• Discover your own tree
 • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
 • Zie direct je CO2 compensatie
Ook zin in Zomer en Zon? Met Code => ZOMER2024 krijg je 10% zomerkorting! Geldig tot 26 Juli '24

Categorieën

   Een lang leven voor mijn boom: zo onderhoud je jouw groene vriend

   Als we één vraag vaak horen dan is het wel ‘Hoe onderhoud ik mijn boom?’. Om het je makkelijk te maken, zetten wij alle tips voor je op een rijtje. Zodat je - met groene vingers of niet - zo lang mogelijk van je groene vriend kan genieten.

   Al vanaf klein stammetje geven we jouw bolcatalpa, olijfwilg, trompetboom, daksierpruim en alle andere groene vrienden alle aandacht en liefde die het verdient. Om zo tot de perfecte volwassen boom of haag te komen. Neem jij die zorg van ons over na bezorging? We leggen je haarfijn uit hoe je jouw favoriet een leven lang mooi  en gezond houdt.

   Boomkwekerij in Opheusden

   Nadat jouw boom of haag de reis heeft afgelegd vanuit onze boomkwekerij in Opheusden tot in jouw tuin begint het pas echt voor jou en je favoriet. Bij de meeste bomen raden wij aan om een ruim gat te graven in je gazon, zodat de wortels of kluit alle ruimte hebben om te ‘ademenen’. Hierbij is het van belang dat de ondergrond droog is. Ook fijn: plant je groene vriend niet te diep, maar zorg dat de stam maximaal vijf centimeter in de grond zit.

    

   Houd je boom in balans

   Ook is het handig om de boom, die je wellicht zelf bij ons in de boomkwekerij hebt uitgezocht, in balans te houden. Want, ja, we hebben het hier niet over een koorddanseres. Jouw Portugese laurier, leilinde of appelboom kan wel wat ondersteuning gebruiken. Denk aan een boompaal of een boomband. Hierdoor voorkom je niet alleen dat je nieuwste aanwinst schots en scheef groeit, maar ook dat de wortels niet bewegen. We zeggen altijd maar zo: een goed begin is het halve werk.

   Want die ‘accessoires’ voor je bomen, dat is als yang en yang. De een kan niet zonder het ander. Het versterkt elkaar. Kortom: met tuinbenodigdheden houd je je boom in perfecte conditie. Het hele jaar door, zomer én winter. Daarin maken we nog wel onderscheid tussen potgrond en aanplantgrond.

    

   Potgrond versus aanplantgrond
   We leggen het je even uit: met universele potgrond bedoelen we potgrond dat geschikt is voor de meeste planten. Met nadruk op de meeste, want er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Zuurminnende planten, de uitzonderingen, kunnen niet in universele grond gezet worden. Universele grond leent zich goed voor potten en bakken en bevat meer lucht dan tuinaarde. Waarom geen tuinaarde, vraag je jezelf af? Dan is de kans groter dan je ziekten in de wortels krijgt. Of dat de wortels afsterven, omdat er te weinig lucht in tuinaarde zit.

   Met aanplantgrond bedoelen we grond dat verrijkt is met een bodemschimmel. Da’s juist goed, geen zorgen. Het zorgt ervoor dat voedingsstoffen en water beter worden opgenomen. Nog een voordeel van aanplantgrond is dat het organische meststof bevat, waardoor ook voedingsstoffen worden vrijgegeven aan de plant. It’s magic!

    

   Lees de productspecificatie
   Hierdoor straalt je boom zoals ‘ie hoort te stralen. Maar dan? Is mijn boom een dorstig type? Heeft ‘ie zo nu en dan een knipbeurt nodig? Het antwoord is simpel: iedereen heeft verzorging nodig, dus ook jouw favoriet. Maar omdat het aantal bomen niet op één hand te tellen is, is het ook heel moeilijk om één advies te geven. Hoe vaak jouw boom gesnoeid moet worden, beschrijven we duidelijk in de productspecificatie. Net als het aantal emmers water per dag, week of maand. Neem die beschrijving dus even goed door.

   Kom je er niet helemaal uit? Je weet ons te vinden: bel, mail of kom even langs in de boomkwekerij in Opheusden.

   Inloggen

   Wachtwoord vergeten?

   • Al je orders en retouren op één plek
   • Het bestelproces gaat nog sneller
   • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

   vergelijk0

   SluitenrefreshOpnieuw beginnen