Spijkers voor boomband
Ben je op zoek naar de nagels voor je boomband? Zoek niet verder! Onze nagels (spijkers) zijn speciaal ontworpen om jouw boomband stevig en veilig te bevestigen op de boompaal. Gemaakt van hoogwaardig, roestvrij materiaal, zorgen ze voor een langdurige en betrouwbare bevestiging. Of je nu een professionele hovenier bent of gewoon je eigen tuin onderhoudt, deze nagels maken het werk een stuk eenvoudiger. Met hun scherpe punt en stevige grip zijn ze ideaal voor elke klus. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en zorgen ervoor dat je boomband stevig op zijn plaats blijft, zelfs bij harde wind of zware regenval.
Voordelen:
- Duurzaam en weerbestendig voor langdurig gebruik
- Eenvoudig in gebruik, zelfs voor beginners
- Zorgt voor een stevige bevestiging van je boomband
Gebruik van een hamer
Voor het beste resultaat raden we aan een hamer te gebruiken bij het bevestigen van de nagels. Hiermee zorg je voor een stevige en veilige bevestiging van de boomband. Zorg ervoor dat je de nagel rechtop de boompaal slaat om schade aan de boomband te voorkomen en een optimale grip te garanderen.
Samenvatting
- Hoogwaardige, roestvrije nagels
- Ideaal voor zowel professioneel als persoonlijk gebruik
- Geschikt voor alle soorten boombanden
Gat graven
Het gat moet ongeveer twee keer de hoogte en twee keer de breedte van het wortelgestel hebben. Maak vooral de onderlaag goed los om de waterafvoer te bevorderen. Als deze laag niet wordt weggehaald, kan er water blijven staan in het gat. Hierdoor gaan de wortels van de boom rotten en dat wil je natuurlijk niet.
Aanplanten
De boom moet op de juiste diepte geplant worden. Wat is dan de juiste diepte, vraag je je af? Dat is makkelijk te zien: de stam en de wortelhals (bij wortelgoed) hebben een andere kleur.
Bomen met blote wortel, ook wel wortelgoed genoemd, moeten zo snel mogelijk na levering geplant worden. Bij het planten houd je de bovenkant van de kluit of pot aan. Haal de pot of zak van de kluit af en… planten maar! Maar let op: nooit te diep. Bij leibomen of dakbomen zorg je er ook voor dat de rekken op dezelfde hoogte komen.
Slechte afwatering? Dan is het verstandig om drainage aan te leggen.
En dan… Nu kun je het gat opvullen met een zak potgrond. De potgrond meng je met de uitgegraven grond. Bij bomen met een kluit mogen de ijzeren korf en jute nooit verwijderd worden. Waarom niet, wil je weten? Anders valt de kluit uit elkaar en beschadigt het wortelgestel.
Boompalen
Wij adviseren je om bij iedere boom één of twee boompalen te plaatsen. Hiermee voorkom je dat de boom scheef waait. Bovendien bevordert een boompaal de wortelgroei.
Wanneer je één boompaal plaatst, is het verstandig om deze op de windkant te zetten. De palen plaats je altijd buiten de kluit of pot. Bij wortelgoed is dit 30 tot 40 cm.
Tip: je kunt de boompalen een handje helpen door de gaten voor te boren met een grondboor en na te slaan met een hamer. Hierdoor staan de palen het stevigst. Vergeet ook niet om de grond rondom de palen goed aan te stampen.
De boomband wikkel je in een acht-vorm om de paal en boom. Daarna sla je met een hamer de boomnagels in de band en zit de boompaal vast.
Water geven
Bomen met kale wortel (wortelgoed) plant je wanneer de bomen in rust zijn. Er zitten dan nog geen bladeren aan en de boom verdampt niet. Je hoeft de boom daarom voorlopig nog geen water te geven. Wel is het verstandig om bij het aanplanten een emmer water te doen zodat de grond goed tussen de wortels zakt.
Bomen met kluit of pot? Om de grond goed te laten zakken, mag je jouw boom bij aanplant water geven. Zodra het voorjaar is, geef je ‘m - met mate - twee keer per week water. De boom moet dan zelf gaan ‘zoeken’. Als het warmer wordt en er zit meer blad aan de bomen, dan mag je jouw boom om de twee à drie dagen water geven. Bij tropische temperaturen elke dag.
Lees meerLees minderKennis maken