• Discover your own tree
 • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
 • Zie direct je CO2 compensatie

  Glansmispel als leiboom | Photinia fr. Red Robin

  Glansmispel als leiboom | Photinia fr. Red Robin

  €99,00

  • Glansmispel als leiboom | Photinia fr. Red Robin

   HOTTIE

   • hottie
  • Glansmispel als leiboom | Photinia fr. Red Robin
  • Glansmispel als leiboom | Photinia fr. Red Robin
  • Glansmispel als leiboom | Photinia fr. Red Robin
  • Glansmispel als leiboom | Photinia fr. Red Robin
  • Glansmispel als leiboom | Photinia fr. Red Robin
  • Glansmispel als leiboom | Photinia fr. Red Robin
  Plus- en minpunten
  Makkelijk in gebruik
  Kleurrijk
  Wintergroen
  Veel verkocht
  Windgevoelig
  Kan in de winter rode vlekken krijgen. Die trekken weg in de zomer.

  Glansmispel als leiboom | Photinia fr. Red Robin

  (39)

   • Koop 2 voor 95,04 per stuk en bespaar 4%
   Kies jouw maat:

   Boompaal 150 cm met boomband (+ 7,00)

   Aanplantgrond Zuurminnend | Culvita (+ 7,50)

   Geleverd binnen 5-10 werkdagen

   99,-

   Voeg toe aan vrachtwagen

   • Gratis verzending > €99 (NL)
   • Zie direct je CO2 compensatie
   • Discover your own tree
   • Laat je inspireren
   Plus- en minpunten
   Makkelijk in gebruik
   Kleurrijk
   Wintergroen
   Veel verkocht
   Windgevoelig
   Kan in de winter rode vlekken krijgen. Die trekken weg in de zomer.
   • Lei-Glansmispel – Photinia fraseri Red Robin als leiboom

    Ben je op zoek naar een prachtige leiboom die kleur toevoegt aan je tuin het hele jaar door? Dan is de Photinia fraseri Red Robin leiboom misschien precies wat je zoekt! Met zijn glanzende rode en groene bladeren, die kleurrijke accenten geven, is deze lei-Glansmispel een echte blikvanger.

    Waarom zou je voor een lei-Glansmispel kiezen?

    De Photinia fr. Red Robin leiboom is een ideale boom voor elke tuin. Doordat hij een groenblijvende leiboom is, zorgt hij het hele jaar voor levendige kleuren, wat hem tot een geweldige toevoeging aan je tuin maakt. Bovendien is deze boom relatief gemakkelijk te verzorgen en groeit hij in vrijwel alle soorten grond. Verder biedt deze leiboom bescherming tegen de zon, de wind en geeft hij veel privacy wanneer deze is dichtgegroeid. Onze Photinia fr. Red Robin zorgt ervoor dat jij kan genieten zonder verdere zorgen!

    Het uiterlijk

    In het voorjaar en de vroege zomer ontpopt de Photinia Red Robin leiboom zich met helder rode bladeren die geleidelijk groen worden naarmate het seizoen vordert. Deze prachtige vuurrode scheuten zijn toch geweldig om te zien na zo’n donkere winter?

    In het voorjaar kan je ook genieten van de bloei van prachtige witte bloemen, die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar deze trekken ook bijen en vlinders aan!

    Het groeipatroon

    De Photinia Red Robin is een snelle groeier. Je kunt verwachten dat de scheuten van de leiboom jaarlijks met ongeveer 30 cm groeit, wat betekent dat je snel een mooie, volle boom zult hebben.

    De afmetingen

    Onze Photinia Red Robin leibomen zijn verkrijgbaar met verschillende stamhoogtes. De stamhoogte is de lengte van de stam, deze wordt gemeten vanaf de grond tot aan de horizontale bamboestok van het rekwerk.

    Daarnaast hebben wij de rekbreedtes aangegeven. Dit is de totale breedte van de takken. De stamomtrek geeft de dikte van de stam aan. De dunnere maten van de Leiphotinia zijn nog niet vol op het rekwerk.

