• Discover your own tree
  • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
  • Zie direct je CO2 compensatie

    Ontdek de beste dakbomen voor jouw tuin!
    • Delen:

    28 / Mar / 2023

    Ontdek de beste dakbomen voor jouw tuin!

    Top 5 Dakbomen: Ontdek de beste dakbomen voor jouw tuin!

    Bij Bomenkopen.nl zijn we gepassioneerd over bomen en alles wat daarmee te maken heeft. Wij hebben een schat aan ervaring en kennis om te delen met onze klanten. In deze blog post zullen we je meenemen in de wondere wereld van dakbomen. We geven je een top 5 van de beste dakbomen die in veel Nederlandse tuinen prachtig zullen staan. Lees verder en ontdek welke boom het best bij jouw tuin past!

    Dakplataan Platanus Hispanica

    De Dakplataan Platanus Hispanica is zonder twijfel een van de meest populaire dakbomen in Nederland. Deze prachtige boom is geliefd om zijn snelle groei en het dichte bladerdak dat hij in de zomer vormt. De grote, handvormige bladeren zorgen voor een aangename schaduw, terwijl de karakteristieke bast een unieke combinatie tot leven brengt. Een dakplataan is sterk en heeft een goede weerstand tegen ziektes, waardoor hij een betrouwbare keuze is voor elke tuin.

    Moeraseik Dakboom

    De Moeraseik, oftewel de Quercus palustris, is een andere topkeuze voor dakbomen. Deze eikensoort heeft een mooie, grillige groeiwijze en biedt een prachtig schouwspel in de herfst dankzij de felrode bladeren. In de zomer zorgt het dichte bladerdek voor voldoende schaduw, wat ideaal is voor warme dagen. Bovendien is de Moeraseik een sterke en winterharde boom die goed bestand is tegen ziektes en plagen.

    Amberboom Liquidambar Styraciflua

    De Amberboom (Liquidambar styraciflua) is een opvallende verschijning met zijn stervormige bladeren en spectaculaire herfstkleuren. In de herfst verkleuren de bladeren van groen naar tinten van geel, oranje, rood en zelfs paars. De Amberboom is niet alleen een prachtige dakboom, maar ook een sterke en gezonde keuze. Het is een winterharde boom die goed gedijt in de meeste bodems en weinig last heeft van ziektes of plagen.

    Dak Amberboom Liquidambar Styraciflua Worplesdon

    De Dak Amberboom Liquidambar Styraciflua Worplesdon is een cultivar van de gewone Amberboom en heeft veel van dezelfde aantrekkelijke eigenschappen. Deze boom is echter speciaal gekweekt om een dicht en regelmatig dak te vormen, waardoor hij uitermate geschikt is voor gebruik als dakboom. De Worplesdon heeft prachtige herfstkleuren en is net als de gewone Amberboom winterhard en sterk tegen ziektes en plagen.

    Daksierpruim Prunus Cer. Nigra

    Daksierpruim Prunus Cer. Nigra is een sierlijke en charmante toevoeging aan elke tuin. Deze dakboom staat vooral bekend om zijn prachtige, donkerrode bladeren en de overvloedige roze bloesems die in het voorjaar verschijnen. De Daksierpruim is niet alleen een lust voor het oog, maar is ook een betrouwbare keuze voor jouw tuin. Het is een sterke en gezonde boom die weinig onderhoud vergt en goed bestand is tegen ziektes en plagen.

    Onze conclusie

    Dakbomen zijn een geweldige manier om schaduw en privacy te creëren in je tuin, terwijl ze tegelijkertijd een prachtig visueel element toevoegen. Bij Bomenkopen.nl hebben we een breed assortiment aan dakbomen om aan ieders wensen en behoeften te voldoen. Onze top 5 van de beste dakbomen bestaat uit de Dakplataan Platanus Hispanica, Moeraseik Dakboom, Amberboom Liquidambar Styraciflua, Dak Amberboom Liquidambar Styraciflua Worplesdon en de Daksierpruim Prunus Cer. Nigra. Elk van deze bomen heeft zijn eigen unieke eigenschappen, waardoor ze populair en geschikt zijn voor verschillende tuinen.

    Bij Bomenkopen.nl staan we altijd klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte boom voor jouw tuin. Neem gerust contact met ons op voor advies of bezoek onze boomkwekerij om onze dakbomen in levende lijve te aanschouwen. We zijn ervan overtuigd dat er voor elke tuin een perfecte dakboom te vinden is en we helpen je graag bij het vinden van die ene speciale boom die jouw tuin compleet maakt.

    Meer inspiratie

    Bomentips van Bomenkopen.nl

    • Beukenhaag snoeien
      04/Apr/24

      Heb je een mooie beukenhaag of haagbeuk in je tuin? Hier zijn wat handige tips om ervoor te zorgen dat Fagus of Carpinus er op zijn best uitziet.

      Bekijkarrow
    • 5 fascinerende feitjes over amberbomen!
      02/Feb/24

      In deze blog hebben we vijf boeiende feitjes voor je verzameld over amberbomen, lees dus snel verder!

      Bekijkarrow
    • Waarom onze plataanbomen een plekje verdienen in jouw tuin!
      02/Feb/24

      In deze blog vertellen we je meer over de plataan en waarom deze boom absoluut een plekje verdient in jouw tuin!

      Bekijkarrow
    • Een nieuwe boom planten, maar wanneer?
      28/Jan/24

      Een nieuwe boom planten, maar wanneer? Je wilt je tuin compleet maken met een nieuwe groene vriend. Maar wanneer kun je jouw boom het beste planten? In dit blog geeft Bomenkopen.nl je tips!

      Bekijkarrow

    Bekijk alle berichten arrow

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen