• Discover your own tree
 • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
 • Zie direct je CO2 compensatie
Ook zin in Zomer en Zon? Met Code => ZOMER2024 krijg je 10% zomerkorting! Geldig tot 26 Juli '24

Categorieën

   Culvita Biologische Tuinaarde 40 Liter

   Culvita Biologische Tuinaarde 40 Liter

   €4,50

   • Culvita Biologische Tuinaarde 40 Liter

    Culvita Biologische Tuinaarde 40 Liter

    (0)

     Kies jouw maat:

     Geleverd binnen 5 werkdagen

     4,50

     • Gratis verzending > €99 (NL)
     • Zie direct je CO2 compensatie
     • Discover your own tree
     • Laat je inspireren
     • Biologische Tuinaarde van Culvita met een glimlach voor jou

      Wil je ook dat onze boom of struik zich op en top voelt in jouw tuin?

      Waarom kiezen voor Culvita Biologische Tuinaarde?

      Culvita Biologische Tuinaarde is een uitstekende keuze voor het verbeteren en onderhouden van je tuin. Hier zijn enkele redenen waarom dit product een waardevolle toevoeging is aan jouw tuinprojecten:

      Toepassingen van Culvita Biologische Tuinaarde

      • Aanvullen van de tuin: Culvita Biologische Tuinaarde is ideaal voor het aanvullen van de tuin en borders. Het helpt om oneffenheden te egaliseren en om de tuin plaatselijk op te hogen waar nodig.
      • Bodemstructuur verbeteren: Deze tuinaarde draagt bij aan een betere bodemstructuur. Een goede bodemstructuur bevordert het wortelgestel van planten en ondersteunt het bodemleven, wat resulteert in gezondere planten en een mooiere tuin.

      Voordelen van Culvita Biologische Tuinaarde

      • Vrij van schadelijke stoffen: Culvita Biologische Tuinaarde is vrij van schadelijke stoffen, waardoor het veilig is voor zowel je planten als het milieu.
      • Duurzame reststromen: De reststromen die in dit product worden gebruikt, zijn zonder toevoegingen van chemicaliën en/of minerale meststoffen. Dit maakt het een milieuvriendelijke keuze voor bewuste tuiniers.
      • Gezondere bodem: Een gezondere bodem leidt tot betere groeiomstandigheden voor planten. Culvita Biologische Tuinaarde draagt bij aan een rijke en vruchtbare bodem, wat de algehele gezondheid van je tuin ten goede komt.

      Tips voor het gebruik van Culvita Biologische Tuinaarde

      • Aanvullen en egaliseren: Gebruik Culvita Biologische Tuinaarde om gaten en oneffenheden in je tuin op te vullen en om de borders netjes en gelijkmatig te maken.
      • Plaatselijk ophogen: Als je bepaalde delen van je tuin wilt ophogen, is deze tuinaarde perfect geschikt. Het biedt een stevige basis en verbetert tegelijkertijd de bodemkwaliteit.
      • Verbeteren van de bodemstructuur: Meng Culvita Biologische Tuinaarde door de bestaande grond om de structuur en de vruchtbaarheid van de bodem te verbeteren. Dit zorgt voor een betere waterhuishouding en luchtcirculatie rondom de wortels van je planten.

      Gezonde planten en een mooie tuin

      Met Culvita Biologische Tuinaarde geef je je tuin de beste kans op succes. Door te zorgen voor een gezonde en vruchtbare bodem, creëer je de ideale groeiomstandigheden voor je planten. Een goede bodemstructuur heeft een positief effect op het wortelgestel van de planten en op het bodemleven, wat resulteert in een prachtig bloeiende tuin.

      Waarvoor is deze grond niet geschikt: 
      Dit product is niet geschikt voor toepassing bij kuip- en kamerplanten en in een heidetuin. Hiervoor zijn diverse potgrondmengsels ontwikkelt die juist die eigenschappen hebben om de plant optimaal te laten ontwikkelen.

      Gebruik voor het vullen van bakken of potten Culvita Potgrond Universeel. In de heidetuin of bij andere zuurminnende planten is het aan te bevelen Culvita Aanplantgrond Zuurminnend te gebruiken. Denk bij zuurminnende planten aan Rhododendrons, Azalea, Heide, Camelia en Magnolia.

      Gebruiksaanwijzing:
      Strooi de inhoud van de zak tussen de planten en verdeel de grond met een hark. Maak eventuele kluitjes fijn. Het verdient aanbeveling de nieuwe grond licht met de oude grond te vermengen. Let op dat aanwezige wortels niet beschadigd worden. Hoewel dit product een bemesting bevat zal het noodzakelijk zijn om na verloop van tijd een bemesting uit te voeren. Dit afhankelijk van de behoefte van uw planten. Gooi de lege plastic zak in de vuilnisbak.

      Verpakking: 40 liter

      De survivalgids voor een blije boom

      Al vanaf klein stammetje geven we onze bomen alle aandacht en liefde om zo tot de perfecte volwassen bomen te komen. Neem jij dit van ons over? Daarom even een korte uitleg hoe je onze bomen met grond van Culvita te vriend houdt. 

      Verhuizing: Nadat de boom de reis heeft afgelegd vanuit onze boomkwekerij tot in jouw tuin begint het pas echt voor jou en de boom. Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit, zorg voor een droge ondergrond. Meng 1 zak potgrond of aanplantgrond met eigen grond. Owja, de boom niet te diep, zorg dat de stam maximaal 5 centimeter in de grond zit. Ook is het handig om de boom goed in balans te houden, dit kan je eenvoudig doen met boompalen en boomband. Een goed begin is het halve werk!

      Goed om te weten

      Bekijk hieronder de andere accessoires waar onze bomen blij van worden. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw boom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de bomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je boom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden!

      Lees meerLees minder
     • Gat graven

      Het gat moet ongeveer twee keer de hoogte en twee keer de breedte van het wortelgestel hebben. Maak vooral de onderlaag goed los om de waterafvoer te bevorderen. Als deze laag niet wordt weggehaald, kan er water blijven staan in het gat. Hierdoor gaan de wortels van de boom rotten en dat wil je natuurlijk niet.

      Aanplanten

      De boom moet op de juiste diepte geplant worden. Wat is dan de juiste diepte, vraag je je af? Dat is makkelijk te zien: de stam en de wortelhals (bij wortelgoed) hebben een andere kleur.

      Bomen met blote wortel, ook wel wortelgoed genoemd, moeten zo snel mogelijk na levering geplant worden. Bij het planten houd je de bovenkant van de kluit of pot aan. Haal de pot of zak van de kluit af en… planten maar! Maar let op: nooit te diep. Bij leibomen of dakbomen zorg je er ook voor dat de rekken op dezelfde hoogte komen.

      Slechte afwatering? Dan is het verstandig om drainage aan te leggen.

      En dan… Nu kun je het gat opvullen met een zak potgrond. De potgrond meng je met de uitgegraven grond. Bij bomen met een kluit mogen de ijzeren korf en jute nooit verwijderd worden. Waarom niet, wil je weten? Anders valt de kluit uit elkaar en beschadigt het wortelgestel.

      Boompalen

      Wij adviseren je om bij iedere boom één of twee boompalen te plaatsen. Hiermee voorkom je dat de boom scheef waait. Bovendien bevordert een boompaal de wortelgroei.

      Wanneer je één boompaal plaatst, is het verstandig om deze op de windkant te zetten. De palen plaats je altijd buiten de kluit of pot. Bij wortelgoed is dit 30 tot 40 cm.

      Tip: je kunt de boompalen een handje helpen door de gaten voor te boren met een grondboor en na te slaan met een hamer. Hierdoor staan de palen het stevigst. Vergeet ook niet om de grond rondom de palen goed aan te stampen.

      De boomband wikkel je in een acht-vorm om de paal en boom. Daarna sla je met een hamer de boomnagels in de band en zit de boompaal vast.

      Water geven

      Bomen met kale wortel (wortelgoed) plant je wanneer de bomen in rust zijn. Er zitten dan nog geen bladeren aan en de boom verdampt niet. Je hoeft de boom daarom voorlopig nog geen water te geven. Wel is het verstandig om bij het aanplanten een emmer water te doen zodat de grond goed tussen de wortels zakt.

      Bomen met kluit of pot? Om de grond goed te laten zakken, mag je jouw boom bij aanplant water geven. Zodra het voorjaar is, geef je ‘m - met mate - twee keer per week water. De boom moet dan zelf gaan ‘zoeken’. Als het warmer wordt en er zit meer blad aan de bomen, dan mag je jouw boom om de twee à drie dagen water geven. Bij tropische temperaturen elke dag.

      Lees meerLees minder
     • Kennis maken
      Inloggen

      Wachtwoord vergeten?

      • Al je orders en retouren op één plek
      • Het bestelproces gaat nog sneller
      • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

      vergelijk0

      SluitenrefreshOpnieuw beginnen