    De standplaats

    De Photinia Red Robin leiboom is vrij gemakkelijk als het gaat om zijn standplaats. Hij geeft de voorkeur aan zon of halfschaduw, maar kan zich ook in de schaduw aanpassen. Hij houdt van een licht zure grond. Dit kan je ook bereiken door de eigen grond te mengen met tuinturf. Zo simpel kan het zijn! Weet je al waar je deze lei-Glansmispel wilt gaan plaatsen in je tuin?

    Het planten van de Red Robin leiboom

    Een Photinia Red Robin planten is vrij eenvoudig. Begin met een gat dat ongeveer twee keer zo breed en diep is als de kluit. Plaats de boom in het midden van het gat en vul het met een mengsel van aanplantgrond en originele grond. Geef de boom een flinke slok water en je bent klaar!

    Boompalen

    Om de boom wat extra stevigheid te geven in zijn beginnende fase kan je boompalen gebruiken. Deze helpen bij het rechtop houden van jouw boom en beschermt de boom tegen windstoten. Iedereen kan wel eens wat extra steun gebruiken toch? Plaats de palen in een hoek van 45 graden, een aan elke kant van de boom, en bind de boom vast met boomband. De boompalen kunnen na ongeveer een jaar verwijderd worden.

    Wat te doen na het aanplanten?

    Het is belangrijk om je Photinia Red Robin leiboom goed te verzorgen na het planten. Geef de boom regelmatig water, vooral in droge perioden. Direct na het planten drinkt deze nieuwe vriend van jou graag 1 emmer water. Je kunt ook een laag Hollandse boomschors of cacao doppen rond de basis van de boom aanbrengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Het is wel van belang dat er geen water blijft staan in de nachtelijke uren. De lei-Glansmispel houdt namelijk niet van natte voeten.

    Onderhoud & verzorging

    Zodra je Photinia Red Robin leiboom eenmaal goed gevestigd is, heeft hij relatief weinig zorg nodig. Hier zijn een paar tips om je boom blij en gezond te houden:

    • Water: Hoewel deze boom bestand is tegen droogte, zal regelmatig water geven helpen om de groei te bevorderen. Je mag deze boom 1 tot 2 emmers water geven per week. In droge perioden kan het nodig zijn om extra water te geven. Als het boven de 25 graden is, dan zijn 3-4 emmers water noodzakelijk. Is het nog warmer? Boven de 35 graden mag je de boom elke dag minimaal 1 emmer water geven en dan mag je ook de bladeren nat sproeien in de avond. Zorg er wel voor dat hij geen natte voeten houdt, dus een goede afwatering is belangrijk.
    • Snoeien: Het snoeien van je Photinia Red Robin leiboom helpt om de vorm te behouden en stimuleert nieuwe groei. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar, net voordat de nieuwe rode bladeren uitkomen.
    • Voeding: Om de groei van jouw maatje te bevorderen is het goed om hem in het voorjaar te voorzien van wat koemest korrels.
    • Ziektebestrijding: Hoewel de Photinia Red Robin een sterke en gezonde boom is, is het belangrijk om de boom regelmatig te controleren op tekenen van ziekten of plagen. Als je iets ongewoons ziet, neem dan contact met ons op voor advies.

    Met een beetje zorg en aandacht, kan je Photinia Red Robin leiboom jarenlang kleur en leven aan je tuin toevoegen. En onthoud, we staan altijd klaar om je te helpen bij Bomenkopen.nl. We wensen je veel plezier met je nieuwe boom!

    Goed om te weten

    Photinia kan in het najaar en winter rode vlekken krijgen, dit komt door het koude weer. In de zomer trekt dit vaak weer weg. Om te voorkomen dat het een schimmel wordt, dienen de bladeren die vallen met de natuurlijke bladval opgeruimd te worden. Photinia is windgevoelig.

    Bekijk hieronder de accessoires waar de Lei-glansmispel Photinia fr. Red Robin blij van worden. Liever de bomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je boom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden, hier vindt je alvast onze garantievoorwaarden.

