• Discover your own tree
 • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
 • Zie direct je CO2 compensatie

  Moeraseik dakboom
  Moeraseik dakboom

  Moeraseik dakboom: een geweldige keuze voor elk seizoen

  De moeraseik dakboom is niet alleen een prachtige blikvanger in je tuin, maar het is ook een boom die in elk seizoen iets te bieden heeft. In het voorjaar geniet je van de ontluikende bladeren en de frisse groene kleur. In de zomer zorgt het dichte bladerdak voor aangename schaduw en een gezellige sfeer. In de herfst verandert het blad in een schitterende rode kleur, wat een sprookjesachtig effect geeft. Tot slot, in de winter biedt de karakteristieke dakconstructie een architectonische aanblik, zelfs zonder bladeren.

  1 Product

  • Moeraseik | dakboom

   Wat maakt een moeraseik dakboom bijzonder?

   De takken van een moeraseik zitten vast aan een zogeheten dakconstructie, waar ook nieuwe takken zich aan hechten. Dit zorgt voor een dicht bladerdak (lees: beschutting). Om je constructie weer helemaal strak te krijgen, kun je je boom niet alleen snoeien maar ook een handje helpen. Hoe je dat doet? Sommige uitstekende takken van de Quercus Palustris kun je prima in je dakconstructie ‘terugstoppen' in plaats van snoeien. De eigenwijze takken snoei je wel. Ziezo!

   Groeisnelheid en ideale standplaats

   De moeraseik dakboom groeit relatief snel, wat betekent dat je binnen enkele jaren al kunt genieten van een volgroeide boom met een dicht bladerdak. Deze dakboom gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in je tuin. Een goed doorlatende, vochtige grond is ideaal voor een optimale groei.

   Ziekten en plagen bij de moeraseik dakboom

   Over het algemeen is de moeraseik dakboom een sterke en gezonde boom die weinig last heeft van ziekten en plagen. Echter, net als elke andere boom, kan hij soms worden getroffen door ziekten, zoals meeldauw of bladvlekkenziekte. Het is belangrijk om je boom regelmatig te controleren op tekenen van ziekte en tijdig in te grijpen als dat nodig is. Het is altijd een goed idee om advies te vragen bij een specialist als je twijfelt over de gezondheid van je boom.

   Moeraseik dakboom en biodiversiteit

   Een andere reden om voor een moeraseik dakboom te kiezen, is het positieve effect op de biodiversiteit in je tuin. Deze boom trekt namelijk verschillende soorten vogels en insecten aan, zoals bijen en vlinders. Door het planten van een moeraseik dakboom draag je dus niet alleen bij aan een prachtige tuin, maar ook aan het behoud van de natuur en het bevorderen van een gezond ecosysteem.

   Combineren met andere beplanting

   De moeraseik dakboom is niet alleen een prachtige solitair, maar kan ook uitstekend gecombineerd worden met andere beplanting in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan het planten van siergrassen, vaste planten of bodembedekkers onder de boom. Zo creëer je een mooie harmonie in je tuin en zorg je voor een extra gelaagdheid in het ontwerp.

   Planttips voor de moeraseik dakboom

   Wanneer je hebt besloten om een moeraseik dakboom in je tuin te planten, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken:

   • Zorg voor een ruime plantkuil: Graaf een plantkuil die minstens twee keer zo breed en diep is als de kluit van de boom. Dit zorgt voor een goede beworteling van de boom in de grond.
   • Gebruik aanplantgrond: Meng de uitgegraven grond met aanplantgrond om een goede bodemstructuur te creëren. Zo geef je de boom de beste start in zijn nieuwe omgeving.
   • Geef voldoende water: Zorg ervoor dat je de boom de eerste weken na het planten regelmatig water geeft, zodat de wortels goed kunnen aanslaan. Vergeet ook niet om in droge periodes extra water te geven.
   • Gebruik een boompalenset: Om te voorkomen dat de boom omwaait of scheef gaat staan, is het verstandig om een boompalenset te gebruiken. Zo zorg je voor extra stabiliteit en steun tijdens de eerste jaren na het planten.

   Dus ben je op zoek naar een prachtige moeraseik dakboom die een ware blikvanger in je tuin is en tegelijkertijd bijdraagt aan een gezond ecosysteem? Dan ben je bij Bomen Kopen aan het juiste adres. Neem een kijkje op onze website, ontdek ons uitgebreide aanbod en laat je adviseren door onze experts. Wij helpen je graag om de perfecte boom voor jouw tuin te vinden!

   Moeraseik dakbomen uitkiezen in onze boomkwekerij

   Vind je een moeraseik dakboom prachtig, maar wil je deze prachtige dakboom eerst zien voordat je ‘m bestelt? Wij hebben een uniek concept: DISCOVER YOUR OWN TREE. Dit houdt in dat je zelf een dakboom moeraseik in onze kwekerij uitzoekt. Hulp nodig? Natuurlijk zijn we aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Ook over andere bomen dan de moeraseik.

   Vragen over moeraseik dakbomen?

   Wij kunnen er niet over uit hoe schitterend dakbomen zijn. Jij ook? Of heb je nog wat vragen voordat je zo’n Quercus Palustris verwelkomt? Neem dan contact met ons op door middel van ons contactformulier. Stuur je liever een e-mail met vragen over dakbomen moeraseik? Dat mag ook: [email protected]. Je kunt ons ook alles vragen tijdens een bezoek aan onze boomkwekerij in Opheusden, gemeente Neder-Betuwe.

   Inloggen

   Wachtwoord vergeten?

   • Al je orders en retouren op één plek
   • Het bestelproces gaat nog sneller
   • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

   vergelijk0