• Discover your own tree
 • Gratis verzenden boven 149,-
 • Zie direct je CO2 compensatie

Lijsterbes - Sorbus Dodong

Lijsterbes - Sorbus Dodong

€65,00

Lijsterbes - Sorbus Dodong

 • Lijsterbes - Sorbus Dodong
  • CO² compensatie: Hoog

(0)

  Bij jou geleverd: - In 5 werkdagen bij jou in huis

  Afmeting:
  65,00

  • Gratis verzending Vanaf 149,-
  • Beoordeeld met een
  Productomschrijving

  Lijsterbes met een glimlach voor jou

  Waarom kies je voor de lijsterbes - Sorbus Dodong?

  De Sorbus 'Dodong' is een gezonde en sterke kruising uit Korea. De Dodong heeft mooie grote glanzend groen geveerde bladeren. De herfstkleuren van de lijsterbes zijn prachtig oranjerode kleuren. In mei bloeit de Dodong met witte trossen bloemen waarna de oranje lijsterbessen verschijnen. In de nazomer en herfst verschijnen er oranje/rode besjes in trossen. Deze zijn erg geliefd bij vogels.

   

  De survivalgids voor een blije lijsterbes

  Al vanaf klein stammetje geven we jouw boom alle aandacht en liefde om zo tot de perfecte volwassen boom te komen. Neem jij dit van ons over? Daarom even een korte uitleg hoe je de lijsterbes te vriend houdt. 

  1. Verhuizing: Nadat de boom de reis heeft afgelegd vanuit onze boomkwekerij tot in jouw tuin begint het pas echt voor jou en de boom. Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit, zorg voor een droge ondergrond. Owja, niet te diep, zorg dat de stam maximaal 5 centimeter in de grond zit. Als de lijsterbes met kluit geleverd is, dan mag de jute en metalen draadkorf eromheen blijven zitten. Ook is het handig om de boom goed in balans te houden, dit kan je eenvoudig doen met boompalen en boomband. Een goed begin is het halve werk!

  2. Onderhoud: Iedereen heeft verzorging nodig, dus ook onze vriend. De lijsterbes kan 1x per jaar gesnoeid worden, hij heeft het liefst dat je dit tussen november en februari doet. Hoe? De kruisliggende takken afsnoeien en de takken snoeien die de kroon uit vorm brengen. 

  3. Dorst? Ja, zeker als hij net is geplant is het van belang dat de lijsterbes water krijgt, maar wel pas zodra onze vriend bladeren begint te krijgen. Met 1 tot 2 emmers water per week wordt hij blij, als het boven de 25 graden wordt drinkt hij graag tussen de 2-3 emmers water per week.

   

  Goed om te weten

  Bekijk hieronder de accessoires waar de lijsterbes blij van wordt. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw lijsterbes, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de boom eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je lijsterbes gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden!

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0