• Discover your own tree
 • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
 • Zie direct je CO2 compensatie

  Perzische slaapboom
  Perzische slaapboom

  Perzische slaapbomen: kleurrijk spektakel

  Wil je een blikvanger in je tuin? Dan zit je met de Perzische slaapboom wel goed. Een Perzische slaapboom wordt ook wel een zijdeboom (omdat 'ie zijdezachte bloemen heeft) genoemd en groeit als struik- of boom. Het bijzondere aan deze boom zijn de opvallende roze-paarse bloemen. Deze bloemen zijn op hun mooist van eind juni tot oktober. Nog een bijzonder detail is dat de bladeren ’s nachts, net voordat de zon onder gaat, dichtvouwen. Daar heeft de Perzische slaapboom zijn naam ook aan het danken. Bovendien is de Perzische slaapboom dol op zon. Hoe zonniger, hoe beter! Het zonnetje in huis…Je tuin!

  2 Producten

  • Perzische slaapboom | Albizia jul. Ombrella
   • Meerstammige slaapboom | Albizia jul. Ombrella

    Verzorging Perzische slaapboom: zo doe je dat!

    Wil je ervoor zorgen dat de liefde tussen jou en je Perzische slaapboom niet verwaterd? Lees dan goed de beschrijving door. Daar vind je alles over de verhuizing en het onderhoud. Dit bijvoorbeeld, of je Perzische slaapboom een dorstig type is. Het antwoord? Ja, met name als 'ie net geplant is en bladeren krijgt. Dan graag 1 tot 2 emmers water per week. 25 graden en hoger? Dan komt er wekelijks een emmer water bij. Tip: met onze accessoires houd je jouw Perzische vriend het hele jaar door in perfecte conditie.

    We hebben het voor jou in een overzicht verwerkt:

    • Bodemvoorbereiding en planting: De Perzische slaapboom (Albizia julibrissin) floreert in goed doorlatende grond, rijk aan organisch materiaal. Voordat je plant, werk compost door de plantzone om voedingsstoffen toe te voegen en de structuur van de bodem te verbeteren. Plant de boom in een gat dat dubbel zo breed is als de kluit, maar niet dieper, om ervoor te zorgen dat de wortels zich goed kunnen verspreiden en vastzetten.
    • Waterbehoefte: Jonge bomen hebben regelmatig water nodig om hun wortelsysteem te vestigen, vooral tijdens droge periodes. Geef ze, zoals in je tekst vermeld, 1 tot 2 emmers water per week, en verhoog dit bij temperaturen boven de 25 graden Celsius. Zodra de boom gevestigd is, is hij vrij droogtetolerant, maar extra water tijdens langdurige droogte kan helpen de gezondheid en bloei te behouden.
    • Bemesting: Voed de Perzische slaapboom in het vroege voorjaar met een langzaam vrijkomende, uitgebalanceerde meststof om groei en bloei te bevorderen. Vermijd overbemesting, aangezien dit de groei van bladeren ten koste van bloemen kan stimuleren.

    Meer informatie? Je mag ons natuurlijk ook altijd bellen of e-mailen.

    Zijn Perzische slaapbomen milieuvriendelijk?

    Absoluut! In de productomschrijving vind je niet alleen hoe je een Perzische slaapboom moet onderhouden, maar ook hoe milieuvriendelijk 'ie is. Deze Perzische slaapboom, de Albizia julibrissin Tropical Dream, scoort 75%. Wat dat betekent? Wij geven altijd weer hoeveel CO2-uitstoot je compenseert met de beplanting van een boom. Je kunt dus wel stellen dat de Perzische slaapboom een milieuvriendelijke rakker is. Fijn!

    Unieke eigenschappen van de Perzische slaapboom

    • De prachtige uitstraling: De Perzische slaapboom staat bekend om zijn opvallende, zijdeachtige, roze bloemen die in de zomer verschijnen, en biedt een exotische uitstraling aan elke tuin. De bladeren, die 's nachts of tijdens regen sluiten in een slaapachtige staat, geven de boom zijn kenmerkende naam. Deze bladbeweging draagt bij aan zijn unieke esthetische en maakt het een fascinerende aanvulling op de tuin.
    • Biodiversiteit: Door zijn rijke nectarproductie trekt de Perzische slaapboom bestuivers zoals bijen, vlinders en vogels aan. Het bevorderen van deze biodiversiteit is essentieel voor het behoud van gezonde lokale ecosystemen en biedt natuurlijke bestuiving voor omliggende planten en bloemen.

    Heb je een klik met de Perzische slaapboom

    Wat denk je, ben je een match met de Perzische slaapboom? Maak kennis met ons unieke concept: DISCOVER YOUR OWN TREE. En die ‘ontdekkingsreis’ mag je helemaal alleen maken in onze boomkwekerij of met onze hulp. Want dat doen we met liefde, jou adviseren over Perzische slaapbomen én al onze andere toppers, natuurlijk.

    Milieubijdrage van de Perzische slaapboom

    • CO2-compensatie: De Perzische slaapboom draagt bij aan het compenseren van CO2-uitstoot door het proces van fotosynthese, waarbij de boom koolstofdioxide uit de atmosfeer absorbeert en zuurstof produceert. Het planten van deze bomen kan een positief effect hebben op het verminderen van de koolstofvoetafdruk en het tegengaan van klimaatverandering.
    • Duurzame tuinpraktijken: Door te kiezen voor de Perzische slaapboom draag je bij aan duurzame tuinpraktijken. De boom vereist minimale verzorging zodra hij gevestigd is, wat betekent dat er minder water, meststoffen en pesticiden nodig zijn. Dit vermindert niet alleen het verbruik van hulpbronnen maar verlaagt ook de impact op het milieu.

    Meer weten over de Perzische slaapboom? Vraag het ons!

    Wil je meer informatie over Perzische slaapbomen? Neem dan contact met ons op door te e-mailen naar [email protected]. Wil je dat wij contact met jou opnemen? Leuk, laat dan je gegevens even achter in ons contactformulier. Je kunt ons ook alles vragen over de Perzische slaapboom tijdens een bezoek aan onze boomkwekerij aan de Lakemondsestraat 32 in Opheusden.

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

    vergelijk0