• Discover your own tree
  • Gratis verzenden vanaf 99,-
  • Zie direct je CO2 compensatie

Bolcatalpa
Bolcatalpa

Bolcatalpa kopen? Weet jij wat de bijnaam is van de bolcatalpa?

De bolcatalpa heeft een bijnaam. Weet jij welke? Komt ‘ie: de bolcatalpa wordt door zijn hartvormige bladeren ook wel hartjesboom genoemd. Niet alleen de vorm van de bladeren, maar ook de kleur (frisgroen) maakt deze boom zeer geliefd. Maar er is nog een bijnaam waaronder de bolcatalpa schuilgaat: trompetboom. In het Latijn is dit Catalpa bignoniodes. De bolcatalpa komt uit Zuid-Europa en leent zich perfect voor kleine tuinen. Zie jij dat wel voor je, een hartjesboom in je tuin? Wij bezorgen 'm met liefde.

1 Product

  • Bolcatalpa | Catalpa big. Nana
    • CO² compensatie: Hoog

Hoe verzorg je een hartjesboom?

De hartjesboom, oftewel bolcatalpa, heeft in het voorjaar frisgroene, hartvormige bladeren. Deze bladeren vormen een mooi, dicht bladerdek. Wanneer de herfstperiode langzaam overgaat naar de winter, vallen de inmiddels geel geworden bladeren. Dat is het startsein om de trompetboom te snoeien. Maar let op: alleen wanneer het niet vriest, want daar wordt jouw trompetboom niet gelukkig van. Wil je jarenlang genieten van je hartjesboom? Dat snappen we. Zet 'm daarom uit de wind. De trompetboom, alias hartjesboom, staat het liefst beschut.

Hoe moet je een bolcatalpa snoeien?

Wanneer je de trompetboom mag snoeien, las je hierboven al even. Maar hoe je dat doet, is een tweede. De bolcatalpa mag je één keer per jaar snoeien door de uitlopende takken terug te knippen tot ongeveer 10 centimeter van de stam. En geen zorgen, het komt niet aan op een centimeter meer of minder. Ben je benieuwd hoe je jouw trompetboom, oftewel bolcatalpa, het beste kunt verzorgen na de verhuizing vanaf de boomkwekerij? In de productomschrijving van jouw favoriet vind je alles over de verzorging.

Is een trompetboom milieuvriendelijk?

Zeker weten. Een trompetboom, bijvoorbeeld de Bolcatalpa - Catalpa bignoides Nana, heeft een percentage van 50%. Dat betekent dat je met de beplanting van deze natuurlijke vriend voor 50% CO2-uitstoot compenseert. Dus is een trompetboom milieuvriendelijk? Dat kun je wel stellen. Meer van deze interessante weetjes vind je in de productomschrijving van jouw favoriete bolcatalpa,

Wil je zelf een bolcatalpa uitzoeken?

Lijkt dat je wat, jouw hartjesboom uitzoeken in onze boomkwekerij? Maak dan kennis met ons unieke concept: DISCOVER YOUR OWN TREE. En dat ‘ontdekken’ mag je helemaal alleen doen óf met onze hulp. Want dat doen we maar wat graag, jou advies geven over alles omtrent de bolcatalpa.

Bolcatalpa kopen? Vraag ons het hemd van het lijf!

Wil je meer weten over hartjesbomen? Dat kan door te e-mailen naar [email protected]. Ook voor al je andere vragen, natuurlijk. Je kunt ons ook het hemd van het lijf vragen op onze boomkwekerij. Het adres? Lakemondsestraat 32 in Opheusden.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0