• Discover your own tree
  • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
  • Zie direct je CO2 compensatie
Oranjekorting! 10% met code ORANJE10 Geldig ->25-27 April. Koningsdag zijn wij gesloten

    5 tips om bomen te planten
    • Delen:

    10 / Oct / 2022

    5 tips om bomen te planten

    In dit blog van Bomenkopen.nl geven we je 5 tips om een boom aan te planten. Het najaar is immers het moment om een nieuwe boom in je tuin te zetten!

    Uitgelichte producten

    De herfst is weer aangebroken! Wist je dat dit het moment is om aan de slag te gaan met het planten van je boom? Door je boom in het najaar aan te planten, zorg je er namelijk voor dat de boom in het voorjaar een topstart heeft. Koop dus een boom, steek je handen dus uit de mouwen en ga lekker aan de slag in de tuin.

    Om je op weg te helpen geven we je in dit blog 5 handige tips op een rij gezet, die je kunnen helpen bij het aanplanten van een boom. Zo weet je zeker dat jouw groene vriend in het voorjaar op en top kan shinen. Dat wil je toch!

    1.      Zorg voor een ruim gat

    Voordat je een boom kunt planten, moet je uiteraard een gat maken om hem hierin te planten. Zorg ervoor dat dit gat ruim genoeg is. Maak het plantgat minimaal anderhalf keer zo breed als de kluit. Geef je boom ook wat extra’s en verbeter de grond met compost.

    2.      Plant de boom niet te diep

    Bomen worden vaak te diep geplant. Dit is niet goed voor de beworteling en de zuurstofvoorziening van de wortels. Zorg er voor dat de bovenste wortels net onder de grond zitten. Wanneer je plantgat maakt, kun je het best vijf tot tien centimeter minder dan de hoogte van de kluit aanhouden.

    3.      Laat de grond rond de wortelkluit aansluiten

    Laat de grond rond de wortelkluit goed aansluiten. Je moet er namelijk ook rekening mee houden dat de grond na het planten ongeveer 10 tot 15 cm inzakt.

    4.      Plaats boompalen

    Wil je ervoor zorgen dat je boom goed blijft staan? Plaats dan boompalen naast je nieuwe aanwinst en maak ze goed vast aan de boom. Zo zorg je ervoor dat je boompje niet bij een harde wind omwaait.

    5.      Geef ruim water

    Wanneer je jouw nieuwe groene vriend net hebt aangeplant, is het van groot belang dat je hem ruim water geeft. Zo zorg je er namelijk voor dat de grond goed om de haarwortels heen kan sluiten en je boom beter zal aanslaan.

     

    Bestel je leiboom snel online

    Met onze tips bij de hand ben jij optimaal voorbereid om het najaar in te gaan en een nieuwe boom in je tuin te planten. Heb je nog geen boom uitgezocht voor je tuin? Geen probleem! Bij Bomenkopen.nl vind je namelijk een uitgebreid aanbod met de mooiste soorten. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze prachtige leibomen, bolbomen, dakbomen of fruitbomen.

    Heb je meer tips nodig voor het aanplanten van je boom? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0488-745090. Wij staan dan graag voor je klaar.

    Meer inspiratie

    Bomentips van Bomenkopen.nl

    • Beukenhaag snoeien
      04/Apr/24

      Heb je een mooie beukenhaag of haagbeuk in je tuin? Hier zijn wat handige tips om ervoor te zorgen dat Fagus of Carpinus er op zijn best uitziet.

      Bekijkarrow
    • 5 fascinerende feitjes over amberbomen!
      02/Feb/24

      In deze blog hebben we vijf boeiende feitjes voor je verzameld over amberbomen, lees dus snel verder!

      Bekijkarrow
    • Waarom onze plataanbomen een plekje verdienen in jouw tuin!
      02/Feb/24

      In deze blog vertellen we je meer over de plataan en waarom deze boom absoluut een plekje verdient in jouw tuin!

      Bekijkarrow
    • Een nieuwe boom planten, maar wanneer?
      28/Jan/24

      Een nieuwe boom planten, maar wanneer? Je wilt je tuin compleet maken met een nieuwe groene vriend. Maar wanneer kun je jouw boom het beste planten? In dit blog geeft Bomenkopen.nl je tips!

      Bekijkarrow

    Bekijk alle berichten arrow

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen