• Discover your own tree
  • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
  • Zie direct je CO2 compensatie
Vakantieperiode! Van 27 Juli tot 18 Augustus gaan wij uitrusten. Bestellen kan, wij leveren weer vanaf 20 Augustus.

Categorieën

      Ontdek de beste pruimenboom voor jouw tuin!
      • Delen:

      11 / Dec / 2023

      Ontdek de beste pruimenboom voor jouw tuin!

      Overweeg je om een pruimenboom te kopen? In deze blog lees je alles over de verschillende soorten, verzorging en wanneer jouw pruimen rijp zijn!

      Ben jij ook zo'n fan van sappige, zoete pruimen direct van de boom? Dan is dit dé blog voor jou! Lees verder en ontdek welke pruimenboom perfect in jouw tuin past, hoe je deze moet verzorgen, en wanneer je kunt genieten van die verrukkelijke vruchten. Dus, zet je schep maar klaar en laat je inspireren door de prachtige pruimenbomen van Bomenkopen.nl!

      Soorten pruimenbomen: welke moet ik kiezen?

      Sta je te popelen om een pruimenboom in je tuin te planten, maar kun je maar niet beslissen welke? Geen zorgen, bij Bomenkopen.nl hebben we een breed aanbod aan prachtige pruimenbomen. Laten we eens kijken naar enkele populaire soorten:

      • Prunus domestica Opal: Deze vroege soort is een echte topper. De Opal-pruimen zijn zoet en sappig, perfect voor directe consumptie, maar ook geweldig in jam of gebak. Bovendien is deze boom een betrouwbare producent en een uitstekende keuze voor beginners.
      • Prunus domestica Victoria: Victoria-pruimen zijn enorm populair vanwege hun zoetzuur evenwicht en veelzijdigheid. Ze zijn ideaal om vers te eten, maar ook geweldig in de keuken. De Victoria-boom zelf is robuust en kan vrij groot worden, een prachtige aanwinst voor elke tuin.
      • Prunus domestica Mirabelle de Nancy: Als je van kleine, zoete pruimen houdt, is de Mirabelle de Nancy een must-have. Deze goudgele pruimpjes zijn perfect voor snacks, conserven, of zelfs om te fermenteren in pruimenlikeur. Deze boom is ook een mooie blikvanger in je tuin met zijn overvloedige bloesem.
      • Prunus domestica Reine Claude Verte: Bekend om haar unieke groene vruchten, biedt de Reine Claude Verte een verfrissende, zoetzure smaak. Deze pruimen zijn niet alleen heerlijk om zo te eten, maar ook ideaal voor desserts en conserven.
      • Prunus domestica Betuwse Kwets: Een oud-Hollands ras dat bekend staat om zijn grote, donkerblauwe pruimen met een heerlijk zoete smaak. De Betuwse Kwets is vooral geliefd om zijn uitstekende smaak en wordt vaak gebruikt voor het maken van traditionele pruimenjam. 

      Hoe groot wordt een pruimenboom?

      Ben jij ook benieuwd hoe jouw pruimenboom uiteindelijk gaat pronken in je tuin? Nou, dat hangt een beetje af van welke soort je kiest en hoe je 'm verzorgt. Maar geen zorgen, pruimenbomen zijn geen reuzen die je hele tuin overnemen. Ze zijn eigenlijk best wel bescheiden qua formaat. De meeste pruimenbomen die je bij ons vindt, zoals die gezellige Prunus domestica 'Victoria' of de charmante 'Opal', worden ongeveer 3 tot 4 meter hoog. Dat is perfect voor zowel de kleine stadstuin als de wat ruimere plattelandstuin.

      Wanneer zijn pruimen rijp?

      Timing is alles! De rijping van pruimen varieert per soort, maar meestal zijn ze rijp in de late zomer of vroege herfst. Maar hoe weet je nou wanneer ze precies goed zijn? Voel zachtjes aan de pruimen. Als ze een beetje meegeven onder je vingers en heerlijk geuren, dan is het tijd om te oogsten! En natuurlijk, niets verslaat de smaaktest. Bij twijfel, proef er gewoon eentje. Als het sappig en zoet is, dan is het tijd om te smullen!

      Pruimenbomen planten & verzorgen

      Het planten en verzorgen van een pruimenboom is een feestje op zich. Eerst, de perfecte plek: pruimenbomen houden van zonlicht, dus kies een zonnig plekje in je tuin. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is. Als je eenmaal de juiste plek hebt gevonden, is het tijd om je pruimenboom te planten. De beste periode? Het najaar! Dan kan de boom zich goed settelen voordat de lente arriveert. Graaf een gat dat ruim genoeg is voor de wortels, plaats de boom erin, vul het gat met aarde, en geef 'm een flinke slok water. Simpel, toch?

      En dan de verzorging van pruimenbomen. Pruimenbomen zijn niet erg veeleisend, maar ze houden wel van een beetje aandacht. In de lente en zomer geef je water als het lang droog is. Een beetje organische mest in het voorjaar doet ook wonderen voor de groei en fruitproductie. En pruimenbomen snoeien? Doe dat in de late zomer om de boom in vorm te houden en om lucht en licht tot de vruchten te laten komen.

      Wat kost een pruimenboom?

      Ben je benieuwd wat je kwijt bent voor het toevoegen van zo'n fruitige topper aan je tuin? De kosten van een pruimenboom variëren, afhankelijk van de soort en grootte. Bij ons vind je pruimenbomen in diverse prijscategorieën, vanaf €18,-. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de perfecte pruimenboom voor jouw budget? Ons team staat klaar om je te adviseren, samen vinden we de pruimenboom die bij jouw wensen én portemonnee past!

      Pruimenbomen kopen bij Bomenkopen.nl

      We hopen dat je net zo enthousiast bent geworden over pruimenbomen als wij. Of je nu kiest voor een zoete pruimenboom of sappige pruimenboom, één ding is zeker: je tuin wordt een gezelligere plek. Onthoud dat de perfecte pruimenboom niet alleen afhankelijk is van smaak, maar ook van je tuinruimte en verzorgingsvaardigheden. Dus, wacht niet langer, kies jouw favoriete pruimenboom uit en voor je het weet geniet je van heerlijke pruimen uit eigen tuin!

      Meer inspiratie

      Bomentips van Bomenkopen.nl

      • Groeifeitjes van aangeplante bomen
        06/Jun/24

        Zoek je nog tips en trics voor je net aangeplante boom? Vind jij het lastig om je boom te verzorgen en twijfel je over de groei? Check deze blog!

        Bekijkarrow
      • Waarom de Bolcatalpa onze meest verkochte bolboom is:
        23/May/24

        De Bolcatalpa is een super leuke boom die meteen opvalt door zijn perfect ronde kroon. Onze topper onder de Bolbomen!

        Bekijkarrow
      • Beukenhaag snoeien
        04/Apr/24

        Heb je een mooie beukenhaag of haagbeuk in je tuin? Hier zijn wat handige tips om ervoor te zorgen dat Fagus of Carpinus er op zijn best uitziet.

        Bekijkarrow
      • 5 fascinerende feitjes over amberbomen!
        02/Feb/24

        In deze blog hebben we vijf boeiende feitjes voor je verzameld over amberbomen, lees dus snel verder!

        Bekijkarrow

      Bekijk alle berichten arrow

      Inloggen

      Wachtwoord vergeten?

      • Al je orders en retouren op één plek
      • Het bestelproces gaat nog sneller
      • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen