• Discover your own tree
 • Gratis verzenden boven 149,-
 • Zie direct je CO2 compensatie

Amerikaanse tulpenboom - Liriodendron tulpifera

Amerikaanse tulpenboom - Liriodendron tulpifera

€45,00

Amerikaanse tulpenboom - Liriodendron tulpifera

 • Amerikaanse tulpenboom - Liriodendron tulpifera
  • CO² compensatie: Hoog
 • Amerikaanse tulpenboom - Liriodendron tulpifera

(0)

  Bij jou geleverd: - In 5 werkdagen bij jou in huis

  Afmeting:
  45,00

  • Gratis verzending Vanaf 149,-
  • Beoordeeld met een
  Productomschrijving

  Amerikaanse tulpenboom - Liriodendron tulpifera met een glimlach voor jou

  Waarom kies je voor de Amerikaanse tulpenboom?

  Deze snelle groeier groeit goed op de meeste grondsoorten. De smalle kroon (later wat ovale vorm) en bijzondere groene bladeren maken de tulpenboom tot een echte blikvanger. Op latere leeftijd krijgt de tulpenboom prachtige gele bloemen.

  De survivalgids voor een blije Amerikaanse tulpenboom

  Al vanaf klein stammetje geven we jouw tulpenboom alle aandacht en liefde om zo tot de perfecte volwassen boom te komen. Neem jij dit van ons over? Daarom even een korte uitleg hoe je de Liriodendron tulpifera te vriend houdt. 

  1. Verhuizing: Nadat de boom de reis heeft afgelegd vanuit onze boomkwekerij tot in jouw tuin begint het pas echt voor jou en de boom. Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit, zorg voor een droge ondergrond. Owja, niet te diep, zorg dat de stam maximaal 5 centimeter in de grond zit. Als de tulpenboom met kluit geleverd is, dan mag de jute en metalen draadkorf eromheen blijven zitten. Ook is het handig om de boom goed in balans te houden, dit kan je eenvoudig doen met boompalen en boomband. Een goed begin is het halve werk!

  2. Onderhoud: Iedereen heeft verzorging nodig, dus ook onze vriend. De Amerikaanse tulpenboom mag gesnoeid worden, hij heeft het liefst dat je dit tussen november en maart doet. Hoe? Kruisliggende en dode takken kunnen afgesnoeid worden. Belangrijk is om de hoofdtak te laten zitten.

  3. Dorst? Ja, zeker als hij net is geplant is het van belang dat de tulpenboom water krijgt, maar wel pas zodra onze vriend bladeren begint te krijgen. Met 1 tot 2 emmers water per week wordt hij blij, als het boven de 25 graden wordt drinkt hij graag tussen de 3-4 emmers water per week. Boven 35 graden elke dag minimaal 1 emmer water in de avond.

  Goed om te weten

  Net zoals veel andere uitheemse bomen is de tulpenboom weinig gevoelig voor ziekten of plagen. De boom kan wel aangetast worden door een parasitaire houtzwam. Het zachte hout van de tulpenboom verrot snel.

  Bekijk hieronder de accessoires waar de Liriodendron tulpifera blij van wordt. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw boom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever onze bomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je boom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden!

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0