• Discover your own tree
 • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
 • Zie direct je CO2 compensatie
Ook nu kan je jouw bomen aanplanten! Laat ze groeien met goede grond, palen en veel aandacht ♥

  Lei-laurier | Groenblijvende leiprunus

  Lei-laurier | Groenblijvende leiprunus

  €100,00

  • Lei-laurier | Groenblijvende leiprunus
   • Lei-laurier | Groenblijvende leiprunus
   • Lei-laurier | Groenblijvende leiprunus
   • Lei-laurier | Groenblijvende leiprunus
   • Lei-laurier | Groenblijvende leiprunus
   • Lei-laurier | Groenblijvende leiprunus
   • Lei-laurier | Groenblijvende leiprunus
   • Lei-laurier | Groenblijvende leiprunus
   Plus- en minpunten
   Groenblijvend
   Snelle groeier
   Witte bloemstrengen
   Vriend van de vogels
   Heeft best wat aandacht nodig in zijn jonge jaren
   Soms last van ijzergebrek

   Lei-laurier | Groenblijvende leiprunus

   (44)

    • Koop 4 voor 96,00 per stuk en bespaar 4%
    Kies jouw maat:

    Boompaal 200 cm met boomband (+ 9,00)

    Aanplantgrond Bio | Culvita (+ 7,50)

    Geleverd binnen 5 werkdagen

    100,-

    Voeg toe aan vrachtwagen

    • Gratis verzending > €99 (NL)
    • Zie direct je CO2 compensatie
    • Discover your own tree
    • Laat je inspireren
    Plus- en minpunten
    Groenblijvend
    Snelle groeier
    Witte bloemstrengen
    Vriend van de vogels
    Heeft best wat aandacht nodig in zijn jonge jaren
    Soms last van ijzergebrek
    • Leilaurier, de groenblijvende leiprunus kopen

     Een van onze echte toppers: Leilaurier, de groenblijvende leiprunus! Deze opvallende boom is een prachtige aanvulling op elke tuin, die niet alleen indruk maakt met zijn uiterlijk, maar ook met zijn praktische voordelen. Door het prachtige volle rek geeft deze leiprunus veel privacy en schaduw, daarnaast is hij ook nog eens het hele jaar groen!

     Waarom kiezen voor deze boom?

     Waarom zou je deze groenblijvende leilaurier kiezen? Naast zijn aantrekkelijke uiterlijk, is de leilaurier bijzonder robuust en onderhoudsvriendelijk. Hij blijft het hele jaar door groen, biedt privacy en een natuurlijke afscherming. Daarnaast is hij zeer weerbestendig en kan hij goed tegen stedelijke omstandigheden. In de jonge jaren heeft hij wat meer aandacht nodig, maar daarna is hij een sterke vriend in de tuin!

     Het uiterlijk van de groenblijvende leiprunus

     De Leilaurier is echt een plaatje om te zien. Zijn glanzende, diepgroene bladeren zijn een lust voor het oog en blijven het hele jaar door groen. De leilaurierkers bloeit met witte bloemstrengen. De boom krijgt aan het eind van de zomer kleine ronde besjes/kersjes. Deze prachtige donkerblauwe vruchten zullen ook zeker vogels aantrekken.

     Het groeipatroon

     Niet alleen kinderen worden snel groot, de leiprunus kan er ook wat van. De scheuten van Leilaurier groeit redelijk snel, zo'n 30-50 cm per jaar, waardoor hij snel hoogte en volume kan winnen. Hierdoor kan hij snel privacy en afscherming bieden.

     De afmetingen

     Onze Leilaurieren zijn beschikbaar in verschillende maten, variërend in stamomtrek en stamhoogte. De stamhoogte is de lengte van de stam, deze wordt gemeten vanaf de grond tot aan de het leischerm. Daarnaast hebben wij de rekbreedtes aangegeven. Dit is de totale breedte van het rekwerk.  Wij hebben leilaurieren met rekbreedtes van 120 en 150 cm. De rekwerken zijn altijd 120 cm hoog. Verder hebben deze bomen een stamhoogte van 90 tot 200 cm. De stamomtrek geeft de dikte van de stam aan. De stamomtrekken variëren van 6 tot 12 cm. Kijk vooral welke boom het beste bij jouw tuin past! Hulp hierbij nodig? Wij staan altijd voor je klaar.

     Deze afmetingen geven je een idee van de grootte van de boom bij aankoop, maar houd er rekening mee dat de Leilaurier nog verder groeit in dikte en voller in zijn bladeren.

     De standplaats

     De ideale standplaats voor de Leilaurier is een plek met zowel zon als halfschaduw. Hij doet het goed in verschillende grondsoorten, mits goed doorlatend. In een te natte grond heeft hij het te moeilijk. Zorg dus voor een goede afwatering bij deze boom.

     Het planten van de leilaurier

     Het aanplanten van de Leilaurier is vrij eenvoudig. Graaf een gat dat ongeveer twee keer zo breed is als de kluit, plaats de boom in het gat en vul het aan met de uitgegraven grond. Verder is het ook raadzaam om de stam maximaal 5 centimeter onder de grond te laten zitten. Zorg ervoor dat de boom direct water krijgt na het planten.

     Wat te doen na het aanplanten?

     Na het aanplanten In de weken na het planten heeft de Leilaurier regelmatig water nodig. Het is ook aan te raden om de boom in deze periode goed in de gaten te houden om tekenen van ziekte of ongedierte te detecteren. Verder kan je een laag Hollandse boomschors of cacaodoppen bij de wortels strooien. Dit is goed voor de waterregulatie en het tegen gaan van onkruid.

     Boompalen

     Boompalen zijn essentieel om de Leilaurier te ondersteunen en stabiliteit te bieden. Bij het planten moeten ze ongeveer een derde van de hoogte van de boom boven de grond uitsteken. Ze moeten minimaal een jaar blijven staan.

     Onderhoud & verzorging

     Zodra je Leilaurier eenmaal goed gevestigd is, heeft hij relatief weinig zorg nodig. Hier zijn een paar tips om je boom blij en gezond te houden:

      

     • Water: Hoewel deze boom bestand is tegen droogte, zal regelmatig water geven helpen om de groei te bevorderen. Je mag deze boom 1 tot 2 emmers water geven per week. In droge perioden kan het nodig zijn om extra water te geven. Als het boven de 25 graden is, dan zijn 3-4 emmers water noodzakelijk. Is het nog warmer? Boven de 35 graden mag je de boom elke dag minimaal 1 emmer water geven en dan mag je ook de bladeren nat sproeien in de avond. Zorg er wel voor dat hij geen natte voeten houdt, dus een goede afwatering is belangrijk.
     • Snoeien: Het snoeien van je leilaurier helpt om de vorm te behouden en stimuleert nieuwe groei. Wij raden aan om 2 keer per jaar te snoeien, de eerste het liefst tussen november en maart. De tweede snoeibeurt kan je in de zomer doen rond juni. Hoe? De uitlopende takken terug knippen tot het rekwerk. Alles wat er bovenop uitsteek knip je terug tot de stam
     • Voeding: Om de groei van jouw maatje te bevorderen is het goed om hem in het voorjaar te voorzien van wat koemest korrels.
     • Ziektebestrijding: Hoewel de leiprunus een sterke en gezonde boom is, is het belangrijk om de boom regelmatig te controleren op tekenen van ziekten of plagen. Als je iets ongewoons ziet, neem dan contact met ons op voor advies.

      

     Met een beetje zorg en aandacht, kan je leilaurier jarenlang kleur en leven aan je tuin toevoegen. En onthoud, we staan altijd klaar om je te helpen bij Bomenkopen.nl. We wensen je veel plezier met je nieuwe boom! We hopen dat deze gids je helpt bij het verzorgen van je Leilaurier. Als je nog vragen hebt, staat het team van Bomenkopen.nl altijd klaar om je te helpen!

     Goed om te weten

     Deze vriend is wel wat gevoelig voor hagelschot en meeldauw. Bij de gespecialiseerde tuincentra zijn hier middelen voor te krijgen.

     Bekijk hieronder de accessoires waar de leilaurier blij van wordt. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw leiboom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de leibomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je leiboom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden, hier vindt je alvast onze garantievoorwaarden.

     Lees meerLees minder
    • Gat graven

     Het gat moet ongeveer twee keer de hoogte en twee keer de breedte van het wortelgestel hebben. Maak vooral de onderlaag goed los om de waterafvoer te bevorderen. Als deze laag niet wordt weggehaald, kan er water blijven staan in het gat. Hierdoor gaan de wortels van de boom rotten en dat wil je natuurlijk niet.

