Japanse Kornoelje | Cornus kousa 'China Girl': Een Glimlach voor Jou!
Waarom kiezen voor de Japanse kornoelje?
De Cornus kousa 'China Girl', ook wel bekend als de Japanse kornoelje, is een langzaam groeiende sierheester die ook als kleine boom kan groeien. Dit boompje zorgt voor een schitterende toevoeging aan elke tuin met zijn bijzondere uitstraling.
Kenmerken van de Cornus kousa 'China Girl':
- Blad: Groen, eirond tot ovaal, ongeveer 10 cm groot. In de herfst kleurt het blad prachtig rood tot paars.
- Bloei: De Japanse kornoelje bloeit in mei en juni met mooie witte bloemen.
- Vruchten: Na de bloei verschijnen rode vruchten die lijken op een mix van lychees en aardbeien. Vogels zijn er dol op!
Wat maakt de Cornus kousa 'China Girl' speciaal?
- Unieke Bloei: De bloemen verschijnen in de late lente, en na de bloei krijg je een schitterend kleurenpalet in de herfst.
- Standplaats: Deze schoonheid staat het beste op een zonnige tot half beschaduwde plek in goed doorlatende grond. Perfect als solitaire heester, maar ook in groepsbeplanting doet hij het geweldig.
- Groeipotentieel: Hij kan een hoogte van 5 tot 6 meter bereiken, ideaal voor zowel kleine als grotere tuinen.
- Winterhard: Deze boom is goed bestand tegen de winter, dus je hoeft je geen zorgen te maken als het koud wordt.
De Survivalgids voor een Blije Kornoelje:
Al vanaf een klein stammetje geven we jouw boom alle aandacht en liefde om uit te groeien tot de perfecte volwassen boom. Hier is een korte gids om je Cornus kousa 'China Girl' gelukkig te houden:
Verhuizing: Nadat de boom de reis heeft gemaakt van onze boomkwekerij naar jouw tuin, begint het echte werk. Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit, zorg voor een goed doorlatende ondergrond en zorg dat de stam maximaal 5 centimeter in de grond zit. Als de kornoelje met kluit geleverd is, mag de jute en metalen draadkorf blijven zitten. Gebruik boompalen en boomband om de boom goed in balans te houden.
Onderhoud: Deze boom heeft bijna geen onderhoud nodig. Snoei zo min mogelijk om de natuurlijke groeiwijze te behouden.
Dorst? Ja, zeker! Vooral als hij net is geplant, is water geven belangrijk. Geef water zodra de boom bladeren begint te krijgen. Met 1 tot 3 emmers water per week is hij blij. Bij temperaturen boven de 25 graden drinkt hij graag 3-4 emmers water per week. Bij meer dan 30 graden elke dag minimaal 1 emmer water in de avond.
Goed om te Weten:
Bekijk hieronder de accessoires waar de kornoelje blij van wordt. Wij zorgen voor een veilig transport van jouw boom, zodat deze niet beschadigd raakt. Wil je de bomen eerst in het echt zien? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we zeker willen weten dat jij en je boom een perfecte match zijn, staan we altijd klaar om vragen te beantwoorden. Bekijk alvast onze garantievoorwaarden.
Geef je tuin een glimlach met de Cornus kousa 'China Girl'!
Lees meerLees minderGat graven
Het gat moet ongeveer twee keer de hoogte en twee keer de breedte van het wortelgestel hebben. Maak vooral de onderlaag goed los om de waterafvoer te bevorderen. Als deze laag niet wordt weggehaald, kan er water blijven staan in het gat. Hierdoor gaan de wortels van de boom rotten en dat wil je natuurlijk niet.
Aanplanten
De boom moet op de juiste diepte geplant worden. Wat is dan de juiste diepte, vraag je je af? Dat is makkelijk te zien: de stam en de wortelhals (bij wortelgoed) hebben een andere kleur.
Bomen met blote wortel, ook wel wortelgoed genoemd, moeten zo snel mogelijk na levering geplant worden. Bij het planten houd je de bovenkant van de kluit of pot aan. Haal de pot of zak van de kluit af en… planten maar! Maar let op: nooit te diep. Bij leibomen of dakbomen zorg je er ook voor dat de rekken op dezelfde hoogte komen.
Slechte afwatering? Dan is het verstandig om drainage aan te leggen.
En dan… Nu kun je het gat opvullen met een zak potgrond. De potgrond meng je met de uitgegraven grond. Bij bomen met een kluit mogen de ijzeren korf en jute nooit verwijderd worden. Waarom niet, wil je weten? Anders valt de kluit uit elkaar en beschadigt het wortelgestel.
Boompalen
Wij adviseren je om bij iedere boom één of twee boompalen te plaatsen. Hiermee voorkom je dat de boom scheef waait. Bovendien bevordert een boompaal de wortelgroei.
Wanneer je één boompaal plaatst, is het verstandig om deze op de windkant te zetten. De palen plaats je altijd buiten de kluit of pot. Bij wortelgoed is dit 30 tot 40 cm.
Tip: je kunt de boompalen een handje helpen door de gaten voor te boren met een grondboor en na te slaan met een hamer. Hierdoor staan de palen het stevigst. Vergeet ook niet om de grond rondom de palen goed aan te stampen.
De boomband wikkel je in een acht-vorm om de paal en boom. Daarna sla je met een hamer de boomnagels in de band en zit de boompaal vast.
Water geven
Bomen met kale wortel (wortelgoed) plant je wanneer de bomen in rust zijn. Er zitten dan nog geen bladeren aan en de boom verdampt niet. Je hoeft de boom daarom voorlopig nog geen water te geven. Wel is het verstandig om bij het aanplanten een emmer water te doen zodat de grond goed tussen de wortels zakt.
Bomen met kluit of pot? Om de grond goed te laten zakken, mag je jouw boom bij aanplant water geven. Zodra het voorjaar is, geef je ‘m - met mate - twee keer per week water. De boom moet dan zelf gaan ‘zoeken’. Als het warmer wordt en er zit meer blad aan de bomen, dan mag je jouw boom om de twee à drie dagen water geven. Bij tropische temperaturen elke dag.
Lees meerLees minderKennis maken
- Kleur van het blad Groen
- Wanneer zie ik bloemen? maart/april
- Bloemkleur wit
- Krijgt deze boom vruchten? ja
- Stamomtrek 6-8 cm
- Stamhoogte
- Hoogte met levering 100/120 cm
- Met blote wortel, pot of kluit geleverd? In de winter met pot of kluit, in zomer in pot
- Wintergroen? Nee
Blikvanger
Vogelvriend
Past in elke tuin
Langzame groeier