• Discover your own tree
 • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
 • Zie direct je CO2 compensatie

  Leibeuk rood | Fagus sylvatica Atropunicea

  Leibeuk rood | Fagus sylvatica Atropunicea

  €137,00

  • Leibeuk rood | Fagus sylvatica Atropunicea
   • Leibeuk rood | Fagus sylvatica Atropunicea
   • Leibeuk rood | Fagus sylvatica Atropunicea
   • Leibeuk rood | Fagus sylvatica Atropunicea
   • Leibeuk rood | Fagus sylvatica Atropunicea
   • Leibeuk rood | Fagus sylvatica Atropunicea
   Plus- en minpunten
   Opvallende kleur
   Makkelijk in ondehoud
   Groeit op iedere grondsoort
   Bladhoudend
   Licht gevoelig voor luis

   Leibeuk rood | Fagus sylvatica Atropunicea

   (8)

    Kies jouw maat:

    Geleverd binnen 5-10 werkdagen

    137,-

    • Gratis verzending > €99 (NL)
    • Zie direct je CO2 compensatie
    • Discover your own tree
    • Laat je inspireren
    Plus- en minpunten
    Opvallende kleur
    Makkelijk in ondehoud
    Groeit op iedere grondsoort
    Bladhoudend
    Licht gevoelig voor luis
    • Leibeuk Rood, Fagus syl. Atropunicea

     Stel je voor, een majestueuze leiboom die met zijn verbluffende kleuren de aandacht trekt. Dat is de rode Leibeuk, ook bekend als Fagus syl. Atropunicea. Wij bij Bomenkopen.nl zijn echt dol op deze boom en het is niet moeilijk om te zien waarom! Zijn dieprode bladeren zorgen voor een fantastische kleurenpracht die elke tuin tot een unieke plek maakt. Zijn robuustheid en onderhoudsgemak maken de rode leibeuk kopen een verstandige beslissing.

     Waarom kiezen voor de Rode Leibeuk?

     Laten we eens kijken waarom de rode Leibeuk een aanwinst is voor jouw tuin:

     • Opvallende kleur: De Fagus syl. Atropuniceau is met zijn dieprode bladeren een echte eyecatcher in de tuin. Wij kunnen uren lang genieten van de dansende kleuren in de wind.
     • Privacy: Leibeuk rood als natuurlijke afscheiding biedt je privacy en rust. Ideaal voor als je lekker wilt ontspannen in je tuin zonder bang te hoeven zijn dat iemand zomaar de tuin in kijkt.
     • Weinig Onderhoud: De rode Leibeuk is een sterke en robuuste boom die weinig onderhoud vereist, ideaal voor de drukke tuinier.

     Uiterlijk van de rode leibeuk

     Het uiterlijk van de rode leibeuk, of zoals wij hem liefkozend bij Bomenkopen.nl noemen, de Fagus syl. Atropunicea, is een ware bezienswaardigheid gedurende alle seizoenen.

     In de lente is het een waar genot om de rode leibeuk tot bloei te zien komen. De knoppen aan de takken ontpoppen zich tot kleine, onopvallende bloemen, die de aanzet geven voor de explosie van kleur die later volgt.

     Dan, als de zomer aanbreekt, is het tijd voor de bladeren om te schitteren. De bladeren ontwikkelen zich vanuit de bloesem en transformeren de boom in een opvallend en levendig rood schouwspel. Deze intensiteit van kleur is werkelijk ongeëvenaard en brengt een unieke levendigheid in elke tuin.

     Naarmate de zomer plaatsmaakt voor de herfst, onthult de rode leibeuk een nieuwe laag van zijn schoonheid. De bladeren transformeren van dieprood naar een prachtige, opvallende bronstint. Deze warme kleuren creëren een gevoel van gezelligheid in je tuin en maken de rode leibeuk een echte ster van het herfstseizoen.

     Groeitempo van de leibeuk rood

     De Fagus syl. Atropunicea heeft een matige groeisnelheid en ontwikkelt zich goed als leiboom. Doordat hij niet al te snel groeit, is deze eenvoudiger bij te houden. Aangezien je deze als een leiboom koopt, heeft deze al een rekbreedte. Als je het snoeien goed bijhoudt, dan zal deze dezelfde rekbreedte -en hoogte houden.

     De afmetingen in ons assortiment

     Onze rode leibeuken zijn verkrijgbaar met verschillende stamhoogtes, rekbreedtes en stamomtrekken. De stamhoogte is de lengte van de stam, deze wordt gemeten vanaf de grond tot aan de eerste zijtakken. De rekbreedtes zijn de totale breedte van de takken. De stamomtrek geeft de dikte van de stam aan. De stamomtrekken lopen uiteen van 8-10 cm tot 14-16 cm. De stamhoogtes van 120 cm tot en met 200 cm. De rekbreedtes leveren wij van 120 cm en 150 cm breed.

     De standplaats

     De rode Leibeuk is vrij flexibel als het gaat om de standplaats, maar hij groeit het best op een plek met volle zon tot halfschaduw en in een goed doorlatende grond.

     Het planten van de rode leibeuk

     Het planten van de Fagus syl. Atropuniceau is vrij eenvoudig. Zorg ervoor dat het plantgat ruim genoeg is, plaats de boom, vul het gat met aarde en geef vervolgens goed water. Je kunt ook een laag Hollandse boomschors of cacaodoppen rond de basis van de boom aanbrengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen.

     Boompalen

     Het is raadzaam om bij het planten boompalen te gebruiken om de boom stabiliteit te geven, zeker in de eerste jaren na het aanplanten. Deze helpen bij het rechtop houden van jouw boom en beschermt de boom tegen windstoten. Deze palen helpen jouw vriend bij zijn eerste jaren om recht te groeien en wanneer hij stevig in zijn schoenen staat, kan hij zonder zijn zijwieltjes. Plaats de palen in een hoek van 45 graden, een aan elke kant van de boom, en bind de boom vast met boomband. De boompalen kunnen na ongeveer een jaar verwijderd worden.

     Onderhoud & verzorging

     Eens goed geworteld, heeft de Leibeuk een minimale zorgbehoefte. Een jaarlijkse snoeibeurt in het late najaar helpt de boom in vorm te houden.

     • Water: Hoewel deze boom bestand is tegen droogte, zal regelmatig water geven helpen om de groei te bevorderen. Je mag deze boom 1 tot 2 emmers water geven per week. In droge perioden kan het nodig zijn om extra water te geven. Als het boven de 25 graden is, dan zijn 3-4 emmers water noodzakelijk. Is het nog warmer? Boven de 35 graden mag je de boom elke dag minimaal 1 emmer water geven en dan mag je ook de bladeren nat sproeien in de avond. Zorg er wel voor dat hij geen natte voeten houdt, dus een goede afwatering is belangrijk.
     • Snoeien: Je hoeft de leibeuk maar 1 keer per jaar te snoeien. Je knipt de uitlopende takken terug tot ongeveer 1 cm boven de tak. Alles wat er bovenop uitsteekt knip je terug tot de stam. Je zou hem nog een keer in de zomer kunnen snoeien. Echter, je moet hiermee wel opletten. De boom kan door de snoeiwonden uitdrogen, dus het is raadzaam om een goed (minder droog) moment hiervoor uit te kiezen.
     • Voeding: Om de groei van jouw maatje te bevorderen is het goed om hem in het voorjaar te voorzien van wat koemest korrels.
     • Ziektebestrijding: Hoewel de leibeuk rood een sterke en gezonde boom is, is het belangrijk om de boom regelmatig te controleren op tekenen van ziekten of plagen. Als je iets ongewoons ziet, neem dan contact met ons op voor advies. Let op: Deze vriend is licht gevoelig voor luis. Houd dit dus ook in de gaten.

     Klaar om je tuin te transformeren met deze prachtige rode Leibeuk? Kom dan naar Bomenkopen.nl. Wij helpen je graag verder met de keuze en zorgen ervoor dat je lang kunt genieten van deze prachtige boom.

     Goed om te weten

     Deze vriend is licht gevoelig voor luis. Bij de gespecialiseerde tuincentra zijn hier middelen voor te krijgen.

     Bekijk hieronder de accessoires waar de rode leibeuk bomen blij van worden. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw boom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de bomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je boom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden, hier vindt je alvast onze garantievoorwaarden.

     Lees meerLees minder
    • Gat graven

     Het gat moet ongeveer twee keer de hoogte en twee keer de breedte van het wortelgestel hebben. Maak vooral de onderlaag goed los om de waterafvoer te bevorderen. Als deze laag niet wordt weggehaald, kan er water blijven staan in het gat. Hierdoor gaan de wortels van de boom rotten en dat wil je natuurlijk niet.

     Aanplanten

     De boom moet op de juiste diepte geplant worden. Wat is dan de juiste diepte, vraag je je af? Dat is makkelijk te zien: de stam en de wortelhals (bij wortelgoed) hebben een andere kleur.

