• Discover your own tree
 • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
 • Zie direct je CO2 compensatie

  Bolcatalpa Catalpa bignonioides Nana

  Bolcatalpa Catalpa bignonioides Nana

  €102,00

  • Bolcatalpa Catalpa bignonioides Nana

   HOTTIE

   • hottie
  • Bolcatalpa Catalpa bignonioides Nana
  • Bolcatalpa Catalpa bignonioides Nana
  • Bolcatalpa Catalpa bignonioides Nana
  Plus- en minpunten
  Hartvormig blad
  Makkelijk te snoeien
  Blikvanger
  Past in elke tuin
  Gevoelig voor schimmelziektes
  Gevoelig voor (zomer)wind

  Bolcatalpa Catalpa bignonioides Nana

  (26)

   • Koop 2 voor 96,90 per stuk en bespaar 5%
   Kies jouw maat:

   Geleverd binnen 5-10 werkdagen

   102,-

   • Gratis verzending > €99 (NL)
   • Zie direct je CO2 compensatie
   • Discover your own tree
   • Laat je inspireren
   Plus- en minpunten
   Hartvormig blad
   Makkelijk te snoeien
   Blikvanger
   Past in elke tuin
   Gevoelig voor schimmelziektes
   Gevoelig voor (zomer)wind
   • De bolcatalpa, Catalpa big. Nana kopen

    Als je op zoek bent naar een boom die kleiner is, maar zeker niet onderdoet voor een ander, dan is een Bolcatalpa oftewel deze Catalpa big. Nana de boom die jij zoekt! Deze boom is geliefd bij veel tuinliefhebbers dankzij zijn compacte formaat, unieke vorm en natuurlijk zijn charmante bladeren.

    De bolcatalpa heeft een bijnaam. Weet jij welke? Komt ‘ie: de bolcatalpa wordt door zijn hartvormige bladeren ook wel hartjesboom genoemd. Niet alleen de vorm van de bladeren, maar ook de kleur (frisgroen) maakt deze boom zeer geliefd. Maar er is nog een bijnaam waaronder de bolcatalpa schuilgaat: trompetboom. In het Latijn is dit Catalpa bignoniodes. De bolcatalpa komt uit Zuid-Europa en leent zich perfect voor kleine tuinen. Zie jij dat wel voor je, een hartjesboom in je tuin? Wij bezorgen 'm met liefde.

    Waarom kiezen voor de Bolcatalpa?

    Waarom zou de Bolcatalpa een aanwinst zijn voor jouw tuin? Dit zijn een aantal redenen, waar wij achter staan:

    • Compact formaat - De Bolcatalpa is een compacte boom die ideaal is voor kleinere tuinen of voor die plekken waar een grotere boom gewoonweg te overweldigend zou zijn. Maar laat je niet misleiden door zijn grootte - deze boom maakt een indruk die even groot is als zijn grotere tegenhangers.
    • Unieke bladeren - De bladeren van de Bolcatalpa zijn een van de opvallende kenmerken. Ze zijn groot, hartvormig en bieden een prachtig groen kleurenpalet gedurende het groeiseizoen. In de herfst ondergaan ze een transformatie en verkleuren ze naar een schitterend geel, wat een spectaculair herfsttafereel creëert.

    Het uiterlijk van de Bolcatalpa

    De Bolcatalpa is een visueel aantrekkelijke boom met verschillende kenmerkende eigenschappen die hem onderscheiden van andere bomen:

    • De bladeren zijn groot, hartvormig en heldergroen. Ze verkleuren naar geel in de herfst, wat een prachtige seizoensverandering markeert.
    • Deze boom heeft een bolvormige kroon, vandaar de naam Bolcatalpa. Het geeft de boom een opvallend en uniek uiterlijk.

    Groeipatroon van de Bolcatalpa

    De Bolcatalpa heeft een langzame tot gemiddelde groeisnelheid. Dit maakt het gemakkelijk om de grootte en vorm van de boom te beheersen, perfect voor kleinere tuinen. Verder betekent dit ook dat beginnende tuinier liefhebbers deze boom eenvoudig kunnen onderhouden. De langzamere groei betekent niet dat deze prachtige boom geen stevige vriend wordt!

