• Discover your own tree
 • Gratis verzenden boven 149,-
 • Zie direct je CO2 compensatie

Keukenlaurier – Laurus Nobilis

Keukenlaurier – Laurus Nobilis

€34,50

Keukenlaurier – Laurus Nobilis

 • Keukenlaurier – Laurus Nobilis
  • CO² compensatie: Hoog

(0)

  Bij jou geleverd: - In 5 werkdagen bij jou in huis

  Afmeting:
  34,50

  • Gratis verzending Vanaf 149,-
  • Beoordeeld met een
  Productomschrijving

  Keuken laurier -  Laurus Nobilis met een glimlach voor jou

  Waarom kies je voor de Keukenlaurier - Laurus Nobilis?

  De eetbare of keuken laurier – Laurus Nobilis is een snelgroeiende en bladhoudende boom die zijn herkomst heeft uit het oostelijk deel van het middellandse zeegebied. De bladeren van deze boom zijn lichtgroen en worden naarmate ze ouder worden donkergroen. Aan het eind van de zomer ontstaan er rode ronde vruchtjes aan die uiteindelijk verkleuren naar zwart. Tevens zijn deze bladeren bekend door hun geur en smaak en zijn prima te gebruiken in heerlijke gerechten zoals stoofpotten en soepen. De boom, die bloeit in de zomer, komt het best tot z’n recht in een lichte zonnige omgeving en werkt als luchtverfrisser in uw directe omgeving. Het beste is om de laurier in het voorjaar en de zomer bij te mesten en vochtig te houden zodat deze niet uitdroogt.

  De survivalgids voor een blije eetbare laurier

  Al vanaf klein stammetje geven we jouw boom alle aandacht en liefde om zo tot de perfecte volwassen boom te komen. Neem jij dit van ons over? Daarom even een korte uitleg hoe je de Keuken laurier – Laurus Nobilis te vriend houdt. 

  1. Verhuizing: Nadat de boom de reis heeft afgelegd vanuit onze boomkwekerij tot in jouw tuin begint het pas echt voor jou en de boom. Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit, zorg voor een droge ondergrond. Owja, niet te diep, zorg dat de stam maximaal 5 centimeter in de grond zit. Als de eetbare laurier met kluit geleverd is, dan mag de jute en metalen draadkorf eromheen blijven zitten. Ook is het handig om de boom goed in balans te houden, dit kan je eenvoudig doen met boompalen en boomband. Een goed begin is het halve werk!

  2. Onderhoud: Iedereen heeft verzorging nodig, dus ook onze vriend. De eetbare laurier mag gesnoeid worden, maar is niet perse nodig. Het liefst dan snoeien aan het eind van de zomer. Hoe? Dode takken wegsnoeien en eventueel kruisliggende takken.

  3. Dorst? Ja, zeker als hij net is geplant is het van belang dat de  water krijgt, maar wel pas zodra onze vriend bladeren begint te krijgen. Met 1 tot 2 emmers water per week wordt hij blij, als het boven de 25 graden wordt drinkt hij graag tussen de 3-4 emmers water per week. 

   

  Goed om te weten

  Bekijk hieronder de accessoires waar de keukenlaurier blij van wordt. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw boom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de bomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je boom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden!

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0