• Discover your own tree
  • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
  • Zie direct je CO2 compensatie
Oranjekorting! 10% met code ORANJE10 Geldig ->25-27 April. Koningsdag zijn wij gesloten

    De ideale boom voor een kleine tuin
    • Delen:

    25 / Jan / 2023

    De ideale boom voor een kleine tuin

    In dit blog vertellen wij alles over de ideale boom voor een kleine tuin!

    Een gazon van vijfhonderd vierkante meter, die hebben we helaas niet allemaal. Maar niet getreurd, want ook in een kleine tuin kun je de allermooiste bomen planten. Wil je weten welke? Wij hebben een aantal tips voor je. Lees je mee?

    1. Judasboom - Cercics siliquastrum

    Heb je geen joekel van een tuin, maar wil je toch een boom planten? Dan is de Judasboom, ook Cercics siliquastrum genoemd, een goede optie. Aan deze boom bloeien opvallende, roze vlinderbloemen. Een plaatje om te zien!De Judasboom is een naaktbloeier waarbij de bloemetjes groepsgewijs op de takken en de stam staan. Na de bloei loopt het hartvormige blad van de Cercis siliquastrum uit en worden de lange roodbruine peulen met de zaden gevormd. Een Judasboom groeit langzaam en wordt zo’n acht tot tien meter.

     

    1. Amberboom - Liquidambar styraciflua
      Is jouw tuin klein tot middelgroot? Dan is een Amberboom, oftewel Liquidambar styraciflua, iets voor jou. Een Amberboom heeft prachtige herfstkleuren, een kurkachtige schors en in de zomer frisse, groene bladeren. Een pareltje in ieder seizoen. De amberboom is een trage groeier. Op licht vochtige grond groeit de amberboom ook, hij kleurt dan zelfs nog mooier in de herfst: naar donkerrood en paars. Zijn kurkachtige takken zorgen in de winter voor een bijzondere kroonvorm. De amberboom - Liquidambar styraciflua houdt van een zonnetje. Zorg dus dat 'ie voldoende licht krijgt in je tuin.

     

    1. Japanse notenboom

    Mag jij niet klagen over je tuin, maar zou je 'm best wel groter willen? Dan stellen we je graag voor aan de Japanse notenboom. De groene bladeren zijn in waaier vorm. Ze lijken een beetje op zwemliezen van een eend en kleuren prachtig geel in de herfst. De Japanse notenboom wordt ook wel tempelboom genoemd, omdat deze veelal aangeplant werd bij tempels in Japan. De zaden van de Ginkgo biloba hebben een geneeskrachtige werking. 

     

    1. Veldesdoorn - Acer campestre Nanum
      Je hebt ‘m vast wel eens gezien, een Veldesdoorn. De boom heeft een zeer dichte, bolronde kroonvorm die zowel in hoogte in als breedte een doorsnee van ongeveer drie meter kan bereiken. De Veldesdroon is daarom niet alleen geschikt voor kleine tuinen, maar ook voor parkeerplaatsen en in (stads)parken. In de herfst is deze boom nog mooier, als je het ons vraagt, dankzij de donkergele bladeren.

     

    1. Plant je favoriet in het najaar

    In het najaar, rond november, gaan de meeste bomen in ruststand. Dan zijn hun bladeren gevallen en steken ze geen energie meer in groei of het aanmaken van nieuwe bladeren. Het is daarom het perfecte moment om jouw favoriete boom te planten.

     

    Staat jouw favoriet niet in dit lijstje? Geen zorgen: Aesculus (Kastanje), Amelanchier (Krenteboompje), Cornus (Kornoelje), Halesia (Sneeuwklokjesboom), Koelreuteria, Magnolia (Beverboom), Malus (Sierappel), Prunus (Sierkers) en Quercus (Eik).

    Meer inspiratie

    Bomentips van Bomenkopen.nl

    • Beukenhaag snoeien
      04/Apr/24

      Heb je een mooie beukenhaag of haagbeuk in je tuin? Hier zijn wat handige tips om ervoor te zorgen dat Fagus of Carpinus er op zijn best uitziet.

      Bekijkarrow
    • 5 fascinerende feitjes over amberbomen!
      02/Feb/24

      In deze blog hebben we vijf boeiende feitjes voor je verzameld over amberbomen, lees dus snel verder!

      Bekijkarrow
    • Waarom onze plataanbomen een plekje verdienen in jouw tuin!
      02/Feb/24

      In deze blog vertellen we je meer over de plataan en waarom deze boom absoluut een plekje verdient in jouw tuin!

      Bekijkarrow
    • Een nieuwe boom planten, maar wanneer?
      28/Jan/24

      Een nieuwe boom planten, maar wanneer? Je wilt je tuin compleet maken met een nieuwe groene vriend. Maar wanneer kun je jouw boom het beste planten? In dit blog geeft Bomenkopen.nl je tips!

      Bekijkarrow

    Bekijk alle berichten arrow

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen