• Discover your own tree
  • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
  • Zie direct je CO2 compensatie
Vakantieperiode! Van 27 Juli tot 18 Augustus gaan wij uitrusten. Bestellen kan, wij leveren weer vanaf 20 Augustus.

Categorieën

      Walnotenbomen: welke soorten zijn er en hoe verzorg je ze?
      • Delen:

      20 / Nov / 2023

      Walnotenbomen: welke soorten zijn er en hoe verzorg je ze?

      Bij Bomenkopen.nl hebben we niet alleen een knoeperd van een assortiment aan walnotenbomen, maar ook alle kennis over hoe je voor jouw walnotenboom zorgt!

      Welke soorten walnotenbomen zijn er?

      Oké, laten we beginnen met het leuke gedeelte: de verschillende soorten walnotenbomen. Elke boom heeft zijn eigen karakter en eigenschappen, dus er zit vast eentje tussen die perfect past bij jouw wensen:

      • Juglans regia (gewone walnoot): De Juglans regia is de koningin van de noten met heerlijke, klassieke noten. Deze soorten bomen hebben een majestueuze uitstraling die elke tuin verfraait. En het beste van alles? De Juglans regia is verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals de Juglans regia Jupiter en Juglans regia Buccaneer. Zo is er voor iedereen een passend soort te vinden!
      • Juglans nigra (zwarte walnoot): De Juglans nigra heeft een robuuste verschijning met een stoer karakter. Noten met een unieke, krachtige smaak. De noten worden vaak in bakproducten gebruikt vanweege hun rijke smaak.

      Wat is de beste grond voor een walnotenboom?

      Nu we weten welke walnotenbomen er zijn, moeten we ervoor zorgen dat hij lekker in zijn vel zit - of beter gezegd, in de juiste grond staat. Onze groene vrienden gedijen het best in goed doorlatende grond met een lichte zuurgraad. Denk aan een mix van leem en zand met een vleugje compost voor die extra voedingsboost. Dus, als je wilt dat jouw walnotenboom flink gaat shinen, geef hem dan de perfecte start met de juiste grond.

      Het verzorgen van een walnotenboom

      Een blije boom is een productieve boom, dus geven we je graag wat tips om jouw boom blij te houden. Water geven is de eerste stap. Geef je boom regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, maar vermijd dat de wortels constant in het water staan. Wat betreft voeding: walnotenbomen zijn geen veeleisende eters, maar een beetje mest in het voorjaar kan geen kwaad. Plaats hem op een zonnige plek, en je zult zien dat hij je dankbaar is met een weelderige groei en een overvloedige oogst.

      Wanneer walnotenboom snoeien?

      Maak je geen zorgen, snoeien is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Maar wanneer moet je die snoeischaar tevoorschijn halen? Een goed moment om je walnotenboom te temmen is in de late winter of vroege lente, wanneer de boom nog in diepe winterslaap is. Op dat moment zie je beter welke takken wat liefde en aandacht nodig hebben. Zorg ervoor dat je dode, beschadigde of kruisende takken verwijdert. En wees niet te zuinig met het inkorten van takken, walnotenbomen zijn wel wat gewend en zullen flink terugschieten.

      Ontdek het assortiment bij Bomenkopen.nl

      Oké, nu je een heuse walnotenboom-expert bent geworden, wil je er vast eentje voor jezelf. Bij Bomenkopen.nl hebben we voor ieder wat wils. En het beste deel? Ze zijn allemaal binnen handbereik voor jou. Snuffel lekker rond in ons assortiment en vind online de perfecte match voor jouw tuin.

      Walnotenbomen kopen bij Bomenkopen.nl!

      Voilà! Dat was onze crash course over walnotenbomen. We hopen dat je net zo enthousiast bent geworden als wij. Bij Bomenkopen.nl staan we klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte walnotenboom. Meer weten of specifieke vragen? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Jouw groene avontuur begint hier!

      Meer inspiratie

      Bomentips van Bomenkopen.nl

      • Groeifeitjes van aangeplante bomen
        06/Jun/24

        Zoek je nog tips en trics voor je net aangeplante boom? Vind jij het lastig om je boom te verzorgen en twijfel je over de groei? Check deze blog!

        Bekijkarrow
      • Waarom de Bolcatalpa onze meest verkochte bolboom is:
        23/May/24

        De Bolcatalpa is een super leuke boom die meteen opvalt door zijn perfect ronde kroon. Onze topper onder de Bolbomen!

        Bekijkarrow
      • Beukenhaag snoeien
        04/Apr/24

        Heb je een mooie beukenhaag of haagbeuk in je tuin? Hier zijn wat handige tips om ervoor te zorgen dat Fagus of Carpinus er op zijn best uitziet.

        Bekijkarrow
      • 5 fascinerende feitjes over amberbomen!
        02/Feb/24

        In deze blog hebben we vijf boeiende feitjes voor je verzameld over amberbomen, lees dus snel verder!

        Bekijkarrow

      Bekijk alle berichten arrow

      Inloggen

      Wachtwoord vergeten?

      • Al je orders en retouren op één plek
      • Het bestelproces gaat nog sneller
      • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen