• Discover your own tree
  • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
  • Zie direct je CO2 compensatie
Vakantieperiode! Van 27 Juli tot 18 Augustus gaan wij uitrusten. Bestellen kan, wij leveren weer vanaf 20 Augustus.

Categorieën

      Vind de beste appelboom voor jouw tuin!
      • Delen:

      31 / Oct / 2023

      Vind de beste appelboom voor jouw tuin!

      Weten welke appelboom het beste bij jouw wensen past, of heb je andere vragen over appelbomen? Bomenkopen.nl helpt je in deze blog bij het maken van de juiste keuze!

      Wat is de beste appelboom voor in de tuin?

      Heb je al eens gezocht naar appelbomen? Dan weet je dat er enorm veel soorten appelbomen zijn. En dat is geweldig, want dat betekent dat er voor iedere tuin wel een geschikte appelboom te vinden is! Maar dan komt de grote vraag: ‘Welke appelboom moet ik dan kiezen?’. Ga je bijvoorbeeld voor een zoete appelboom, zoetzure appelboom of zure appelboom? We vertellen je graag meer over de verschillende soorten zodat jij de beste keuze kunt maken!

      De populaire soorten appelbomen op een rijtje

      Laten we eens kijken naar enkele van de populaire soorten appelbomen die je kunt vinden:

      • Malus domestica Elstar: De Elstar is een echte klassieker in de appelwereld. Met zijn prachtige rood-gele vruchten en heerlijke zoetzure smaak is het een favoriet van velen. De boom zelf heeft een mooie compacte groeiwijze en is daarmee geschikt voor zowel grote als kleine tuinen.
      • Malus domestica Granny Smith: De Granny Smith staat bekend om zijn frisgroene appels die een heerlijke knapperige bite hebben en perfect zijn voor een verfrissende snack. Deze appelboom groeit krachtig en heeft een prachtige ronde vorm. Een bijkomend voordeel is dat deze boom redelijk resistent is tegen veel voorkomende ziekten.
      • Malus domestica Dubbele Bellefleur: De Dubbele Bellefleur is een oude appelsoort die al sinds de 18e eeuw wordt gekweekt. Deze boom produceert mooie, grote appels met een bijzondere zoetzuur smaakprofiel. De boom zelf is sterk en kan goed tegen het Nederlandse klimaat.
      • Malus domestica Jonagold: De Jonagold is een kruising tussen de Jonathan en de Golden Delicious en heeft dan ook de beste eigenschappen van beide ouders. Deze appel is zoet en sappig met een heerlijk aroma. De boom is krachtig en heeft een mooie opgaande groeivorm. Een ideale boom voor wie een grote oogst wil.
      • Malus domestica Golden Delicious: De Golden Delicious is wereldwijd bekend en geliefd om zijn zoete, sappige appels die zowel uit de hand als in gerechten heerlijk zijn. De boom zelf is krachtig en heeft een prachtige, ronde vorm. Deze boom is goed bestand tegen ziekten en plagen en is daarmee een goede keuze voor de beginnende tuinier.

      Wanneer levert jouw appelboom zijn vruchten?

      Je hebt je boom geplant en je wacht... en wacht... en wacht. Een logische vraag is dan ook: ‘hoelang duurt het voor een appelboom appels geeft?’. Over het algemeen duurt het 3 tot 5 jaar voordat een nieuwe appelboom vruchten gaat produceren. Maar met de juiste zorg en een beetje geduld, zal die boom je belonen met de meest sappige en smaakvolle appels!

      Wat is het beste moment om een appelboom te planten?

      Timing is alles, vooral als het gaat om het planten van je appelboom. De beste tijd? Het vroege voorjaar of de late herfst, wanneer de grond niet te nat of te droog is. Het is belangrijk om de bodem goed voor te bereiden door deze om te spitten en te bemesten. Vervolgens graaf je een gat dat groot genoeg is voor de wortels van de boom, en zet je de boom erin.

      Hoe onderhoud je jouw appelboom?

      Het belangrijkste is om de boom regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast is het belangrijk om de grond rondom de boom te bemesten en te mulchen om onkruid tegen te gaan. En dan de grote vraag: ‘Moet je appelbomen snoeien?’. Jazeker! Snoeien is een klusje dat je elk jaar moet doen om de boom in vorm te houden en om ervoor te zorgen dat de boom genoeg licht en lucht krijgt. Het beste moment om een appelboom te snoeien is in de winter, als de boom in rust is.

      Appelbomen kopen bij Bomenkopen.nl!

      Dus, klaar om je tuin te transformeren met een fruitige toevoeging? Of je nu gaat voor groot of klein, zoet of zuur, op Bomenkopen.nl vind je de appelboom die bij jou past. Bekijk ons totale assortiment aan appelbomen en voor je het weet geniet je van heerlijke appels uit eigen tuin! Neem bij vragen vooral contact met ons op, we vinden samen de appelboom van je dromen!

      Meer inspiratie

      Bomentips van Bomenkopen.nl

      • Groeifeitjes van aangeplante bomen
        06/Jun/24

        Zoek je nog tips en trics voor je net aangeplante boom? Vind jij het lastig om je boom te verzorgen en twijfel je over de groei? Check deze blog!

        Bekijkarrow
      • Waarom de Bolcatalpa onze meest verkochte bolboom is:
        23/May/24

        De Bolcatalpa is een super leuke boom die meteen opvalt door zijn perfect ronde kroon. Onze topper onder de Bolbomen!

        Bekijkarrow
      • Beukenhaag snoeien
        04/Apr/24

        Heb je een mooie beukenhaag of haagbeuk in je tuin? Hier zijn wat handige tips om ervoor te zorgen dat Fagus of Carpinus er op zijn best uitziet.

        Bekijkarrow
      • 5 fascinerende feitjes over amberbomen!
        02/Feb/24

        In deze blog hebben we vijf boeiende feitjes voor je verzameld over amberbomen, lees dus snel verder!

        Bekijkarrow

      Bekijk alle berichten arrow

      Inloggen

      Wachtwoord vergeten?

      • Al je orders en retouren op één plek
      • Het bestelproces gaat nog sneller
      • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen