijke voordelen die herfstbomen te bieden hebben. Jouw ideale herfstboom wacht op je bij Bomenkopen.nl!

      Meer inspiratie

      Bomentips van Bomenkopen.nl

      • Groeifeitjes van aangeplante bomen
        06/Jun/24

        Zoek je nog tips en trics voor je net aangeplante boom? Vind jij het lastig om je boom te verzorgen en twijfel je over de groei? Check deze blog!

        Bekijkarrow
      • Waarom de Bolcatalpa onze meest verkochte bolboom is:
        23/May/24

        De Bolcatalpa is een super leuke boom die meteen opvalt door zijn perfect ronde kroon. Onze topper onder de Bolbomen!

        Bekijkarrow
      • Beukenhaag snoeien
        04/Apr/24

        Heb je een mooie beukenhaag of haagbeuk in je tuin? Hier zijn wat handige tips om ervoor te zorgen dat Fagus of Carpinus er op zijn best uitziet.

        Bekijkarrow
      • 5 fascinerende feitjes over amberbomen!
        02/Feb/24

        In deze blog hebben we vijf boeiende feitjes voor je verzameld over amberbomen, lees dus snel verder!

        Bekijkarrow

      Bekijk alle berichten arrow

      Inloggen

      Wachtwoord vergeten?

      • Al je orders en retouren op één plek
      • Het bestelproces gaat nog sneller
      • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen