• Discover your own tree
 • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
 • Zie direct je CO2 compensatie
Ook nu kan je jouw bomen aanplanten! Laat ze groeien met goede grond, palen en veel aandacht ♥

  Bolamberboom | Liquidambar styraciflua Gumball

  Bolamberboom | Liquidambar styraciflua Gumball

  €57,00

  • Bolamberboom | Liquidambar styraciflua Gumball

   HOTTIE

   • hottie
  • Bolamberboom | Liquidambar styraciflua Gumball
  • Bolamberboom | Liquidambar styraciflua Gumball
  • Bolamberboom | Liquidambar styraciflua Gumball
  • Bolamberboom | Liquidambar styraciflua Gumball
  Plus- en minpunten
  Compacte groei
  Opvallende bast
  Makkelijk in gebruik
  Bladverliezend

  Bolamberboom | Liquidambar styraciflua Gumball

  (8)

   Kies jouw maat:

   Geleverd binnen 5 werkdagen

   57,-

   • Gratis verzending > €99 (NL)
   • Zie direct je CO2 compensatie
   • Discover your own tree
   • Laat je inspireren
   Plus- en minpunten
   Compacte groei
   Opvallende bast
   Makkelijk in gebruik
   Bladverliezend
   • Bolamberboom | Liquidambar styr. Gumball met een glimlach voor jou

    Niet voegt zoveel charme toe aan jouw tuin als de unieke Bolamberboom, officieel bekend als de Liquidambar styraciflua 'Gumball'. Deze fantastische boom zal een onvergelijkbare charme en elegantie aan je tuin toevoegen. Dit allemaal komt met minimale zorg en onderhoud, want de Bolamberboom is een robuuste en veerkrachtige soort. Hij staat zijn mannetje tegen stedelijke vervuiling en is bestand tegen de meeste ziektes. Kortom, deze boom is een moeiteloze manier om jouw tuin te verrijken!

    Waarom zou je voor een Bolamberboom kiezen?

    Een bolamberboom is een juweel van een boom. Hij zorgt niet alleen voor schaduw en privacy, maar biedt ook een visueel spektakel met zijn prachtige bladeren en compacte vorm. Als je op zoek bent naar iets dat zowel praktisch als oogstrelend is, dan is de Bolamberboom de perfecte keuze voor jou.

    Het uiterlijk van een liquidambar styr. Gumball

    De bolamberboom valt op door zijn sterachtige bladeren, die in de herfst veranderen van glanzend groen naar prachtige tinten rood, oranje en paars. De stam is grijsbruin en heeft diepe groeven, wat bijdraagt aan de algemene schoonheid van de boom. Deze bolvormige boom behoudt zijn compacte vorm het hele jaar door en is bladverliezend, wat betekent dat hij zijn bladeren in de winter verliest, maar niet voordat hij een spectaculaire herfstshow heeft gegeven.

    Groei

    De Bolamberboom is een matige groeier, met een groeisnelheid van ongeveer 20-30 cm per jaar. Hij kan een maximale hoogte bereiken van 2 tot 3 meter, waardoor hij ideaal is voor kleinere tuinen of als onderdeel van een tuin met gemengde beplanting.

    De afmetingen

    Onze Bolamberbomen zijn verkrijgbaar met verschillende stamhoogtes, variërend van 120 cm tot 220 cm. De stamhoogte wordt gemeten vanaf de grond tot aan de eerste zijtakken. De stamomtrek laat zien hoe dik de stam is. Onze bomen zijn tussen de 5 en 8 cm dik.

    De standplaats

    De Bolamberboom doet het het beste op een plek met volle zon tot halfschaduw. Hij geeft de voorkeur aan goed gedraineerde grond en is niet kieskeurig over de pH-waarde van de grond, wat betekent dat hij zowel in zure als in niet-zure grond kan groeien.

    Het planten van een bolamberboom

    Het planten van een Bolamberboom is vrij eenvoudig. Begin met een gat dat ongeveer twee keer zo breed en diep is als de kluit. Plaats de boom in het midden van het gat en vul het met een mengsel van compost en originele grond. Voor een extra boost kan je extra aanplantgrond erbij doen. Geef de boom vervolgens een flinke hoeveelheid water en je bent klaar! Een emmer water is hiervoor voldoende.

    Boompalen

    Om je Bolamberboom wat extra stevigheid te geven in zijn beginfase, kun je boompalen gebruiken. Deze helpen de boom rechtop te houden en beschermen tegen windstoten. Iedereen kan wel wat extra steun gebruiken, toch? Plaats de palen in een hoek van 45 graden, een aan elke kant van de boom, en bind de boom vast met boomband. De boompalen kunnen na ongeveer een jaar verwijderd worden. Staat hij op een winderige plek? Dan raden wij aan om de boompalen iets langer te laten staan: 2-3 jaar.

    Wat te doen na het aanplanten?

    Het is belangrijk om je Bolamberboom goed te verzorgen na het planten. Geef de boom regelmatig water, vooral in droge perioden. Direct na het planten heeft deze nieuwe vriend van jou graag 2 emmers water. Je kunt ook een laag Hollandse boomschors of Cacaodoppen rond de basis van de boom aanbrengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen.

    Onderhoud & verzorging

    Zodra je Bolamberboom eenmaal goed gevestigd is, heeft hij relatief weinig zorg nodig. Hier zijn een paar tips om je boom blij en gezond te houden:

    • Water geven: Hoewel deze boom bestand is tegen droogte, zal regelmatig water geven helpen om de groei te bevorderen. Geef deze boom 1 tot 2 emmers water per week. In droge perioden of bij temperaturen boven de 25 graden, zijn 3-4 emmers water per week aan te raden. Is het nog warmer? Bij temperaturen boven de 35 graden mag je de boom dagelijks water geven en de bladeren in de avond nat sproeien. Zorg voor een goede afwatering om 'natte voeten' te voorkomen.
    • Snoeien: Het snoeien van je Bolamberboom helpt de vorm te behouden en stimuleert nieuwe groei. Het beste moment om te snoeien is in de late winter of het vroege voorjaar, wanneer de boom nog in rust is. Verwijder dode, zieke of overlappende takken om de vorm en gezondheid van de boom te behouden.
    • Voeding: Geef je boom in het voorjaar wat koemestkorrels om de groei te bevorderen.
    • Ziektebestrijding: Hoewel de Bolamberboom een sterke en gezonde boom is, is het belangrijk om regelmatig te controleren op tekenen van ziekten of plagen. Als je iets ongewoons ziet, neem dan contact met ons op voor advies.

    Met een beetje zorg en aandacht kan jouw Bolamberboom jarenlang kleur en leven aan je tuin toevoegen. En onthoud, we staan altijd klaar om je te helpen bij Bomenkopen.nl. We wensen je veel plezier met je nieuwe boom!

    Goed om te weten

    Bekijk hieronder de accessoires waar de bolamberboom blij van wordt. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw bolboom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de bomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je boom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden, hier vindt je alvast onze garantievoorwaarden.

    Lees meerLees minder
   • Gat graven

    Het gat moet ongeveer twee keer de hoogte en twee keer de breedte van het wortelgestel hebben. Maak vooral de onderlaag goed los om de waterafvoer te bevorderen. Als deze laag niet wordt weggehaald, kan er water blijven staan in het gat. Hierdoor gaan de wortels van de boom rotten en dat wil je natuurlijk niet.

    Aanplanten

    De boom moet op de juiste diepte geplant worden. Wat is dan de juiste diepte, vraag je je af? Dat is makkelijk te zien: de stam en de wortelhals (bij wortelgoed) hebben een andere kleur.

    Bomen met blote wortel, ook wel wortelgoed genoemd, moeten zo snel mogelijk na levering geplant worden. Bij het planten houd je de bovenkant van de kluit of pot aan. Haal de pot of zak van de kluit af en… planten maar! Maar let op: nooit te diep. Bij leibomen of dakbomen zorg je er ook voor dat de rekken op dezelfde hoogte komen.

    Slechte afwatering? Dan is het verstandig om drainage aan te leggen.

    En dan… Nu kun je het gat opvullen met een zak potgrond. De potgrond meng je met de uitgegraven grond. Bij bomen met een kluit mogen de ijzeren korf en jute nooit verwijderd worden. Waarom niet, wil je weten? Anders valt de kluit uit elkaar en beschadigt het wortelgestel.

    Boompalen

    Wij adviseren je om bij iedere boom één of twee boompalen te plaatsen. Hiermee voorkom je dat de boom scheef waait. Bovendien bevordert een boompaal de wortelgroei.

    Wanneer je één boompaal plaatst, is het verstandig om deze op de windkant te zetten. De palen plaats je altijd buiten de kluit of pot. Bij wortelgoed is dit 30 tot 40 cm.

    Tip: je kunt de boompalen een handje helpen door de gaten voor te boren met een grondboor en na te slaan met een hamer. Hierdoor staan de palen het stevigst. Vergeet ook niet om de grond rondom de palen goed aan te stampen.

    De boomband wikkel je in een acht-vorm om de paal en boom. Daarna sla je met een hamer de boomnagels in de band en zit de boompaal vast.

    Water geven

    Bomen met kale wortel (wortelgoed) plant je wanneer de bomen in rust zijn. Er zitten dan nog geen bladeren aan en de boom verdampt niet. Je hoeft de boom daarom voorlopig nog geen water te geven. Wel is het verstandig om bij het aanplanten een emmer water te doen zodat de grond goed tussen de wortels zakt.

    Bomen met kluit of pot? Om de grond goed te laten zakken, mag je jouw boom bij aanplant water geven. Zodra het voorjaar is, geef je ‘m - met mate - twee keer per week water. De boom moet dan zelf gaan ‘zoeken’. Als het warmer wordt en er zit meer blad aan de bomen, dan mag je jouw boom om de twee à drie dagen water geven. Bij tropische temperaturen elke dag.

    Lees meerLees minder
   • Kennis maken
    • Kleur van het blad Groen
    • Wanneer zie ik bloemen?
    • Bloemkleur
    • Krijgt deze boom vruchten? nee
    • Stamomtrek 5-7 cm, 6-8 cm, 8-10 cm, 10-12 cm,
    • Stamhoogte 120 cm, 150 cm, 170 cm, 180 cm, 200 cm, 220 cm
    • Hoogte met levering 120-240 cm
    • Met blote wortel, pot of kluit geleverd? In de winter met blote wortel, kluit of in pot. In zomer in pot of doorgroeikluit.
    • Wintergroen? Nee
   Reviews

   5 / 5

   5 sterren op basis van 8 beoordelingen

   • 5 / 5Beoordeeld door Noud van der Sommen 24 / Feb / 2023

    Voor de 2e keer boom besteld bij Bomen Kopen ben zeer tevreden met snelle levering en makkelijke betaling bij levering aan de chauffeur en mooie bomen

   • 5 / 5Beoordeeld door Frank 12 / May / 2022

    Mooie boom, precies zoals beloofd. Levering volgens afspraak en bijna geen afgebroken takken.

   • 5 / 5Beoordeeld door C.P. Burger 09 / May / 2022

    Prima voormekaar, nette en atente bezorging top !

   • 5 / 5Beoordeeld door Kay Kerkhof 24 / Apr / 2022

    Dik tevreden!

   • 5 / 5Beoordeeld door Mona 21 / Jul / 2021

    Goede service, makkelijk en snel contact

   • 5 / 5Beoordeeld door Imke 19 / Jul / 2021

    Fijn contact en goed geleverd

   • 5 / 5Beoordeeld door Haike 17 / Jul / 2021

    Op tijd geleverd, ook op de hoogte gehouden v.w.b. de bezorgtijd.

   • 5 / 5Beoordeeld door Linda 22 / Mar / 2021

    Ik wist al wel wat ik wilde en waar het moest komen. Al mijn wensen telefonisch besproken omdat er vanwege corona niet gewinkeld kan worden. Er was alle tijd voor mij, goede adviezen gehad waardoor er uiteindelijk toch een andere keus werd gemaakt voor een bepaalde boom. Alles werd netjes gebracht. Aanplantinfo e.d. er bij. Prachtige bomen en zo blij met het eindresultaat!

   Lees meerLees minder
   Inloggen

   Wachtwoord vergeten?

   • Al je orders en retouren op één plek
   • Het bestelproces gaat nog sneller
   • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

   vergelijk0