• Discover your own tree
  • Gratis verzenden vanaf 99,-
  • Zie direct je CO2 compensatie

Wat is 'ie mooi, hè, de bolacacia?

De bolacacia, oftewel Robinia pseudoacacia Umbraculifera, is een van de oudste bolbomen in ons koude kikkerlandje. Deze boom, die zijn naam dankt aan zijn - hoe kan het ook anders - ronde bolvorm, leent zich perfect voor kleine en grote tuinen. Met zijn frisgroene bladeren is de bolacacia een plaatje om te zien. De bolacacia is geen bladhoudende boom. Dat betekent dat 'ie zijn bladeren verliest. Dit gebeurt in de winterperiode. In de eerste maanden van het jaar, rond april, groeien de bladeren weer aan. Wil je meer weten over de bolacacia? Wij vertellen je er graag meer over.

1 Product

  • Bolacacia | Robinia pseudoacacia Umbraculifera
    • CO² compensatie: Hoog

De verzorging van een bolacacia

Een bolacacia is een snelle groeier en wil daarom graag gesnoeid worden om in shape te blijven. Minimaal één keer per jaar. Doe je dit niet, dan wordt de boom minimaal vijf meter en raakt 'ie uit vorm. Wanneer moet je een bolacacia snoeien? Goeie vraag. Het is van belang dat je de boom niet snoeit wanneer het vriest, daarmee maak je 'm niet gelukkig. Ook goed om te weten: de Robinia pseudoacacia Umbraculifera, oftewel bolacacia, houdt wel van een zonnetje. Schaduw vindt 'ie zo nu en dan ook wel eens prettig.

Help de natuur een handje met een bolacacia in je tuin

Is een bolacacia milieuvriendelijk? Wij dragen graag ons steentje bij. Net als jij, met de beplanting van een bolacacia in je tuin of op je bedrijventerrein. Daarom zetten wij bij al onze bomen, ongeacht het type, het percentage CO2-besparing. Met de bolacacia compenseer je voor 50% aan CO2-uitstoot. Bovendien is 'ie geliefd bij bijen, waardoor je er nog eens een milieuschepje bovenop doet. Geweldig, toch?

Ben je een match met de bolacacia?

Heb jij een oogje op de bolacacia en wil je weten of dat wederzijds is? Daar kom je maar op één manier achter: kom zelf een bolacacia uitzoeken in onze boomkwekerij. Dan maak je kennis met ons unieke concept: DISCOVER YOUR OWN TREE. Hulp nodig? Dat 'ontdekken’ hoef je natuurlijk niet he-le-maal zelf te doen. We geven je graag advies!

Bolacacia kopen? Laat ons je adviseren!

Wil je meer informatie over bolacacia? Neem dan contact met ons op door te e-mailen naar [email protected] Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat dan je gegevens achter in ons contactformulier. Je kunt ons ook alles vragen over de bolacacia tijdens een bezoek aan onze boomkwekerij. Het adres is Lakemondsestraat 32 in Opheusden.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0