    Lees meerLees minder
   • Gat graven

    Het gat moet ongeveer twee keer de hoogte en twee keer de breedte van het wortelgestel hebben. Maak vooral de onderlaag goed los om de waterafvoer te bevorderen. Als deze laag niet wordt weggehaald, kan er water blijven staan in het gat. Hierdoor gaan de wortels van de boom rotten en dat wil je natuurlijk niet.

    Aanplanten

    De boom moet op de juiste diepte geplant worden. Wat is dan de juiste diepte, vraag je je af? Dat is makkelijk te zien: de stam en de wortelhals (bij wortelgoed) hebben een andere kleur.

    Bomen met blote wortel, ook wel wortelgoed genoemd, moeten zo snel mogelijk na levering geplant worden. Bij het planten houd je de bovenkant van de kluit of pot aan. Haal de pot of zak van de kluit af en… planten maar! Maar let op: nooit te diep. Bij leibomen of dakbomen zorg je er ook voor dat de rekken op dezelfde hoogte komen.

    Slechte afwatering? Dan is het verstandig om drainage aan te leggen.

    En dan… Nu kun je het gat opvullen met een zak potgrond. De potgrond meng je met de uitgegraven grond. Bij bomen met een kluit mogen de ijzeren korf en jute nooit verwijderd worden. Waarom niet, wil je weten? Anders valt de kluit uit elkaar en beschadigt het wortelgestel.

    Boompalen

    Wij adviseren je om bij iedere boom één of twee boompalen te plaatsen. Hiermee voorkom je dat de boom scheef waait. Bovendien bevordert een boompaal de wortelgroei.

    Wanneer je één boompaal plaatst, is het verstandig om deze op de windkant te zetten. De palen plaats je altijd buiten de kluit of pot. Bij wortelgoed is dit 30 tot 40 cm.

    Tip: je kunt de boompalen een handje helpen door de gaten voor te boren met een grondboor en na te slaan met een hamer. Hierdoor staan de palen het stevigst. Vergeet ook niet om de grond rondom de palen goed aan te stampen.

    De boomband wikkel je in een acht-vorm om de paal en boom. Daarna sla je met een hamer de boomnagels in de band en zit de boompaal vast.

    Water geven

    Bomen met kale wortel (wortelgoed) plant je wanneer de bomen in rust zijn. Er zitten dan nog geen bladeren aan en de boom verdampt niet. Je hoeft de boom daarom voorlopig nog geen water te geven. Wel is het verstandig om bij het aanplanten een emmer water te doen zodat de grond goed tussen de wortels zakt.

    Bomen met kluit of pot? Om de grond goed te laten zakken, mag je jouw boom bij aanplant water geven. Zodra het voorjaar is, geef je ‘m - met mate - twee keer per week water. De boom moet dan zelf gaan ‘zoeken’. Als het warmer wordt en er zit meer blad aan de bomen, dan mag je jouw boom om de twee à drie dagen water geven. Bij tropische temperaturen elke dag.

    Lees meerLees minder
   • Kennis maken
    • Kleur van het blad Groen/Rood
    • Wanneer zie ik bloemen? lente/zomer
    • Bloemkleur
    • Krijgt deze boom vruchten? ja
    • Stamomtrek 4-6 cm, 6-8 cm, 8-10 cm, 10-12 cm
    • Stamhoogte 100 cm, 120 cm, 170 cm, 180 cm, 190 cm, 200 cm
    • Hoogte met levering 220 cm - 320 cm
    • Met blote wortel, pot of kluit geleverd? In de winter met kluit of in pot. In zomer in pot of doorgroeikluit.
    • Wintergroen? ja
   Reviews

   4.8 / 5

   4.8 sterren op basis van 39 beoordelingen

   Lees meerLees minder
   Inloggen

   Wachtwoord vergeten?

   • Al je orders en retouren op één plek
   • Het bestelproces gaat nog sneller
   • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

   vergelijk0