• Discover your own tree
  • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
  • Zie direct je CO2 compensatie

    Tuin winterklaar maken
    • Delen:

    27 / Jan / 2023

    Tuin winterklaar maken

    In deze blog geven wij je tips om de tuin winterklaar te maken. Ben jij ook benieuwd welke bomen groen blijven, zelfs in de winter?

    Het is belangrijk om de bomen winterklaar te maken. In de herfst en winter zijn bomen extra kwetsbaar voor weersinvloeden zoals wind, sneeuw en vorst. In deze blog gaan we het hebben over de stappen die je kunt nemen om de bomen gezond te houden tijdens de wintermaanden. We geven je praktische tips om de bomen klaar te maken voor de koude maanden, denk aan snoeien, mulchen en bemesten. We zullen ook specifieke bomen bespreken die geschikt zijn voor de winter, en hoe je deze kunt planten en verzorgen. Dus, of je nu een hovenier bent of gewoon van tuinieren houdt, deze blog zal je kennis over het winterklaar maken van bomen vergroten.

    Belang van bomen winterklaar maken

    Een boom heeft tijdens de wintermaanden extra aandacht nodig. Wind, sneeuw en vorst kunnen gevolgen hebben voor je bomen in de tuin. De boom kan beschadigd raken door het koude winterweer. Ook kan hij ziek worden, denk hierbij aan een schimmel of insectenplaag die de boom kan aantasten. Het kan zelfs voorkomen dat hij in het volgende seizoen minder groeit of zelfs afsterft. Het is belangrijk om een boom winterklaar te maken om deze gevolgen te voorkomen.

    Hoe maak je de bomen winterklaar

    Omdat het winterklaar maken van de tuin erg belangrijk is, delen we graag een aantal tips voor het verzorgen van de bomen tijdens de winter.

    • Snoeien: Snoeien is een belangrijk onderdeel van het winterklaar maken van jonge bomen. Verwijder dode of beschadigde takken en scheer overtollig loof af. Hierdoor kan de boom zich concentreren op de groei van gezonde takken en bladeren.
    • Mulchen: Mulchen helpt de grond rond de stam van de boom te behouden en te beschermen tegen extreme temperaturen. Je kunt de bodem bedekken met plastic, karton, gras, stro, houtsnippers etc. Dit is vooral belangrijk voor jonge bomen die nog niet volledig geworteld zijn.
    • Bemesten: Bemesten met een geschikte meststof zal de jonge boom helpen om zich te herstellen na de stress van de winter en zich voor te bereiden op de groei in het voorjaar.

    Een aantal bomen zijn extra gevoelig en worden graag op een beschutte plek geplant. Het is belangrijk om hierop te letten als je een boom aanschaft.

    Groenblijvende bomen

    Wil je in de winter ook een groene tuin? Sommige bomen blijven de gehele winter groen. Hieronder een opsomming van onze favoriete groenblijvende bomen:

    • De leihulst is een populaire boom. De boom heeft robijnrode besjes en in de lente sneeuwwitte bloesems.
    • De Japanse Roos is ideaal voor op het balkon, terras of in de tuin.
    • De Dwergconifeer is een langzaam groeiende boom en is herkenbaar aan de mooie groene struik in de vorm van een bol.

    Stel je vraag

    Heb je een specifieke vraag ober hoe jij jouw bij ons aangekochte boom moet verzorgen tijdens de winter? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag met het verzorgen van jouw boom. Heb je interesse in een groenblijvende boom? Bekijk dan het aanbod op onze site.

    Meer inspiratie

    Bomentips van Bomenkopen.nl

    • Beukenhaag snoeien
      04/Apr/24

      Heb je een mooie beukenhaag of haagbeuk in je tuin? Hier zijn wat handige tips om ervoor te zorgen dat Fagus of Carpinus er op zijn best uitziet.

      Bekijkarrow
    • 5 fascinerende feitjes over amberbomen!
      02/Feb/24

      In deze blog hebben we vijf boeiende feitjes voor je verzameld over amberbomen, lees dus snel verder!

      Bekijkarrow
    • Waarom onze plataanbomen een plekje verdienen in jouw tuin!
      02/Feb/24

      In deze blog vertellen we je meer over de plataan en waarom deze boom absoluut een plekje verdient in jouw tuin!

      Bekijkarrow
    • Een nieuwe boom planten, maar wanneer?
      28/Jan/24

      Een nieuwe boom planten, maar wanneer? Je wilt je tuin compleet maken met een nieuwe groene vriend. Maar wanneer kun je jouw boom het beste planten? In dit blog geeft Bomenkopen.nl je tips!

      Bekijkarrow

    Bekijk alle berichten arrow

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen