• Discover your own tree
  • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
  • Zie direct je CO2 compensatie
Door de voorjaarsdrukte kan het uitleveren wat langer duren dan 5-10 werkdagen ☼

    Een nieuwe boom planten, maar wanneer?
    • Delen:

    28 / Jan / 2024

    Een nieuwe boom planten, maar wanneer?

    Een nieuwe boom planten, maar wanneer? Je wilt je tuin compleet maken met een nieuwe groene vriend. Maar wanneer kun je jouw boom het beste planten? In dit blog geeft Bomenkopen.nl je tips!

    Je kijkt eens rond in je tuin. Hmm, jouw tuin kan wel wat sfeer en spice gebruiken. Maar hoe ga je dat doen? Wij weten de perfecte oplossing voor jouw saaie en kale tuin, namelijk een nieuwe boom. Bekijk eens onze prachtige leibomen, bolbomen, fruitbomen en dakbomen. Heb je een groene vriend gevonden die perfect bij jouw tuin past? Dan bestel je deze direct online.

    Wanneer we jouw nieuwe boom bij jou hebben bezorgd, kun je aan de slag gaan met het planten van je boom. Maar wanneer kun je dit het beste doen? In dit blog van Bomenkopen vertellen we je er graag meer over. Zo leggen we onder andere het verschil uit tussen wortelgoed en in pot gekweekte bomen. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

    Het verschil tussen wortelgoed en in pot gekweekte bomen

    Wanneer je een nieuwe boom kiest voor jouw tuin, kun je kiezen uit wortelgoed, met kluit of pot gekweekte bomen. Maar wat is precies het verschil? Wij leggen het aan je uit:

    • Wortelgoed: Wortelgoed zijn planten met een kale wortel. Deze worden in de volle grond gekweekt.
    • Met kluit: De boom wordt met de aarde rondom uitgestoken. Vervolgens wordt worden ze ingepakt met jute en soms een ijzeren korf eromheen.
    • Potgekweekt: Potgekweekte bomen worden, zoals de naam al zegt, gekweekt in een pot.

    Wanneer moet ik mijn boom planten?

    De beste periode om je bomen te planten zijn in het najaar van oktober tot december en in het voorjaar van Januari tot april. Bomen met kale wortel zijn in het najaar in rust en kunnen dan uit de grond gehaald worden. Vervolgens kun je ze direct in je tuin aanplanten. Je kan dus heel goed bomen aanplanten in de winter. De bomen zullen dan makkelijker wortelen. Wortelgoed bomen zijn niet verkrijgbaar in de zomer, dit in tegenstelling tot in potgekweekte bomen. Bomen die in pot gekweekt zijn, kunnen het hele jaar door aangeplant worden, ook in de zomer. Zij hebben dan uiteraard wat meer zorg  (water!) en liefde nodig. Bomen met een kale wortel of kluit zijn vaak ook goedkoper dan bomen in pot.

    Zo plant jij je nieuwe boom

    Wanneer je de juiste boom in ons assortiment thuis bezorgd krijgt, kun je aan de slag gaan met het aanplanten. Het is belangrijk dat je dit op een zorgvuldige manier doet. Zo zorg je ervoor dat jou nieuwe vriend een goede start krijgt. Graaf een mooi groot gat, zodat de wortels van je boom voldoende ruimte hebben.

    Wil je ervoor zorgen dat je boompje niet omwaait bij het eerste en beste zuchtje wind? Plaats dan één of twee steunpalen naast de boom. De boom bind je vervolgens voorzicht vast aan de palen. Zorg ervoor dat hij niet te strak staat, zodat hij nog een beetje mee kan waaien met de wind.

    Geef je nieuwe aanwinst vervolgens ruim water. Het modderige water zorgt ervoor dat de grond goed om de haarwortels heen kan sluiten. Zo zorg jij voor de beste start van je nieuwe boompje.

    Schakel onze hulp in!

    Kom je er ondanks onze tips niet uit? Geen nood! Het topteam van Bomenkopen staat graag voor je klaar om je te voorzien van de beste tips. Je kunt altijd contact met ons opnemen door te bellen naar 0488 - 74 50 90. Daarnaast kun je ons altijd mailen via [email protected].

    Meer inspiratie

    Bomentips van Bomenkopen.nl

    • 5 fascinerende feitjes over amberbomen!
      02/Feb/24

      In deze blog hebben we vijf boeiende feitjes voor je verzameld over amberbomen, lees dus snel verder!

      Bekijkarrow
    • Waarom onze plataanbomen een plekje verdienen in jouw tuin!
      02/Feb/24

      In deze blog vertellen we je meer over de plataan en waarom deze boom absoluut een plekje verdient in jouw tuin!

      Bekijkarrow
    • Een nieuwe boom planten, maar wanneer?
      28/Jan/24

      Een nieuwe boom planten, maar wanneer? Je wilt je tuin compleet maken met een nieuwe groene vriend. Maar wanneer kun je jouw boom het beste planten? In dit blog geeft Bomenkopen.nl je tips!

      Bekijkarrow
    • Vijf dingen die je moet weten over kastanjebomen!
      02/Jan/24

      Bij Bomenkopen.nl zijn we absoluut verliefd op deze prachtige krachtpatsers, hun geschiedenis en heerlijke vruchten. Lees hier vijf dingen die je moet weten over kastanjebomen!

      Bekijkarrow

    Bekijk alle berichten arrow

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen