• Discover your own tree
 • Gratis verzenden boven 149,-
 • Zie direct je CO2 compensatie

Moeraseik - Quercus Palustris

Moeraseik - Quercus Palustris

€109,50

Moeraseik - Quercus Palustris

 • Moeraseik - Quercus Palustris
  • CO² compensatie: Hoog
 • Moeraseik - Quercus Palustris

(0)

  Bij jou geleverd: - In 5 werkdagen bij jou in huis

  Afmeting:
  109,50

  • Gratis verzending Vanaf 149,-
  • Beoordeeld met een
  Productomschrijving

  Moeraseik - Quercus Palustris met een glimlach voor jou

  Waarom kies je voor de moeraseik ?

  Een redelijk snelgroeiende boom met een rechte hoofdstam en een mooie horizontale stand van de takken. De onderste takken kunnen na verloop van tijd iets doorzakken wat zeer kenmerkend is voor deze soort. Het blad is ietwat variabel van vorm, eirond tot ovaal, 7 - 15 cm lang en soms even breed. Het gladde blad is heldergroen en verkleurt donkerrood in de herfst. In verdorde toestand soms lang aan de boom blijvend. Deze boom is geschikt voor alle grondsoorten.

  De survivalgids voor een blije moeraseik 

  Al vanaf klein stammetje geven we jouw boom alle aandacht en liefde om zo tot de perfecte volwassen boom te komen. Neem jij dit van ons over? Daarom even een korte uitleg hoe je de Moeraseik - Quercus Palustris te vriend houdt. 

  1. Verhuizing: Nadat de boom de reis heeft afgelegd vanuit onze boomkwekerij tot in jouw tuin begint het pas echt voor jou en de boom. Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit, zorg voor een droge ondergrond. Owja, niet te diep, zorg dat de stam maximaal 5 centimeter in de grond zit. Als de moeraseik met kluit geleverd is, dan mag de jute en metalen draadkorf eromheen blijven zitten. Ook is het handig om de boom goed in balans te houden, dit kan je eenvoudig doen met boompalen en boomband. Een goed begin is het halve werk!

  2. Onderhoud: Iedereen heeft verzorging nodig, dus ook onze vriend. De moeraseik wil graag 1 x per jaar gesnoeid worden, hij heeft het liefst dat je dit tussen november en maart doet. Hoe? De uitlopende takken terug knippen tot het rekwerk. Alles wat er bovenop uitsteek knip je terug tot de stam. Eventueel kun je hem in de zomer nog iets snoeien, wel voorzichtig want hij groeit erg graag in deze periode. 

  3. Dorst? Ja, zeker als hij net is geplant is het van belang dat de moeraseik water krijgt, maar wel pas zodra onze vriend bladeren begint te krijgen. Met 1 tot 3 emmers water per week wordt hij blij, als het boven de 25 graden wordt drinkt hij graag tussen de 3-4 emmers water per week. Boven 30 graden elke dag minimaal 1 emmer water in de avond.

   

  Goed om te weten

  Op de moeraseik wordt de eikenprocessierups zelden tot niet waargenomen. De moeraseik heeft wel last van ijzergebrek op kalkrijke gronden.

  Bekijk hieronder de accessoires waar de moeraseik blij van wordt. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw boom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de bomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je boom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden!

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0