• Discover your own tree
 • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
 • Zie direct je CO2 compensatie
Ook zin in Zomer en Zon? Met Code => ZOMER2024 krijg je 10% zomerkorting! Geldig tot 26 Juli '24

Categorieën

   Boompaal met boomband en nagels

   Boompaal met boomband en nagels

   €9,00

   • Boompaal met boomband en nagels
    • Boompaal met boomband en nagels

    Boompaal met boomband en nagels

    (0)

     Kies jouw maat:

     Geleverd binnen 5 werkdagen

     9,-

     • Gratis verzending > €99 (NL)
     • Zie direct je CO2 compensatie
     • Discover your own tree
     • Laat je inspireren
     • Boompaal met band met een glimlach voor jou

      Je raadt het al, deze houten boompalen zijn als de bodyguards voor je boom! Met slechts één stuk boomband en een paar boomnagels erbij, houden ze die boom stevig in de grond.

      We weten allemaal dat een blije boom een evenwichtige boom is, toch? Dus, gooi er gewoon twee van deze boompalen naast en je boom begint bijna te glimlachen – serieus, het werkt echt zo. Het is als een boom-behandeling, maar dan in de vorm van stevige houten vrienden.

      En laten we het hebben over die boompalen van Bomenkopen. Ze hebben een lengte van 200 cm en een doorsnee van 6 cm. Dat is steviger dan de ochtendkoffie van de boomkweker! Dus, als je jouw boom een beetje liefde en ondersteuning wilt geven, zijn deze boompalen de superhelden die je nodig hebt. Bij de boompalen wordt boomband en nagels geleverd.

      1. Verhuizing: Nadat de boom de reis heeft afgelegd vanuit onze boomkwekerij tot in jouw tuin begint het pas echt voor jou en de boom. Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit, zorg voor een droge ondergrond. Owja, niet te diep, zorg dat de stam maximaal 5 centimeter in de grond zit. 

      2. Balans voor de boom. Je hebt de boom geplant, dan is het verstandig om met de palenboor gaten voor te boren. De gaten graag boren naast de kluit of wortels van de boom. Zo'n 30 cm vanuit de stam. De palen kan je vast slaan met een flinke hamer. Een boompaal zet je minimaal 50 cm in de grond. Met de boomnagels en een hamer sla je het band vast op de paal. De handigste vorm is een 8-tje, een rondje om de boom en paal kan natuurlijk ook. Zo staat er een blije, gebalanceerde boom! Een goed begin is het halve werk!

      Goed om te weten

      Bekijk hieronder de accessoires waar onze bomen blij van worden. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw boom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de bomen en boompalen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je boom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden!

      Lees meerLees minder
     • Gat graven

      Het gat moet ongeveer twee keer de hoogte en twee keer de breedte van het wortelgestel hebben. Maak vooral de onderlaag goed los om de waterafvoer te bevorderen. Als deze laag niet wordt weggehaald, kan er water blijven staan in het gat. Hierdoor gaan de wortels van de boom rotten en dat wil je natuurlijk niet.

      Aanplanten

      De boom moet op de juiste diepte geplant worden. Wat is dan de juiste diepte, vraag je je af? Dat is makkelijk te zien: de stam en de wortelhals (bij wortelgoed) hebben een andere kleur.

      Bomen met blote wortel, ook wel wortelgoed genoemd, moeten zo snel mogelijk na levering geplant worden. Bij het planten houd je de bovenkant van de kluit of pot aan. Haal de pot of zak van de kluit af en… planten maar! Maar let op: nooit te diep. Bij leibomen of dakbomen zorg je er ook voor dat de rekken op dezelfde hoogte komen.

      Slechte afwatering? Dan is het verstandig om drainage aan te leggen.

      En dan… Nu kun je het gat opvullen met een zak potgrond. De potgrond meng je met de uitgegraven grond. Bij bomen met een kluit mogen de ijzeren korf en jute nooit verwijderd worden. Waarom niet, wil je weten? Anders valt de kluit uit elkaar en beschadigt het wortelgestel.

      Boompalen

      Wij adviseren je om bij iedere boom één of twee boompalen te plaatsen. Hiermee voorkom je dat de boom scheef waait. Bovendien bevordert een boompaal de wortelgroei.

      Wanneer je één boompaal plaatst, is het verstandig om deze op de windkant te zetten. De palen plaats je altijd buiten de kluit of pot. Bij wortelgoed is dit 30 tot 40 cm.

      Tip: je kunt de boompalen een handje helpen door de gaten voor te boren met een grondboor en na te slaan met een hamer. Hierdoor staan de palen het stevigst. Vergeet ook niet om de grond rondom de palen goed aan te stampen.

      De boomband wikkel je in een acht-vorm om de paal en boom. Daarna sla je met een hamer de boomnagels in de band en zit de boompaal vast.

      Water geven

      Bomen met kale wortel (wortelgoed) plant je wanneer de bomen in rust zijn. Er zitten dan nog geen bladeren aan en de boom verdampt niet. Je hoeft de boom daarom voorlopig nog geen water te geven. Wel is het verstandig om bij het aanplanten een emmer water te doen zodat de grond goed tussen de wortels zakt.

      Bomen met kluit of pot? Om de grond goed te laten zakken, mag je jouw boom bij aanplant water geven. Zodra het voorjaar is, geef je ‘m - met mate - twee keer per week water. De boom moet dan zelf gaan ‘zoeken’. Als het warmer wordt en er zit meer blad aan de bomen, dan mag je jouw boom om de twee à drie dagen water geven. Bij tropische temperaturen elke dag.

      Lees meerLees minder
     • Kennis maken
      Inloggen

      Wachtwoord vergeten?

      • Al je orders en retouren op één plek
      • Het bestelproces gaat nog sneller
      • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

      vergelijk0

      SluitenrefreshOpnieuw beginnen