• Discover your own tree
 • Gratis verzenden vanaf 99,-
 • Zie direct je CO2 compensatie

Perzische slaapboom | Albizia julibrissin Ombrella

Perzische slaapboom | Albizia julibrissin Ombrella

€82,50

 • Perzische slaapboom | Albizia julibrissin Ombrella
  • CO² compensatie: Gemiddeld
 • Perzische slaapboom | Albizia julibrissin Ombrella
 • Perzische slaapboom | Albizia julibrissin Ombrella

Perzische slaapboom | Albizia julibrissin Ombrella

(0)

  5 werkdagen bij jou in de tuin

  82,50

  • Gratis verzending Vanaf 99,-
  • Beoordeeld met een
  • Perzische slaapboom | Albizia jul. Ombrella met een glimlach voor jou

   Waarom kies je voor de Perzische slaapboom | Albizia jul. Ombrella?

   De Albizia julibrissin Ombrella is een uitbundig bloeiende boom met roze,  pluimige bloemen. De bloeitijd is van juli tot september. Deze Perzische slaapboom staat het liefst in de volle zon in een goed waterdoorlatende bodem. De bloei begint in juli en gaat door ongeveer september, waarbij iedere dag weer nieuwe bloemen erbij komen. Een andere bekende naam voor Albizia is 'slaapboom', dit komt omdat de fijne varenachtige blaadjes zich iedere avond sluiten. De Albizia julibrissin Ombrella kan tot -15 graden. De Albizia Ombrella blijft lager dan de anderen slaapbomen. Deze soort groeit vooral in de breedte. Ongesnoeid wordt de boom 3 à 5 m hoog, snoeien mag, maar is niet noodzakelijk. Als er gesnoeid wordt dan graag in april of mei.

   De survivalgids voor Perzische slaapboom | Albizia jul. Ombrella

   Al vanaf klein stammetje geven we jouw slaapboom alle aandacht en liefde om zo tot de perfecte volwassen boom te komen. Neem jij dit van ons over? Daarom even een korte uitleg hoe je de slaapboom te vriend houdt. 

   1. Verhuizing: Nadat de boom de reis heeft afgelegd vanuit onze boomkwekerij tot in jouw tuin begint het pas echt voor jou en de boom. Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit, zorg voor een droge ondergrond. Owja, niet te diep, zorg dat de stam maximaal 5 centimeter in de grond zit. Als de perzische slaapboom met kluit geleverd is, dan mag de jute en metalen draadkorf eromheen blijven zitten. Ook is het handig om de boom goed in balans te houden, dit kan je eenvoudig doen met boompalen en boomband. Een goed begin is het halve werk!

   2. Onderhoud: Iedereen heeft verzorging nodig, dus ook onze vriend. De slaapboom hoeft nauwelijks gesnoeid te worden. Toch graag snoeien? De kroon uitdunnen door overlappende en dode takken te verwijderen.

   3. Dorst? Ja, zeker als hij net is geplant is het van belang dat de slaapboom water krijgt, maar wel pas zodra onze vriend bladeren begint te krijgen. Met 1 tot 2 emmers water per week wordt hij blij, als het boven de 25 graden wordt drinkt hij graag tussen de 2-3 emmers water per week. Let op; deze vriend houdt niet van natte voeten!

   Goed om te weten

   Bekijk hieronder de accessoires waar de Albizia jul. Ombrella blij van wordt. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw slaapboom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de bomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je boom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden, hier vindt je alvast onze garantievoorwaarden.

   Lees meerLees minder
  • Gat graven

   Het gat moet ongeveer twee keer de hoogte en twee keer de breedte van het wortelgestel hebben. Maak vooral de onderlaag goed los om de waterafvoer te bevorderen. Als deze laag niet wordt weggehaald, kan er water blijven staan in het gat. Hierdoor gaan de wortels van de boom rotten en dat wil je natuurlijk niet.

   Aanplanten

   De boom moet op de juiste diepte geplant worden. Wat is dan de juiste diepte, vraag je je af? Dat is makkelijk te zien: de stam en de wortelhals (bij wortelgoed) hebben een andere kleur.

   Bomen met blote wortel, ook wel wortelgoed genoemd, moeten zo snel mogelijk na levering geplant worden. Bij het planten houd je de bovenkant van de kluit of pot aan. Haal de pot of zak van de kluit af en… planten maar! Maar let op: nooit te diep. Bij leibomen of dakbomen zorg je er ook voor dat de rekken op dezelfde hoogte komen.

   Slechte afwatering? Dan is het verstandig om drainage aan te leggen.

   En dan… Nu kun je het gat opvullen met een zak potgrond. De potgrond meng je met de uitgegraven grond. Bij bomen met een kluit mogen de ijzeren korf en jute nooit verwijderd worden. Waarom niet, wil je weten? Anders valt de kluit uit elkaar en beschadigt het wortelgestel.

   Boompalen

   Wij adviseren je om bij iedere boom één of twee boompalen te plaatsen. Hiermee voorkom je dat de boom scheef waait. Bovendien bevordert een boompaal de wortelgroei.

   Wanneer je één boompaal plaatst, is het verstandig om deze op de windkant te zetten. De palen plaats je altijd buiten de kluit of pot. Bij wortelgoed is dit 30 tot 40 cm.

   Tip: je kunt de boompalen een handje helpen door de gaten voor te boren met een grondboor en na te slaan met een hamer. Hierdoor staan de palen het stevigst. Vergeet ook niet om de grond rondom de palen goed aan te stampen.

   De boomband wikkel je in een acht-vorm om de paal en boom. Daarna sla je met een hamer de boomnagels in de band en zit de boompaal vast.

   Water geven

   Bomen met kale wortel (wortelgoed) plant je wanneer de bomen in rust zijn. Er zitten dan nog geen bladeren aan en de boom verdampt niet. Je hoeft de boom daarom voorlopig nog geen water te geven. Wel is het verstandig om bij het aanplanten een emmer water te doen zodat de grond goed tussen de wortels zakt.

   Bomen met kluit of pot? Om de grond goed te laten zakken, mag je jouw boom bij aanplant water geven. Zodra het voorjaar is, geef je ‘m - met mate - twee keer per week water. De boom moet dan zelf gaan ‘zoeken’. Als het warmer wordt en er zit meer blad aan de bomen, dan mag je jouw boom om de twee à drie dagen water geven. Bij tropische temperaturen elke dag.

   Lees meerLees minder
  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0