• Discover your own tree
 • Gratis verzenden boven 149,-
 • Zie direct je CO2 compensatie

Bolplataan - Platanus acerifolia Alphens Globe

Bolplataan - Platanus acerifolia Alphens Globe

€65,00

Bolplataan - Platanus acerifolia Alphens Globe

 • Bolplataan - Platanus acerifolia Alphens Globe
  • CO² compensatie: Hoog
 • Bolplataan - Platanus acerifolia Alphens Globe
 • Bolplataan - Platanus acerifolia Alphens Globe

(0)

  Bij jou geleverd: - In 5 werkdagen bij jou in huis

  Afmeting:
  65,00

  • Gratis verzending Vanaf 149,-
  • Beoordeeld met een
  Productomschrijving

  Bolplataan - Platanus Alphens Globe met een glimlach voor jou

  Waarom kies je voor de bolplataan?

  De Platanus hispanica Alphens Globe, of bolplataan in het Nederlands, is in kleinere tuinen het perfecte alternatief voor de snelgroeiende plataan. Heb je een stadstuin, maar wil je net als een grote plattelandstuin genieten van prachtig groen in de vorm van winterharde bomen? Dan zit je goed met de bolplataan!

  Wat maakt de bolplataan uniek?

  De stam van de bolplataan is even kenmerkend als bij de plataan en spant andere bomen naar de kroon. Bovendien wordt hij, net als wijn, beter naarmate de jaren verstrijken. Dit komt omdat de bast van de bolplataan afschilfert. Zo ontstaan unieke lichte plekken op de stam wat leidt tot een prachtig spel tussen licht en donker. Verder is deze bolboom een onderhoudsvriendelijke aanvulling. Je plant de boom en snoeit hem een keer per jaar. Omdat hij minder snel groeit dan de plataan, is hij bovendien ook geschikt voor kleinere groene ruimtes.

   

  De survivalgids voor een blije bolplataan

  Al vanaf klein stammetje geven we jouw boom alle aandacht en liefde om zo tot de perfecte volwassen boom te komen. Neem jij dit van ons over? Daarom even een korte uitleg hoe je de bolplataan te vriend houdt. 

  1. Verhuizing: Nadat de boom de reis heeft afgelegd vanuit onze boomkwekerij tot in jouw tuin begint het pas echt voor jou en de boom. Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit, zorg voor een droge ondergrond. Owja, niet te diep, zorg dat de stam maximaal 5 centimeter in de grond zit. Als de bolplataan met kluit geleverd is, dan mag de jute en metalen draadkorf eromheen blijven zitten. Ook is het handig om de boom goed in balans te houden, dit kan je eenvoudig doen met boompalen en boomband. Een goed begin is het halve werk!

  2. Onderhoud: Iedereen heeft verzorging nodig, dus ook onze vriend. De bolboom wil graag 1x per jaar gesnoeid worden, hij heeft het liefst dat je dit tussen november en maart doet. Hoe? De uitlopende takken terug knippen tot 15 cm. Alles wat er bovenop uitsteek knip je terug tot de stam. Eventueel kun je hem in de zomer nog iets snoeien, wel voorzichtig want hij groeit erg graag in deze periode. 

  3. Dorst? Ja, zeker als hij net is geplant is het van belang dat de bolboom water krijgt, maar wel pas zodra onze vriend bladeren begint te krijgen. Met 1 tot 2 emmers water per week wordt hij blij, als het boven de 25 graden wordt drinkt hij graag tussen de 3-4 emmers water per week. Boven 35 graden elke dag minimaal 1 emmer water in de avond. De bolplataan houdt niet van natte voeten!

   

  Goed om te weten

  Bij een nat voorjaar kan deze vriend wat last hebben van meeldauw. Bij de gespecialiseerde tuincentra zijn hier middelen voor te krijgen.

  Bekijk hieronder de accessoires waar de bolplataan blij van wordt. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw boom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de bolbomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je boom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden!

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0