     Aanplanten

     De boom moet op de juiste diepte geplant worden. Wat is dan de juiste diepte, vraag je je af? Dat is makkelijk te zien: de stam en de wortelhals (bij wortelgoed) hebben een andere kleur.

     Bomen met blote wortel, ook wel wortelgoed genoemd, moeten zo snel mogelijk na levering geplant worden. Bij het planten houd je de bovenkant van de kluit of pot aan. Haal de pot of zak van de kluit af en… planten maar! Maar let op: nooit te diep. Bij leibomen of dakbomen zorg je er ook voor dat de rekken op dezelfde hoogte komen.

     Slechte afwatering? Dan is het verstandig om drainage aan te leggen.

     En dan… Nu kun je het gat opvullen met een zak potgrond. De potgrond meng je met de uitgegraven grond. Bij bomen met een kluit mogen de ijzeren korf en jute nooit verwijderd worden. Waarom niet, wil je weten? Anders valt de kluit uit elkaar en beschadigt het wortelgestel.

     Boompalen

     Wij adviseren je om bij iedere boom één of twee boompalen te plaatsen. Hiermee voorkom je dat de boom scheef waait. Bovendien bevordert een boompaal de wortelgroei.

     Wanneer je één boompaal plaatst, is het verstandig om deze op de windkant te zetten. De palen plaats je altijd buiten de kluit of pot. Bij wortelgoed is dit 30 tot 40 cm.

     Tip: je kunt de boompalen een handje helpen door de gaten voor te boren met een grondboor en na te slaan met een hamer. Hierdoor staan de palen het stevigst. Vergeet ook niet om de grond rondom de palen goed aan te stampen.

     De boomband wikkel je in een acht-vorm om de paal en boom. Daarna sla je met een hamer de boomnagels in de band en zit de boompaal vast.

     Water geven

     Bomen met kale wortel (wortelgoed) plant je wanneer de bomen in rust zijn. Er zitten dan nog geen bladeren aan en de boom verdampt niet. Je hoeft de boom daarom voorlopig nog geen water te geven. Wel is het verstandig om bij het aanplanten een emmer water te doen zodat de grond goed tussen de wortels zakt.

     Bomen met kluit of pot? Om de grond goed te laten zakken, mag je jouw boom bij aanplant water geven. Zodra het voorjaar is, geef je ‘m - met mate - twee keer per week water. De boom moet dan zelf gaan ‘zoeken’. Als het warmer wordt en er zit meer blad aan de bomen, dan mag je jouw boom om de twee à drie dagen water geven. Bij tropische temperaturen elke dag.

     Lees meerLees minder
    • Kennis maken
     • Kleur van het blad Groen
     • Wanneer zie ik bloemen? lente/zomer
     • Bloemkleur
     • Krijgt deze boom vruchten? ja
     • Stamomtrek 6-8 cm, 8-10 cm, 10-12 cm
     • Stamhoogte 80 cm, 90 cm, 100 cm, 120 cm, 150 cm, 180 cm
     • Hoogte met levering 200 cm, 210 cm, 220 cm, 240 cm, 270 cm, 280 cm, 300 cm, 320 cm
     • Met blote wortel, pot of kluit geleverd? In de winter met kluit of in pot. In zomer in pot of doorgroeikluit.
     • Wintergroen? ja
    Reviews

    4.95 / 5

    4.95 sterren op basis van 44 beoordelingen

    • 5 / 5Beoordeeld door D.W. 07 / May / 2024

     In het weekend besteld, op donderdag geleverd. Mooie leibomen en duidelijk instructie hoe neer te zetten.

    • 5 / 5Beoordeeld door Anja 07 / May / 2024

     ik denk goed personeel die regelmatig de site lezen en antwoord geven op de vragen. Vandaag (maandag) krijg ik de bomen geleverd. Ben zeer benieuwd.

    • 5 / 5Beoordeeld door Harold 15 / Mar / 2024

     Goed snel en duidelijk besteld Overzicht op de website was duidelijk. Der is zat keuze kwa grote en dikte van de bomen. Erg tevreden dus.

    • 5 / 5Beoordeeld door Joyce 15 / Mar / 2024

     Heel tevreden! Hele mooie bomen ontvangen. Vriendelijke chauffeur. Bedankt we gaan deze planten en dan gaan we er nog 10 bestellen voor de andere kant van de tuin

    • 5 / 5Beoordeeld door Sjoerd 15 / Mar / 2024

     Zeer goede prijs, snel geleverd en uiterst vriendelijke bezorger! Vorige week een leilaurier besteld voor een hele goede prijs. (Online echt nergens goedkoper gevonden). Deze werd 5 dagen later netjes bezorgd op de aangegeven tijd. De bezorger was erg vriendelijk en gaf goede tips voor het aanplanten van de boom. Al met al een zeer goede ervaring met bomenkopen.nl.

    • 4 / 5Beoordeeld door Els 15 / Mar / 2024

     Snelle levering Keurig gebeld na bezorging

    • 5 / 5Beoordeeld door Evelien 15 / Mar / 2024

     Snelle levering van mooie en gezonde bomen Online voldoende informatie te vinden. Makkelijk online te bestellen. Snelle reactie op email. Goed op de hoogte gesteld van exacte leveren. Bomen netjes tot in de tuin afgeleverd. Duidelijke beschrijving hoe de bomen te planten. Kortom: aanrader.

    • 5 / 5Beoordeeld door Wilma 15 / Mar / 2024

     Mooie bomen Snel, vriendelijk en mooie leilaurier.

    • 5 / 5Beoordeeld door Rob 03 / Sep / 2023

     Boom werd binnen de afgesproken termijn bezorgd en was precies zoals online leek

    • 5 / 5Beoordeeld door Mirjam 02 / Sep / 2023

     Voor tweede maal een laurier leiboom besteld. Mooie boom en snel geleverd.

    • 5 / 5Beoordeeld door Veda 15 / Aug / 2023

     Mooie bomen

    • 5 / 5Beoordeeld door Sis Fridricks 18 / Apr / 2023

     Super geleverd.mooie boom

    • 5 / 5Beoordeeld door Theo Voermans 15 / Apr / 2023

     de Leibomen zijn prima afgeleverd voor de deur . Netjes verzorgd dank u wel.

    • 5 / 5Beoordeeld door [email protected] 13 / Apr / 2023

     top volgens afspraak

    • 5 / 5Beoordeeld door H.. Drenthen 13 / Apr / 2023

     top volgens afspraak

    • 5 / 5Beoordeeld door H.. Drenthen 13 / Apr / 2023

     Top.

    • 5 / 5Beoordeeld door P. Verhoef 12 / Apr / 2023

     Snelle en goede levering, uitstekende kwaliteit. Goede uitleg over het planten van de boom. Hij staat prachtig in de tuin. Als we er weer een kopen dan zeker bij bomen kopen .nl

    • 5 / 5Beoordeeld door Hjb 08 / Apr / 2023

     Prachtige lei mooi groen blad en goede poot voorschriften nette aflevering

    • 5 / 5Beoordeeld door Joost Dijkstra 29 / Mar / 2023

     Alles is prima kwaliteit, precies zoals omschreven! Een keurige bijgevoegde flyer met heldere tekst en uitleg!

    • 5 / 5Beoordeeld door Astrid Scholten 20 / Mar / 2023

     Mooie sterke volle bomen voor een prachtige prijs.

    • 5 / 5Beoordeeld door Bram van Gerwen 24 / Nov / 2022

     Fantastisch mooie leiboompjes. Ik was huiverig om dit online te bestellen. De levering was top, zeer vriendelijke meneer. De boompjes staan er prachtig bij. Dank en tot een volgende keer

    • 5 / 5Beoordeeld door Goof 05 / Aug / 2021

     prima prijs/ kwaliteit verhouding. Klantvriendelijk.

    • 5 / 5Beoordeeld door Ilona 23 / Jul / 2021

     Goede communicatie, mail werd snel beantwoord. En vriendelijke bezorger.

