• Discover your own tree
 • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
 • Zie direct je CO2 compensatie

  Blauwe regen | Wisteria flor. Lawrence

  Blauwe regen | Wisteria flor. Lawrence

  €35,00

  • Blauwe regen | Wisteria flor. Lawrence
   • Blauwe regen | Wisteria flor. Lawrence
   Plus- en minpunten
   snelgroeiend
   bloemen verbleken snel

   Blauwe regen | Wisteria flor. Lawrence

   (0)

    Kies jouw maat:

    Geleverd binnen 5-10 werkdagen

    35,-

    • Gratis verzending > €99 (NL)
    • Zie direct je CO2 compensatie
    • Discover your own tree
    • Laat je inspireren
    Plus- en minpunten
    snelgroeiend
    bloemen verbleken snel
    • Blauwe regen | Wisteria flor. Lawrence | met een glimlach voor jou

     Waarom kies je voor de Blauwe regen | Wisteria Floribunda Lawrence

     De Wisteria is in Nederland beter bekend als de blauwe regen en bloeit in april en mei. Het is een winterharde klimplant met een grote klimkracht. De Lawrence heeft lange volle voiletpaarse bloemtrossen met groengele vlek die tot wel 50 cm lange kunnen worden. Deze bloemen hangen naar beneden, vandaar de naam blauwe regen. in de nazomer verschijnen er fluweelachtige groene peulvruchten. In het begin heeft hij een beetje begeleiding nodig maar groeit op elke plek in de volle zon of halfschaduw. en hoe ouder de plant word hoe uitbundiger de bloei.

     De survivalgids voor een blije Blauwe regen

     Al vanaf klein stammetje geven we jouw plant alle aandacht en liefde om zo tot de perfecte volwassen boom te komen. Neem jij dit van ons over? Daarom even een korte uitleg hoe je de Blauwe regen - Wisteria te vriend houdt. 

     1. Verhuizing: Nadat de plant de reis heeft afgelegd vanuit onze boomkwekerij tot in jouw tuin begint het pas echt voor jou en de Blauwe regen. Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit, zorg voor een droge ondergrond. Owja, niet te diep, zorg dat de stam maximaal 5 centimeter in de grond zit. Als de blauwe regen met kluit geleverd is, dan mag de jute en metalen draadkorf eromheen blijven zitten.

     een blauwe regen staat vooral prachtig bij een stevige boog of pergola, maar tegen een muur of schuur kan hij ook prima geplant worden. wel met goede ondersteuning, want de blauwe regen heeft een enorme groeikracht. bevestig hem daarom niet aan een dakgoot of boom. hierdoor kun je beschadigingen krijgen. 

     2. Onderhoud: Iedereen heeft verzorging nodig, dus ook onze vriend. De Blauwe regen mag gesnoeid worden, maar is niet perse nodig. Het liefst dan snoeien direct na de bloeiperiode. 

     3. Dorst? Ja, zeker als hij net is geplant is het van belang dat de Wisteria water krijgt, maar wel pas zodra onze vriend bladeren begint te krijgen. Met 1 tot 2 emmers water per week wordt hij blij, als het boven de 25 graden wordt drinkt hij graag tussen de 3-4 emmers water per week. 

     Verzorgingstips voor Blauwe Regen (Wisteria)

     Grond en plantlocatie: De juiste grondsoort en plantlocatie zijn cruciaal voor de optimale groei van Wisteria. Deze plant gedijt het best in goed doorlatende, vruchtbare grond om wortelrot te voorkomen. Een plek waar de plant minimaal zes uur direct zonlicht per dag ontvangt, is ideaal, omdat voldoende zonlicht essentieel is voor een rijke bloei. Als de grond in je tuin zwaar of kleiachtig is, overweeg dan om zand en organisch materiaal toe te voegen om de drainage te verbeteren.

     Watergift: Jonge Wisteria planten hebben regelmatig water nodig om hun wortelsysteem te vestigen, vooral tijdens droge perioden. Echter, het is belangrijk om overwatering te voorkomen, aangezien dit kan leiden tot wortelproblemen. Gevestigde planten zijn redelijk droogtebestendig maar profiteren van regelmatige watergift tijdens langdurige droogte. Het is raadzaam om de grond tussen de gietbeurten door enigszins te laten uitdrogen.

     Snoeien: Snoeien is essentieel voor het bevorderen van de bloei en het onderhouden van de vorm van de Wisteria. De beste tijd om te snoeien is tweemaal per jaar: eens in de late winter om de bloei in het volgende seizoen te stimuleren, en eenmaal direct na de bloei om de plant in vorm te houden en wildgroei te beheersen. Bij het snoeien in de late winter, focus op het inkorten van zijtakken tot ongeveer 3 tot 5 knoppen van de hoofdtakken om bloei te bevorderen.

     Unieke eigenschappen en voordelen

     Bloei en geur: Wisteria staat bekend om zijn spectaculaire, lang hangende bloemtrossen die een rustgevende, zoete geur verspreiden. Deze bloemen kunnen een romantische en ontspannende sfeer in elke tuin creëren, waardoor het een uitstekende keuze is voor pergola's, bogen, en andere tuinstructuren waar over de bloemen kan worden gedrapeerd.

     Biodiversiteit: Door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders draagt Wisteria bij aan de biodiversiteit in de tuin. Deze interactie met het lokale ecosysteem is essentieel voor de bestuiving van vele planten en voor het behoud van gezonde tuinen en natuurlijke omgevingen.

     Veiligheidsinformatie

     Giftigheid: Alle delen van de Wisteria, met name de peulen en zaden, zijn giftig bij inname. Dit kan een risico vormen voor kinderen, huisdieren en zelfs volwassenen die niet bekend zijn met de giftigheid van de plant. Het is belangrijk om jonge kinderen en huisdieren weg te houden van de plant en om handschoenen te dragen bij het hanteren van gesnoeide takken of verwijderde zaden. Bij eventuele inname is het raadzaam om onmiddellijk medisch advies in te winnen.

     Deze uitgebreide verzorgingstips, gecombineerd met unieke eigenschappen en veiligheidsinformatie, bieden een volledig beeld van hoe je succesvol voor je Wisteria kunt zorgen, terwijl je tegelijkertijd geniet van de schoonheid en voordelen die deze plant te bieden heeft.

     Goed om te weten

     Met name de peulen en zaden zijn zeer giftig, maar ook de wortels en twijgen zijn giftig. Kijk daarom ook met deze mooie blikvanger uit met (kleine) kinderen en huisdieren.

     Bekijk hieronder de accessoires waar de Blauwe regen blij van wordt. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw plant, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de Blauwe regen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je planten gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden, hier vindt je alvast onze garantievoorwaarden.

     Lees meerLees minder
    • Gat graven

     Het gat moet ongeveer twee keer de hoogte en twee keer de breedte van het wortelgestel hebben. Maak vooral de onderlaag goed los om de waterafvoer te bevorderen. Als deze laag niet wordt weggehaald, kan er water blijven staan in het gat. Hierdoor gaan de wortels van de boom rotten en dat wil je natuurlijk niet.

     Aanplanten

     De boom moet op de juiste diepte geplant worden. Wat is dan de juiste diepte, vraag je je af? Dat is makkelijk te zien: de stam en de wortelhals (bij wortelgoed) hebben een andere kleur.

     Bomen met blote wortel, ook wel wortelgoed genoemd, moeten zo snel mogelijk na levering geplant worden. Bij het planten houd je de bovenkant van de kluit of pot aan. Haal de pot of zak van de kluit af en… planten maar! Maar let op: nooit te diep. Bij leibomen of dakbomen zorg je er ook voor dat de rekken op dezelfde hoogte komen.

     Slechte afwatering? Dan is het verstandig om drainage aan te leggen.

     En dan… Nu kun je het gat opvullen met een zak potgrond. De potgrond meng je met de uitgegraven grond. Bij bomen met een kluit mogen de ijzeren korf en jute nooit verwijderd worden. Waarom niet, wil je weten? Anders valt de kluit uit elkaar en beschadigt het wortelgestel.

     Boompalen

     Wij adviseren je om bij iedere boom één of twee boompalen te plaatsen. Hiermee voorkom je dat de boom scheef waait. Bovendien bevordert een boompaal de wortelgroei.

     Wanneer je één boompaal plaatst, is het verstandig om deze op de windkant te zetten. De palen plaats je altijd buiten de kluit of pot. Bij wortelgoed is dit 30 tot 40 cm.

     Tip: je kunt de boompalen een handje helpen door de gaten voor te boren met een grondboor en na te slaan met een hamer. Hierdoor staan de palen het stevigst. Vergeet ook niet om de grond rondom de palen goed aan te stampen.

     De boomband wikkel je in een acht-vorm om de paal en boom. Daarna sla je met een hamer de boomnagels in de band en zit de boompaal vast.

     Water geven

     Bomen met kale wortel (wortelgoed) plant je wanneer de bomen in rust zijn. Er zitten dan nog geen bladeren aan en de boom verdampt niet. Je hoeft de boom daarom voorlopig nog geen water te geven. Wel is het verstandig om bij het aanplanten een emmer water te doen zodat de grond goed tussen de wortels zakt.

     Bomen met kluit of pot? Om de grond goed te laten zakken, mag je jouw boom bij aanplant water geven. Zodra het voorjaar is, geef je ‘m - met mate - twee keer per week water. De boom moet dan zelf gaan ‘zoeken’. Als het warmer wordt en er zit meer blad aan de bomen, dan mag je jouw boom om de twee à drie dagen water geven. Bij tropische temperaturen elke dag.

     Lees meerLees minder
    • Kennis maken
     • Kleur van het blad Groen
     • Wanneer zie ik bloemen? Mei/Juni/Juli
     • Bloemkleur violet blauw
     • Krijgt deze boom vruchten?
     • Stamomtrek
     • Stamhoogte
     • Hoogte met levering 180-450 cm
     • Met blote wortel, pot of kluit geleverd? In de winter en zomer in pot
     • Wintergroen? Nee
    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

    vergelijk0