• Discover your own tree
 • Gratis verzenden boven 149,-
 • Zie direct je CO2 compensatie

Treurwilg - Salix sepulcralis Chrysocoma

Treurwilg - Salix sepulcralis Chrysocoma

€40,00

Treurwilg - Salix sepulcralis Chrysocoma

 • Treurwilg - Salix sepulcralis Chrysocoma
  • CO² compensatie: Hoog
 • Treurwilg - Salix sepulcralis Chrysocoma

(0)

  Bij jou geleverd: - In 5 werkdagen bij jou in huis

  Afmeting:
  40,00

  • Gratis verzending Vanaf 149,-
  • Beoordeeld met een
  Productomschrijving

  Treurwilg - Salix sep. Chrysocoma met een glimlach voor jou.

  De Salix sep. chrysocoma is een gele treurwilg. Deze prachtige treurboom wordt vaak aangeplant langs de waterkant. De takken van de treurwilg zijn geel en de stam kleurt op latere leeftijd van geel naar grijs gegroefd. Deze salix heeft groene, spitse blaadjes die geel kleuren in de herfst.

   

  Al vanaf klein stammetje geven we jouw treurwilg alle aandacht en liefde om zo tot de perfecte volwassen boom te komen. Neem jij dit van ons over? Daarom even een korte uitleg hoe je de treurwilg te vriend houdt.

  1. Verhuizing: Nadat de boom de reis heeft afgelegd vanuit onze boomkwekerij tot in jouw tuin begint het pas echt voor jou en de boom. Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit, zorg voor een droge ondergrond. Owja, niet te diep, zorg dat de stam maximaal 5 centimeter in de grond zit. Als de treurwilg met kluit geleverd is, dan mag de jute en metalen draadkorf eromheen blijven zitten. Ook is het handig om de boom goed in balans te houden, dit kan je eenvoudig doen met boompalen en boomband. Een goed begin is het halve werk!

  2. Onderhoud: Iedereen heeft verzorging nodig, dus ook onze vriend. De treurwilg wil graag 1 x per jaar gesnoeid worden, hij heeft het liefst dat je dit tussen november en maart doet. Hoe? De uitlopende takken terug knippen tot de kroon. Alles wat er bovenop uitsteek knip je terug tot de stam. Eventueel kun je hem in de zomer nog iets snoeien, wel voorzichtig want hij groeit erg graag in deze periode. 

  3. Dorst? Ja, zeker als hij net is geplant is het van belang dat de treurwilg water krijgt, maar wel pas zodra onze vriend bladeren begint te krijgen. Met 1 tot 2 emmers water per week wordt hij blij, als het boven de 25 graden wordt drinkt hij graag tussen de 3-4 emmers water per week. Boven 35 graden elke dag minimaal 1 emmer water in de avond.

   

  Goed om te weten

  Bekijk hieronder de accessoires waar de treurwilg blij van wordt. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw boom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de bomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je boom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden!

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0