• Discover your own tree
  • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
  • Zie direct je CO2 compensatie
Oranjekorting! 10% met code ORANJE10 Geldig ->25-27 April. Koningsdag zijn wij gesloten

    Perzikbomen in de Nederlandse tuin!
    • Delen:

    01 / Jan / 2024

    Perzikbomen in de Nederlandse tuin!

    Wil jij perziken recht uit de tuin? Dan ben je op de juiste plek beland. Ontdek hoe jij deze unieke boom in je Nederlandse tuin kunt laten groeien & bloeien!

    Kan een perzikboom in Nederland groeien?

    Je vraagt je misschien af, "Kan een perzikboom wel groeien in het Nederlandse klimaat?" Het antwoord is een (misschien verrassende) ja! Met de juiste verzorging en een beetje liefde kan de perzikboom het goed doen in jouw tuin. Deze bomen zijn verrassend veerkrachtig en kunnen zich aanpassen aan de Nederlandse weersomstandigheden, zolang ze maar voldoende zonlicht en bescherming tegen de ergste kou krijgen.

    Waar plant je een perzikboom?

    Het kiezen van de juiste locatie voor je perzikboom is cruciaal voor zijn succes. Deze zonnige zoetekauwen hebben een plekje nodig waar ze volop kunnen genieten van de zon. Idealiter plant je de perzikboom op een zuid- of westgeoriënteerde plek, waar hij minstens zes uur per dag direct zonlicht krijgt. Dit helpt de boom niet alleen om sappige perziken te produceren, maar bevordert ook een gezonde groei. Een beschutte plek is ook belangrijk, want perzikbomen houden niet van koude wind. Een plekje dichtbij een muur of schutting kan helpen om ze te beschermen tegen koude windstoten. En wat de grond betreft? Een goed doorlatende, vruchtbare grond is ideaal.

    Hoeveel water heeft een perzikboom nodig?

    Over het algemeen geldt: jonge perzikbomen hebben regelmatiger water nodig dan gevestigde bomen. In het eerste groeijaar is het belangrijk om de grond rond de boom consistent vochtig te houden, maar pas op voor overwateren. Een teveel aan water kan leiden tot wortelrot, wat de gezondheid van de boom ernstig kan aantasten. Voor volwassen perzikbomen is het een goed idee om diep en minder frequent water te geven. Dit stimuleert de wortels om dieper in de grond te groeien, wat de boom sterker en resistenter maakt tegen droogte. Een goede richtlijn is om ongeveer eenmaal per week grondig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

    Hoe groot wordt een perzikboom?

    Verwacht geen gigantische boom in je tuin. Perzikbomen blijven relatief bescheiden qua grootte, meestal tussen de 2,5 en 4 meter hoog. Dit maakt ze perfect voor kleinere tuinen of zelfs als een fraaie toevoeging aan een grotere tuin. Dit geldt voor alle soorten perzikbomen, waaronder onze Perzikboom Prunus per. Amsden & Perzikboom Prunus per. Benedicte. En met wat snoei- en vormtechnieken kun je zelfs de groei beperken, ideaal voor een compacte, maar productieve boom.

    Welke maand een perzikboom snoeien?

    Wanneer is nu de beste tijd om de snoeischaar in je perzikboom te zetten? De optimale periode om een perzikboom te snoeien is in de late winter of het vroege voorjaar, net voordat de nieuwe groei begint. Dit is meestal rond maart, afhankelijk van het weer. Waarom dan? In deze periode is de boom nog in rust, maar staat hij op het punt om weer actief te worden. Door op dit moment te snoeien, stimuleer je de boom om nieuwe, gezonde groeischeuten te produceren die uiteindelijk vrucht zullen dragen. Bovendien is het makkelijker om de structuur van de boom te zien en de juiste takken te kiezen voor snoeien als er nog geen bladeren aan zitten.

    Kan een perzikboom tegen vorst?

    Perzikbomen zijn best een beetje stoer! Ze kunnen wel wat kou aan, maar late vorst? Daar zijn ze niet zo'n fan van, vooral tijdens de bloeiperiode. Onze tip: bescherm je boom met een vorstdoek of zorg voor een tijdelijke overkapping tijdens die koude lenteochtenden.

    Klaar om jouw perzikboom te kopen?

    Dus, ben je klaar om je eigen perzikboomavontuur te starten? Bij Bomenkopen.nl hebben we een heerlijke selectie perzikbomen die wachten om jouw tuin te verrijken. Bekijk ons assortiment, kies je favoriet en bestel eenvoudig online. Heb je vragen of wil je advies? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag jouw perzikdroom waar te maken!

    Meer inspiratie

    Bomentips van Bomenkopen.nl

    • Beukenhaag snoeien
      04/Apr/24

      Heb je een mooie beukenhaag of haagbeuk in je tuin? Hier zijn wat handige tips om ervoor te zorgen dat Fagus of Carpinus er op zijn best uitziet.

      Bekijkarrow
    • 5 fascinerende feitjes over amberbomen!
      02/Feb/24

      In deze blog hebben we vijf boeiende feitjes voor je verzameld over amberbomen, lees dus snel verder!

      Bekijkarrow
    • Waarom onze plataanbomen een plekje verdienen in jouw tuin!
      02/Feb/24

      In deze blog vertellen we je meer over de plataan en waarom deze boom absoluut een plekje verdient in jouw tuin!

      Bekijkarrow
    • Een nieuwe boom planten, maar wanneer?
      28/Jan/24

      Een nieuwe boom planten, maar wanneer? Je wilt je tuin compleet maken met een nieuwe groene vriend. Maar wanneer kun je jouw boom het beste planten? In dit blog geeft Bomenkopen.nl je tips!

      Bekijkarrow

    Bekijk alle berichten arrow

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen