• Discover your own tree
 • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
 • Zie direct je CO2 compensatie
Ook nu kan je jouw bomen aanplanten! Laat ze groeien met goede grond, palen en veel aandacht ♥

  Categorieën


  Aanplantspullen en bemesting

  Accessoires en bomen, struiken, hagen en planten. Het is als yin en yang. De een kan niet zonder het ander. Het versterkt elkaar. Een boom zonder grond? Dat is als leven zonder water. Zonder eten. Zonder… Oké, we slaan een beetje door. Wat we eigenlijk willen zeggen is dat je jouw bomen, struiken, planten en hagen in perfecte conditie houdt met accessoires, oftewel tuinbenodigdheden. Het hele jaar door, zomer én winter. Onder accessoires verstaan wij grond, boompalen en bamboestokken. Geen bling bling, hoor. Maak je geen zorgen. Dat is zelfs voor ons groenliefhebbers een tikkie te gek.

  Grond: potgrond of aanplantgrond? Wat is het verschil?

  Je hebt vele soorten en maten potgrond. Om het je makkelijk te maken bieden wij alleen aan wat jouw boom, plant of haag nodig heeft: potgrond of aanplantgrond. Wat is het verschil tussen potgrond en aanplantgrond? Met universele potgrond bedoelen we potgrond dat geschikt is voor de meeste planten. Met nadruk op de meeste, want er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. De zuurminnende planten kunnen bijvoorbeeld niet in universele grond gezet worden. Universele potgrond leent zich perfect voor potten en bakken en bevat meer lucht dan tuinaarde. Waarom je beter geen tuinaarde kunt gebruiken, vraag je je af? Dan is de kans groter dat je ziekten in de wortels krijgt. Of dat de wortels afsterven, omdat er te weinig lucht in tuinaarde zit.

  En aanplantgrond dan, hoe zit het daarmee? Met aanplantgrond bedoelen we grond dat verrijkt is met een bodemschimmel. Deze schimmel zorgt ervoor dat voedingsstoffen en water beter worden opgenomen. Daarnaast bevat aanplantgrond ook een organische meststof, waardoor er ook voedingsstoffen worden vrijgegeven aan de plant.

  Wat is het nut van boompalen?

  Je wil natuurlijk niet dat je nieuwste aanwinst, zoals een dakboom, fruitboom of bloesemboom, schots en scheef groeit. Toch? Daarom zijn boompalen ideaal. Een stevige boompaal met band zorgt er niet alleen voor dat je boom recht blijft, maar ook dat de wortels niet bewegen. De perfecte combinatie!

  Bamboestokken: ijzersterk en een lust voor het oog

  Interesse in bamboestokken? Slimme keuze! Bamboe is niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens ijzersterk. Bovendien zet bamboe nauwelijks uit en krimpt het ook niet. En nog een belangrijk pluspunt is dat bamboebomen intact blijven na de kap, omdat de wortels direct weer nieuwe scheuten krijgen. Het is dus ook nog eens een milieuvriendelijke optie.

  Vragen over accessoires?

  Wil je meer weten over onze accessoires? Stuur even een e-mail naar [email protected]. Dan beantwoorden wij al jouw vragen over grond, boompalen en bamboestokken. Heb je liever dat wij contact met jou opnemen? Laat dan je gegevens achter in ons contactformulier. Je kunt ons ook alles vragen over tuinaccessoires tijdens een bezoek aan onze boomkwekerij in de Betuwe. Bekijk onze website voor onze adresgegevens en openingstijden.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0