• Discover your own tree
  • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
  • Zie direct je CO2 compensatie
Door de voorjaarsdrukte kan het uitleveren wat langer duren dan 5-10 werkdagen ☼

    Dakbomen: de soorten en voordelen
    • Delen:

    17 / Feb / 2023

    Dakbomen: de soorten en voordelen

    Benieuwd naar de vele voordelen en soorten van dakbomen? Lees ze hier!

    Dakbomen: wat zijn het en waarom zou je ze in je tuin willen hebben? In dit blog lees je alles wat je moet weten over dakbomen, ook wel bekend als parasolbomen. Van de voordelen tot de verschillende soorten die Bomenkopen.nl aanbiedt en hoe je ze het beste kunt planten en verzorgen.

    Wat zijn dakbomen?

    Dakbomen zijn bomen die gekweekt worden om een breed, schermachtig bladerdek te vormen. Hierdoor ontstaat er onder de boom een schaduwrijke plek die je kunt vergelijken met een parasol. Dit maakt dakbomen ideaal voor een terras of een plek in de tuin waar je verkoeling zoekt op een warme dag.

    Voordelen van dakbomen

    Er zijn verschillende voordelen van het hebben van een dakboom in je tuin, benieuwd naar de voordelen? Bekijk ze hier:

    • Schaduw: Parasolbomen creëren een koele, schaduwrijke plek in je tuin, wat ideaal is op een warme dag. Hierdoor kan je comfortabel buiten zitten en genieten van het weer zonder te verbranden in de zon.
    • Esthetiek: Een dakboom geeft een unieke, elegante uitstraling aan je tuin. Deze is een prachtige aanvulling op elke tuin en kan ook dienen als decoratieve afscheiding of windbeschermer.
    • Privacy: Een parasolboom kan ook dienen als een natuurlijke afscheiding of privacy scherm. Hierdoor kan je genieten van je tuin zonder dat er mensen mee kunnen kijken.

    Welke soorten hebben wij?

    Bij Bomenkopen.nl hebben we verschillende soorten dakbomen beschikbaar om uit te kiezen. Onze selectie omvat:

    • Dakplataan: Deze boom is een veelgebruikte dakboom. Deze soort is winterhard, heeft een breed bladerdek en is relatief onderhoudsvriendelijk. Ideaal voor wie op zoek is naar een dakboom die het hele jaar door groen blijft.
    • Dakmoerbei: De dakmoerbei is een minder bekende soort, maar is zeker de moeite waard. Deze boom heeft een prachtig, breed bladerdek en bloeit in de lente met mooie roze bloemen. Ideaal voor wie op zoek is naar een opvallende, kleurrijke parasolboom.
    • Moeraseik dakboom: Deze soort vraagt voor meer aandacht, maar het resultaat is een prachtige beschutting door het dichte bladerdek.
    • Daklinde: Duurzaam, lange levensduur en een rustige groeier. Ideaal voor elke tuin. Deze boom geeft geen vruchten, op deze manier blijft jouw tuin schoon!
    • Daksierpruim: Deze dakboom heeft een prachtige paarse kleur en roze bloesem. Wil jij jouw tuin opkleuren? Dan is dit de juiste keuze voor jou!

    Hoe plant en verzorg je dakbomen?

    Wanneer je een dakboom hebt gekocht, is het belangrijk om deze op de juiste manier te planten en te verzorgen. Allereerst is het belangrijk om een goede plantlocatie te kiezen. Dakbomen hebben veel ruimte nodig en moeten voldoende zonlicht krijgen. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een goede drainage en een voedzame bodem.

    Snoeien maar!

    Om de dakboom goed te laten groeien is het ook belangrijk om deze regelmatig te snoeien. Hierdoor behoudt de boom zijn mooie vorm en zorg je ervoor dat de takken niet te zwaar worden en afbreken. Daarnaast is het belangrijk om de boom regelmatig water te geven, vooral in de zomermaanden. Bij Bomenkopen.nl adviseren we je graag over de juiste manier van planten en verzorgen van je dakboom.

    Ben jij benieuwd naar deze boomsoort?

    Dakbomen, parasolbomen of parasolbomen zijn een prachtige aanwinst voor je tuin. Ze zorgen niet alleen voor een natuurlijke schaduw en verkoeling, maar dragen ook bij aan een betere luchtkwaliteit en een gezondere leefomgeving.

    Ruim assortiment!

    Bij Bomenkopen.nl hebben we een ruim assortiment dakbomen beschikbaar, waardoor er voor elke tuin wel een geschikte dakboom te vinden is. Door de boom op de juiste manier te planten en te verzorgen kun je nog jarenlang genieten van een prachtige dakboom in je tuin.

    Meer inspiratie

    Bomentips van Bomenkopen.nl

    • 5 fascinerende feitjes over amberbomen!
      02/Feb/24

      In deze blog hebben we vijf boeiende feitjes voor je verzameld over amberbomen, lees dus snel verder!

      Bekijkarrow
    • Waarom onze plataanbomen een plekje verdienen in jouw tuin!
      02/Feb/24

      In deze blog vertellen we je meer over de plataan en waarom deze boom absoluut een plekje verdient in jouw tuin!

      Bekijkarrow
    • Een nieuwe boom planten, maar wanneer?
      28/Jan/24

      Een nieuwe boom planten, maar wanneer? Je wilt je tuin compleet maken met een nieuwe groene vriend. Maar wanneer kun je jouw boom het beste planten? In dit blog geeft Bomenkopen.nl je tips!

      Bekijkarrow
    • Vijf dingen die je moet weten over kastanjebomen!
      02/Jan/24

      Bij Bomenkopen.nl zijn we absoluut verliefd op deze prachtige krachtpatsers, hun geschiedenis en heerlijke vruchten. Lees hier vijf dingen die je moet weten over kastanjebomen!

      Bekijkarrow

    Bekijk alle berichten arrow

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen