• Discover your own tree
  • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
  • Zie direct je CO2 compensatie
Oranjekorting! 10% met code ORANJE10 Geldig ->25-27 April. Koningsdag zijn wij gesloten

    Waar moet je op letten bij aanschaf van een nieuwe boom?

    Leibomen kopen

    --//--

    Waar moet je op letten bij aanschaf van een nieuwe boom?

    Zo net voor de zomer neem je je tuin nog eens goed onder de loep. Wat kun je doen om je tuin nog net wat sfeervoller te maken? Een nieuwe boom planten! Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het aanschaffen van een nieuwe groene vriend? We geven je graag een aantal tips in dit blog. Lees snel verder.

     

    1.     Voor wat voor gekweekte boom ga je?

    Ga je voor een wortelgoed, met kluit of pot gekweekte boom? Een boom die in pot gekweekt is kan niet het hele jaar door geplant worden. Het voordeel van een in pot gekweekte boom is wel dat het uitvalpercentage zeer klein is. Bij een boom met wortelgoed is het belangrijk dat deze niet uitdroogt, hier zit immers niks meer omheen. Het is verstandig om deze zo snel mogelijk na aanschaf te planten. Het voordeel van wortelgoed is wel dat het een stuk voordeliger is. Een boom met kluit slaat net wat makkelijker aan dan wortelgoed. De aarde rondom zorgt ervoor dat de wortels niet zo snel uitdrogen.

    In de zomer leveren wij onze bomen vaak in pot of doorgroeikluit.

     

    2.     Let op de groeisnelheid

    Wat belangrijk is bij het aanschaffen van een nieuwe boom, is kijken naar de groeisnelheid. Als je een kleine tuin hebt is een langzame groei misschien net wat aangenamer. Ga bijvoorbeeld voor de Goudiep of voor de Bolacacia. Wil je snel kunnen genieten van een grote boom? Ga dan voor een snelgroeiende variant zoals de Japanse sierkers.

     

    3.     Houd rekening met de stamdikte, stamomtrek en stamhoogte

    Hoe dikker de stam, hoe ouder de boom is. Als je op zoek bent naar een compacte boom zoek dan naar een boom met een smalle en lage stam. Bijvoorbeeld een stamomtrek van 6-8 cm en een stamhoogte van 60 cm. In ons assortiment bieden we per boom verschillende afmetingen aan. Zo kan je zelf kiezen welke boom het beste in jouw tuin past.

     

    Neem contact op

    Behoefte aan meer informatie over bomen en wil je bijvoorbeeld weten wat de 5 populairste leibomen zijn? Of welke bomen geschikt zijn voor een kleine tuin? Lees dan deze pagina's. Uiteraard kun je jouw favoriete leibomen ook direct bestellen. Heb je vragen of behoefte aan tips? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag. Je kunt altijd contact met ons opnemen door te bellen naar 0488 – 74 50 90. Of mail via [email protected].

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

    vergelijk0