    De afmetingen

    De Bolcatalpa blijft vrij klein in vergelijking met veel andere boomsoorten. Hij bereikt doorgaans een hoogte van ongeveer 350 centimeter. Wij leveren deze boom in verschillende afmetingen. De stamomtrekken lopen uiteen van 5 cm tot en met 25 cm. Daarnaast hebben ze een stamhoogte van 120 cm tot en met 220 cm.

    De standplaats

    De Bolcatalpa is niet al te kieskeurig als het gaat om de standplaats.

    • Zonlicht - Hij doet het best in volle zon of halfschaduw. Deze boom kan daardoor in elke tuin wel terecht!
    • Bodem - Hij groeit goed in de meeste grondsoorten, mits ze goed gedraineerd zijn. Deze boom houdt namelijk ook niet van natte voeten. Dit kan voor wortelrot zorgen.

    Het planten van de Catalpa big. Nana

    Het planten van de Bolcatalpa is een eenvoudig proces:

    1. Voorbereiding van het plantgat - Graaf een gat dat ongeveer twee keer zo breed is als de kluit van de boom. Het advies is om de wortels of kluit niet verder dan 5 centimeter onder de grond te planten.
    2. Plaatsen en Water geven - Plaats de boom in het gat, vul het gat opnieuw met de uitgegraven grond en geef de boom royaal water. Een emmer is genoeg. De boom groeit het beste weer aan door aanplantgrond te gebruiken.

    Boompalen

    De Bolcatalpa kan in zijn jonge jaren wat ondersteuning gebruiken om stabiel te blijven. Boompalen bieden deze stabiliteit en beschermen de boom tegen harde wind. Wij raden het aan om boompalen voor minimaal 2 jaar te laten staan. Deze bevestig je gemakkelijk met boombanden.

    Onderhoud & Verzorging

    Eenmaal gevestigd, verandert de zorg voor de Bolcatalpa:

    • Water geven Buiten droge periodes om, heeft de Bolcatalpa niet veel extra water nodig. Een emmer water per week vindt hij fijn, als het boven de 25 graden wordt drinkt hij graag tussen de 2-3 emmers water per week. Als het nog warmer wordt dan mag de Bolcatalpa elke dag een emmer water. Echter, de Catalpa houdt niet van natte voeten! Dus geef water met mate.
    • Snoeien: De Bolcatalpa kan goed tegen snoeien, het liefst 1x per jaar, wat meestal in de late winter of het vroege voorjaar gebeurt. De maanden tussen november en maart zijn hier het beste voor. Hoe? De uitlopende takken terug knippen tot ongeveer 10 cm op de stam. Verder zou je nog eventueel hem licht kunnen snoeien in de zomer. Let hierbij wel op dat de snoeiwonden ervoor kunnen zorgen dat hij sneller uitdroog.
    • Ziektes en plagen: Deze vriend van jou wordt een sterke krachtpatser, maar ook die kunnen soms last krijgen van ziektes. Controleer daarom ook van tijd tot tijd of je iets ongewoons ziet. Twijfel je? Neem dan contact met ons op! 

    Bij Bomenkopen.nl zijn we hier om je te helpen bij het kiezen, planten en verzorgen van je Bolcatalpa. Laat deze charmante toevoeging niet aan je voorbijgaan, neem vandaag nog contact met ons op!

    Goed om te weten

    Deze vriend is gevoelig voor meeldauw. Bij de gespecialiseerde tuincentra zijn hier middelen voor te krijgen.

    Bekijk hieronder de accessoires waar deze bomen blij van worden. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw boom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de bomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je boom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden, hier vindt je alvast onze garantievoorwaarden.

    Lees meerLees minder
   • Gat graven

    Het gat moet ongeveer twee keer de hoogte en twee keer de breedte van het wortelgestel hebben. Maak vooral de onderlaag goed los om de waterafvoer te bevorderen. Als deze laag niet wordt weggehaald, kan er water blijven staan in het gat. Hierdoor gaan de wortels van de boom rotten en dat wil je natuurlijk niet.

    Aanplanten

    De boom moet op de juiste diepte geplant worden. Wat is dan de juiste diepte, vraag je je af? Dat is makkelijk te zien: de stam en de wortelhals (bij wortelgoed) hebben een andere kleur.

    Bomen met blote wortel, ook wel wortelgoed genoemd, moeten zo snel mogelijk na levering geplant worden. Bij het planten houd je de bovenkant van de kluit of pot aan. Haal de pot of zak van de kluit af en… planten maar! Maar let op: nooit te diep. Bij leibomen of dakbomen zorg je er ook voor dat de rekken op dezelfde hoogte komen.

    Slechte afwatering? Dan is het verstandig om drainage aan te leggen.

    En dan… Nu kun je het gat opvullen met een zak potgrond. De potgrond meng je met de uitgegraven grond. Bij bomen met een kluit mogen de ijzeren korf en jute nooit verwijderd worden. Waarom niet, wil je weten? Anders valt de kluit uit elkaar en beschadigt het wortelgestel.

    Boompalen

    Wij adviseren je om bij iedere boom één of twee boompalen te plaatsen. Hiermee voorkom je dat de boom scheef waait. Bovendien bevordert een boompaal de wortelgroei.

    Wanneer je één boompaal plaatst, is het verstandig om deze op de windkant te zetten. De palen plaats je altijd buiten de kluit of pot. Bij wortelgoed is dit 30 tot 40 cm.

    Tip: je kunt de boompalen een handje helpen door de gaten voor te boren met een grondboor en na te slaan met een hamer. Hierdoor staan de palen het stevigst. Vergeet ook niet om de grond rondom de palen goed aan te stampen.

    De boomband wikkel je in een acht-vorm om de paal en boom. Daarna sla je met een hamer de boomnagels in de band en zit de boompaal vast.

    Water geven

    Bomen met kale wortel (wortelgoed) plant je wanneer de bomen in rust zijn. Er zitten dan nog geen bladeren aan en de boom verdampt niet. Je hoeft de boom daarom voorlopig nog geen water te geven. Wel is het verstandig om bij het aanplanten een emmer water te doen zodat de grond goed tussen de wortels zakt.

    Bomen met kluit of pot? Om de grond goed te laten zakken, mag je jouw boom bij aanplant water geven. Zodra het voorjaar is, geef je ‘m - met mate - twee keer per week water. De boom moet dan zelf gaan ‘zoeken’. Als het warmer wordt en er zit meer blad aan de bomen, dan mag je jouw boom om de twee à drie dagen water geven. Bij tropische temperaturen elke dag.

    Lees meerLees minder
   • Kennis maken
    • Kleur van het blad groen
    • Wanneer zie ik bloemen?
    • Bloemkleur
    • Krijgt deze boom vruchten? ja
    • Stamomtrek 8-10 cm, 10-12 cm, 12-14 cm, 14-16 cm
    • Stamhoogte 150, 180, 200, 210, 220 cm
    • Hoogte met levering 180-260 cm
    • Met blote wortel, pot of kluit geleverd? In de winter met blote wortel, kluit of in pot. In zomer in pot of doorgroeikluit.
    • Wintergroen? Nee
   Reviews

   4.95 / 5

   4.95 sterren op basis van 26 beoordelingen

   • 5 / 5Beoordeeld door Sabine 08 / May / 2024

    Duidelijke site, snel antwoord op je vraag en binnen een paar dagen zelfs op zaterdag vroeg op de avond gratis bezorgd.

   • 5 / 5Beoordeeld door Olaf 07 / May / 2024

    Super , alles netjes geleverd , word zelfs nog met je meegedacht of je niets bent vergeten mee te bestellen .

   • 5 / 5Beoordeeld door Wim 15 / Mar / 2024

    goede ervaring bomenkopen.nl Duidelijk en meedenken, geleverd volgens afspraak en op juiste tijdstip voor een redelijke prijs.

