• Discover your own tree
  • Gratis verzenden vanaf 99,-
  • Zie direct je CO2 compensatie

Lei olijfwilg
Lei olijfwilg

Lei olijfwilg kopen? Een plaatje in je tuin, de lei-olijfwilg

Een lei olijfwilg in je tuin. Klinkt dat als muziek in je oren? Dat snappen we. De Elaeagnus ebbingei, oftewel lei olijfwilg, valt onder de leibomen en is een plaatje om te zien. De bladeren van deze boom zijn zilverkleurig. Hij past dan ook perfect in de mediterrane tuin. Olijfwilgen krijgen vaak ook nog eens witte bloemetjes in de zomer. Dat geeft toch net even wat meer sfeer aan je tuin of bedrijventerrein. Nog een voordeel van een lei olijfboom is dat ‘ie sterk is: het is bestand tegen luchtverontreiniging, wind en zout. Een krachtpatser met looks dus.

1 Product

  • Lei-olijfwilg | Elaeagnus ebbingei
    • CO² compensatie: Laag

Geef jouw lei olijfwilg de aandacht die het verdient

Lei olijfwilg kopen? Lei olijfwilgen behouden het hele jaar door hun blad en zijn goed bestand tegen wind. Zelfs zeewind? Ja hoor, geen enkel probleem. Deze vriend kan wel tegen een windstootje. Bovendien is ‘ie onderhoudsvriendelijk. Je kunt een lei olijfwilg het beste snoeien van november tot maart. Let er echter wel op dat er geen (strenge) vorst aankomt. Tip: snoei jouw lei olijfwilg in juni of juli nog eens en je hebt er maandenlang geen omkijken meer naar.

Is een lei olijfwilg milieuvriendelijk?

JA! In hoofdletters, met uitroepteken. Want deze rakker, de lei-olijfwilg, heeft een percentage van maar liefst 100%. Dat betekent dat je met de beplanting van deze natuurlijke vriend voor 100% CO2-uitstoot compenseert. Is een olijfwilg milieuvriendelijk? Dat kun je wel stellen dus. Meer van deze interessante weetjes vind je in de productomschrijving van jouw favoriete lei olijfwilg. 

Zelf jouw lei olijfwilg uitzoeken?

Lijkt dat je wat, jouw lei olijfwilg uitzoeken in onze boomkwekerij? Maak dan kennis met ons unieke concept: DISCOVER YOUR OWN TREE. En dat ‘ontdekken’ mag je helemaal alleen doen óf met onze hulp. Want dat doen we maar wat graag, jou advies geven. Zodat jij dé lei olijfwilg vindt die mag shinen in jouw tuin of bedrijventerrein.

Vraag ons het hemd van het lijf!

Wil je meer weten over jouw lei olijfwilg? Dat kan door te e-mailen naar [email protected]. Ook voor al je andere vragen, natuurlijk. Je kunt ons ook het hemd van het lijf vragen op onze boomkwekerij. Het adres? Lakemondsestraat 32 in Opheusden.

Veel gestelde vragen over lei olijfwilgen

Draagt de lei olijfwilg vruchten? 

Ja, de lei olijfwilg krijgt kleine grijs/groene besjes. Deze verkleuren later naar oranje/rood. Deze soort wordt daarom ook wel de zilverbes genoemd.

Wanneer moet ik de lei olijfwilg snoeien? 

De lei olijfwilg hoef je slechts 1x per jaar te snoeien. Je kunt dit het best tussen november en maart doen. Je kunt hem eventueel ook in de zomer iets terugsnoeien. Doe dit wel voorzichtig, want hij groeit heel graag in deze periode.

Hoe moet ik de lei olijfwilg snoeien? 

De takken van de lei olijfwilg knip je terug tot het hekwerk. Steken bovenop nog takken uit? Dan knip je deze terug tot de stam.

Hoeveel water heeft de lei olijfwilg nodig? 

Heb je jouw nieuwe lei olijfwilg net geplant? Dan is het belangrijk dat je de boom voldoende water geeft, maar begin wel pas wanneer hij bladeren gaat krijgen. Je boom wordt blij wanneer hij 1 tot 2 emmers water per week krijgt. Is de temperatuur 25 graden of hoger, dan wil hij graag wat meer. Geef hem dan 3 tot 4 emmers water per week. Rijst de temperatuur buiten echt de pan uit en is het 35 graden of warmer? Dan heeft hij behoefte aan minimaal 1 emmer water in de avond.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0