     Bomen met blote wortel, ook wel wortelgoed genoemd, moeten zo snel mogelijk na levering geplant worden. Bij het planten houd je de bovenkant van de kluit of pot aan. Haal de pot of zak van de kluit af en… planten maar! Maar let op: nooit te diep. Bij leibomen of dakbomen zorg je er ook voor dat de rekken op dezelfde hoogte komen.

     Slechte afwatering? Dan is het verstandig om drainage aan te leggen.

     En dan… Nu kun je het gat opvullen met een zak potgrond. De potgrond meng je met de uitgegraven grond. Bij bomen met een kluit mogen de ijzeren korf en jute nooit verwijderd worden. Waarom niet, wil je weten? Anders valt de kluit uit elkaar en beschadigt het wortelgestel.

     Boompalen

     Wij adviseren je om bij iedere boom één of twee boompalen te plaatsen. Hiermee voorkom je dat de boom scheef waait. Bovendien bevordert een boompaal de wortelgroei.

     Wanneer je één boompaal plaatst, is het verstandig om deze op de windkant te zetten. De palen plaats je altijd buiten de kluit of pot. Bij wortelgoed is dit 30 tot 40 cm.

     Tip: je kunt de boompalen een handje helpen door de gaten voor te boren met een grondboor en na te slaan met een hamer. Hierdoor staan de palen het stevigst. Vergeet ook niet om de grond rondom de palen goed aan te stampen.

     De boomband wikkel je in een acht-vorm om de paal en boom. Daarna sla je met een hamer de boomnagels in de band en zit de boompaal vast.

     Water geven

     Bomen met kale wortel (wortelgoed) plant je wanneer de bomen in rust zijn. Er zitten dan nog geen bladeren aan en de boom verdampt niet. Je hoeft de boom daarom voorlopig nog geen water te geven. Wel is het verstandig om bij het aanplanten een emmer water te doen zodat de grond goed tussen de wortels zakt.

     Bomen met kluit of pot? Om de grond goed te laten zakken, mag je jouw boom bij aanplant water geven. Zodra het voorjaar is, geef je ‘m - met mate - twee keer per week water. De boom moet dan zelf gaan ‘zoeken’. Als het warmer wordt en er zit meer blad aan de bomen, dan mag je jouw boom om de twee à drie dagen water geven. Bij tropische temperaturen elke dag.

     Lees meerLees minder
    • Kennis maken
     • Kleur van het blad Rood/Paars
     • Wanneer zie ik bloemen? Lente
     • Bloemkleur
     • Krijgt deze boom vruchten? ja
     • Stamomtrek 8-10 cm, 10-12 cm, 12-14 cm, 14-16 cm
     • Stamhoogte 120 cm, 150 cm, 180 cm
     • Hoogte met levering 240 cm, 270 cm, 300 cm
     • Met blote wortel, pot of kluit geleverd? In de winter met blote wortel, kluit of in pot. In zomer in pot of doorgroeikluit.
     • Wintergroen? Nee
    Reviews

    4.65 / 5

    4.65 sterren op basis van 8 beoordelingen

    • 4 / 5Beoordeeld door Caroline Zwagemaker 30 / Jul / 2022

     Mooie bomen, heel blij mee!

    • 4 / 5Beoordeeld door MLM 22 / Jul / 2021

     Aflevering verder perfect, ruim binnen het doorgegeven tijdvak, bomen netjes voorzien van beschermjute en leuk tasje met boomplant instructies. Al met al tevreden over bomenkopen.nl

    • 5 / 5Beoordeeld door R. 21 / Jul / 2021

     Mooie bomen, goede prijs, snelle levering

    • 5 / 5Beoordeeld door Emile 19 / Jul / 2021

     zeer goede service

    • 5 / 5Beoordeeld door Y 19 / Jul / 2021

     De boom was binnen 3 werkdagen geleverd, top. Bij de levering heldere en duidelijke uitleg op papier

    • 5 / 5Beoordeeld door Edward 19 / Jul / 2021

     Via googelen gevonden > door de persoonlijke benadering op de website hebben wij daarom bij Bomen Kopen onze lei-beuk besteld. Deze werd netjes op het doorgegeven tijdstip afgeleverd door een vriendelijke bezorger. Er zat een duidelijke beschrijving bij hoe de boom te planten en een kleine attentie voor ons.

    • 4 / 5Beoordeeld door Lisette 15 / Jul / 2021

     Snelle levering, alles verliep zoals gepland.

    • 5 / 5Beoordeeld door Ilse 15 / Jul / 2021

     Geleverd zoals afgesproken, goeie service en de nodige uitleg om de bomen te planten!

    Lees meerLees minder
    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

    vergelijk0