   • 5 / 5Beoordeeld door Alex 15 / Mar / 2024

    Professionele adequate en snelle levering Niets dan lof voor de afhandeling van onze order!!

   • 5 / 5Beoordeeld door D. 02 / Sep / 2023

    Snelle nette levering. Snel antwoord op mijn mail.

   • 5 / 5Beoordeeld door SW 02 / Sep / 2023

    Voor ons is bomenkopen.nl de nummer 1 keuze voor onze planten.

   • 5 / 5Beoordeeld door Marcel 26 / May / 2023

    Mooie boom

   • 5 / 5Beoordeeld door Peter van Leeuwen 20 / May / 2023

    boom staat prima en komt al uit, dankjewel

   • 5 / 5Beoordeeld door Slager 12 / Mar / 2023

    Super mooie boom en netjes bezorgd

   • 5 / 5Beoordeeld door Dennis 15 / Feb / 2023

    Goede communicatie. Snelle en keurige levering. En een mooie boom ontvangen.

   • 5 / 5Beoordeeld door Frenchez 18 / Sep / 2022

    Boompje werd netjes geleverd, kluit en stam zagen er goed uit. De kroon was voldoende vol en oogde gezond. Ik kan niet wachten tot het voorjaar, erg tevreden met de aankoop.

   • 5 / 5Beoordeeld door Estjer middeldorp 15 / May / 2022

    Beter kan niet wat een dikke stam en heel snel geleverd de beste

   • 5 / 5Beoordeeld door Yannick 23 / Jul / 2021

    Heldere communicatie, scherpe prijs en kwalitatief

   • 5 / 5Beoordeeld door Esther 23 / Jul / 2021

    Mooie bomen en de volgende dag al netjes geleverd. Kan ik zeker aanbevelen.

   • 5 / 5Beoordeeld door Chantal 22 / Jul / 2021

    De boompjes zijn netjes optijd afgeleverd door het bedrijf zelf. Vriendelijke man die je ook nog tips en tools geeft wat de verzorging betreft. Top! Bestellen we zeker weer..

   • 5 / 5Beoordeeld door T. 19 / Jul / 2021

    Perfecte levering en nog snel ook!

   • 4 / 5Beoordeeld door Hans 19 / Jul / 2021

    Levering op tijd en vriendelijke mensen

   • 5 / 5Beoordeeld door Ada 19 / Jul / 2021

    Betrouwbaar

   • 5 / 5Beoordeeld door Nathalie 19 / Jul / 2021

    Goede ervaring

   • 5 / 5Beoordeeld door Joost 19 / Jul / 2021

    Bestelling is prima verlopen, vlotte communicatie en snelle reactie op mijn vragen. ik heb 2 bomen besteld en deze zagen er prima uit.

   • 5 / 5Beoordeeld door Kevin 17 / Jul / 2021

    Snel en makkelijk online kunnen bestellen goede informatie bij de producten.

   • 5 / 5Beoordeeld door Diana 17 / Jul / 2021

    Snelle levering, mooie bomen

   • 5 / 5Beoordeeld door Ad 15 / Jul / 2021

    Correcte nette levering op de afgesproken tijd en prima kwaliteit boompjes

   • 5 / 5Beoordeeld door Ton 15 / Jul / 2021

    Prima op tijd met tasje met instructie kaart. Had de boom wat dikker verwacht. Evengoed tevreden..

   • 5 / 5Beoordeeld door Henry 15 / Jul / 2021

    Snelle levering en boompjes zoals beschreven, in een woord :perfect!!

   • 5 / 5Beoordeeld door Chantal 22 / Mar / 2021

    De boompjes zijn netjes optijd afgeleverd door het bedrijf zelf. Vriendelijke man die je ook nog tips en tools geeft wat de verzorging betreft. Top! Bestellen we zeker weer..

   Lees meerLees minder
   Inloggen

   Wachtwoord vergeten?

   • Al je orders en retouren op één plek
   • Het bestelproces gaat nog sneller
   • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

   vergelijk0