    • 5 / 5Beoordeeld door Herbert 22 / Jul / 2021

     correcte levering

    • 5 / 5Beoordeeld door Martijn 22 / Jul / 2021

     Mooie bomen snel geleverd

    • 5 / 5Beoordeeld door Michiel 21 / Jul / 2021

     Ook de geleverde bomen voldoen aan de maat

    • 4 / 5Beoordeeld door A.J.M. 21 / Jul / 2021

     Prima service

    • 5 / 5Beoordeeld door Robbie 21 / Jul / 2021

     Zeer vlotte bestelling en afhandeling van de levering. Zeer mooie bomen mogen ontvangen. Niets op aan te merken. Ik koop zeker nog bij bomenkopen.nl Een echte aanrader!

    • 5 / 5Beoordeeld door Doreth 21 / Jul / 2021

     Overzichtelijke website, schappelijke prijzen, duidelijke communicatie, snelle levering, gratis zakje potgrond, vriendelijke bezorger, die goede tips gaf voor het planten en het onderhoud van de boom. Kortom: dik tevreden!

    • 5 / 5Beoordeeld door Daan 21 / Jul / 2021

     Super en snel

    • 5 / 5Beoordeeld door Ruud 21 / Jul / 2021

     Snelle levering. Goed verzorgd

    • 5 / 5Beoordeeld door Marleen 19 / Jul / 2021

     Duidelijke website en goede idiot proof uitleg over hoe je je boom moet planten. Mooie boom en nette aflevering.

    • 5 / 5Beoordeeld door Alexander 19 / Jul / 2021

     Persoonlijk contact gehad; snel en efficiënt. Voorkeursdag opgegeven, ondanks niet betaald voor tijdslotlevering. Hierop werd ik gemaild met een mogelijke andere leverdatum. Afgesproken in de ochtend te leveren, en netjes om 09:30 afgedropt. Ideaal!

    • 5 / 5Beoordeeld door Jordi 19 / Jul / 2021

     Leuk concept en goede levering

    • 5 / 5Beoordeeld door René 19 / Jul / 2021

     Na een zoektocht bij tuincentra waar we niet wat konden vinden in de juiste prijs - kwaliteit verhouding, hebben we online onze zoektocht voortgezet. Bij Bomenkopen.nl hebben we dit wel gevonden met mooie Leilaurier bomen. Netjes binnen de afgesproken levertijd door zeer vriendelijke medewerkers afgeleverd. Top service!!

    • 5 / 5Beoordeeld door Bjorn 19 / Jul / 2021

     Bomen kopen via internet. Na eerst in de buurt wat tuincentra te hebben bezocht niet gevonden wat we zochten. Het meeste wat we zochten stond er niet of was niet direct leverbaar. Dan via bomenkopen.nl. Gemakkelijk zoeken en vergelijken. Over een twijfel detail even telefonisch contact gezocht. Besteld en een paar dagen later keurig aan huis geleverd. Helemaal top.

    • 5 / 5Beoordeeld door Rene 17 / Jul / 2021

     Echt een zaak die met je meedenkt

    • 5 / 5Beoordeeld door Robin 17 / Jul / 2021

     Uitstekende service volgens afspraak

    • 5 / 5Beoordeeld door AG 17 / Jul / 2021

     Alles is volgens verwachting precies volgens afspraak geleverd. We hebben 2 leilaurier boompjes en portugese laurier haag besteld. Kwaliteit van de boompjes en de haag is zeer goed en zeker aan te bevelen. We hebben alles laten bezorgen in Groningen. Keurig op tijd en netjes afgeleverd.

    • 5 / 5Beoordeeld door Paul 15 / Jul / 2021

     Veel kennis van leibomen en zeer klantgericht

    • 5 / 5Beoordeeld door Daniëlle 15 / Jul / 2021

     Ik ben heel fijn geholpen. Had ik vragen over mijn leibomen dan werden die allemaal geduldig en met aandacht beantwoord. Heel blij met mijn bomen! Dank jullie wel!

    • 5 / 5Beoordeeld door Martijn 22 / Mar / 2021

     Het waren mooie bomen die snel binnen 5 dagen geleverd werden. Aanplant instructie zat er netjes bij

    • 5 / 5Beoordeeld door Michiel 22 / Mar / 2021

     Ook de geleverde bomen voldoen aan de maat

    • 5 / 5Beoordeeld door Alicia 16 / Jan / 2020

     Blij met mijn nieuwe leiboom! Heerlijk genieten van mijn privacy.

    Lees meerLees minder
    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

    vergelijk0