• Discover your own tree
 • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
 • Zie direct je CO2 compensatie
Ook nu kan je jouw bomen aanplanten! Laat ze groeien met goede grond, palen en veel aandacht ♥

  Portugese laurier als leiboom | Prunus lusitanica Angustifolia

  Portugese laurier als leiboom | Prunus lusitanica Angustifolia

  €85,00 €95,00

  • Portugese laurier als leiboom | Prunus lusitanica Angustifolia

   HOTTIE

   • hottie
  • Portugese laurier als leiboom | Prunus lusitanica Angustifolia
  • Portugese laurier als leiboom | Prunus lusitanica Angustifolia
  • Portugese laurier als leiboom | Prunus lusitanica Angustifolia
  • Portugese laurier als leiboom | Prunus lusitanica Angustifolia
  • Portugese laurier als leiboom | Prunus lusitanica Angustifolia
  • Portugese laurier als leiboom | Prunus lusitanica Angustifolia
  • Portugese laurier als leiboom | Prunus lusitanica Angustifolia
  • Portugese laurier als leiboom | Prunus lusitanica Angustifolia
  Plus- en minpunten
  Past in iedere tuin
  Vogelvriendelijk
  Wintergroen
  Witte bloemen in de zomer
  Goed te snoeien
  Gevoelig voor spint
  Heeft wat aandacht nodig in het eerste aanplantseizoen

  Portugese laurier als leiboom | Prunus lusitanica Angustifolia

  (17)

   • Koop 2 voor 83,30 per stuk en bespaar 2%
   Kies jouw maat:

   Boompaal 150 cm met boomband (+ 7,00)

   Aanplantgrond Bio | Culvita (+ 7,50)

   Geleverd binnen 5 werkdagen

   85,- 95,-

   Voeg toe aan vrachtwagen

   • Gratis verzending > €99 (NL)
   • Zie direct je CO2 compensatie
   • Discover your own tree
   • Laat je inspireren
   Plus- en minpunten
   Past in iedere tuin
   Vogelvriendelijk
   Wintergroen
   Witte bloemen in de zomer
   Goed te snoeien
   Gevoelig voor spint
   Heeft wat aandacht nodig in het eerste aanplantseizoen
   • Portugese Laurier als Leiboom, Prunus lus. Angustifolia

    Als je op zoek bent naar een stijlvolle, groenblijvende leiboom, dan hebben wij de perfecte boom voor je: de Portugese Laurier, ofwel Prunus lus. Angustifolia. Deze leiboom is de ideale mix van esthetiek en functionaliteit, die zowel een aantrekkelijke aanvulling op je tuin is als een praktische oplossing voor privacy.

    Waarom kiezen voor de Portugese Lei-Laurier?

    De Portugese Laurier is niet zomaar een leiboom. Zijn populariteit is te danken aan verschillende kenmerken. Een van de grootste voordelen van de Portugese Laurier is dat hij het hele jaar door groen blijft. Dankzij zijn donkergroene, glanzende bladeren kan je tuin zelfs in de grijze wintermaanden levendig en kleurrijk blijven. En als de zomer aanbreekt? Deze laurierboom trakteert ons op prachtige witte bloemtrossen, die een verscheidenheid aan nuttige insecten aantrekken, zoals bijen en vlinders. Zo draag je ook nog eens bij aan de biodiversiteit in je tuin!

    Het uiterlijk van de Portugese Laurier Leiboom

    De Portugese Laurier heeft een kenmerkend en aantrekkelijk uiterlijk. Zijn bladeren zijn donkergroen en leerachtig, en vormen een prachtig contrast met de rode tinten van de stelen. In de zomer ontstaan er witte, geurende bloemen die uiteindelijk kleine, donkere vruchten worden, waardoor je tuin nog meer kleur en textuur krijgt.

    Het groeipatroon

    De Prunus lusitanica 'Angustifolia' leiboom, met zijn kenmerkende langzame groeipatroon, is een uniek exemplaar binnen de leibomen. De compactheid van deze boom komt tot uiting in de fijne takken en de kleine, smalle bladeren die dicht bij elkaar aan de tak groeien. Deze specifieke structuur creëert een volle, dichte rek bij jouw leiboom. Vanwege deze dichtheid op het leirek wordt de zichtbaarheid door de leiboom bijna volledig geblokkeerd. Stamomtrek 5/7 en 6/8 cm zijn nog jonge bomen en de rekken zitten bij levering niet vol.

    De nieuwe scheuten van de Portugese laurier hebben een jaarlijkse groeisnelheid van ongeveer 20 cm tot 40 cm per groeiseizoen. Het is belangrijk op te merken dat bij alle Portugese laurier leibomen de hoogte van de stamhoogte constant blijft - Het leigedeelte groeit niet met de boom mee omhoog.

    Afmetingen van de Portugese Laurier leiboom

    Bij Bomenkopen.nl begrijpen we dat niet elke tuin hetzelfde is. Daarom bieden we de Portugese Laurier aan in verschillende maten, van kleiner voor de compacte tuin, tot groter voor wie een direct volwassen effect wenst. We hebben de Prunus lus. Angustifolia met stamomtrekken van 6-8 tot en met 10-12 cm. Verder zijn de stamhoogtes van 100 cm tot en met 200 cm. Onze rekbreedtes zijn 120 cm of 150 cm.

    Standplaats voor de Portugese Laurier

    De Portugese Laurier is een flexibele boom die zich gemakkelijk aanpast aan verschillende omstandigheden. Hij kan zowel in volle zon als in halfschaduw goed groeien, wat hem geschikt maakt voor bijna elke tuin. Wat betreft de bodemsoort, deze boom is niet erg kieskeurig, zolang de grond maar goed gedraineerd is.

    Het aanplanten van de Portugese Laurier leiboom

    Voor een succesvolle aanplant van de Portugese Laurier, volg je gewoon deze stappen:

    • Voorbereiding van het plantgat: Graaf een plantgat dat twee keer zo breed is als de kluit van de boom. Dit geeft de wortels voldoende ruimte om te groeien en zich te verspreiden. Zorg er wel voor dat de wortels of kluit maximaal 5 centimeter in de grond zitten.
    • Plaatsen en water geven: Na het plaatsen van de boom, vul je het gat weer op met de uitgegraven grond en geef je de boom royaal water. Dit helpt om de grond rond de wortels te laten bezinken en zorgt voor een goede start voor de boom. Je kan ook altijd extra aanplantgrond erbij stoppen om zo de groei te stimuleren!
    • Maak gebruik van cacao doppen of Hollandse boomschors om zo uitdroging en onkruid extra tegen te gaan!

    Boompalen

    In de beginfase hebben de meeste bomen wat extra ondersteuning nodig, en de Portugese Laurier is geen uitzondering. Boompalen helpen de boom stabiel te blijven en te beschermen tegen harde wind.

    Onderhoud & verzorging

    Zodra de Portugese Laurier goed gevestigd is, verandert het onderhoud een beetje.

    • Water geven: Hoewel deze boom bestand is tegen droogte, zal regelmatig water geven helpen om de groei te bevorderen. Je mag deze boom 1 tot 2 emmers water geven per week. In droge perioden kan het nodig zijn om extra water te geven. Als het boven de 25 graden is, dan zijn 3-4 emmers water noodzakelijk. Is het nog warmer? Boven de 35 graden mag je de boom elke dag minimaal 1 emmer water geven en dan mag je ook de bladeren nat sproeien in de avond. Zorg er wel voor dat hij geen natte voeten houdt, dus een goede afwatering is belangrijk.
    • Snoeien: De lei-Portugese laurier moet 1x per jaar gesnoeid worden, hij heeft het liefst dat je dit tussen november en maart doet. Hoe? De uitlopende takken terug knippen tot het scherm. Alles wat er bovenop uitsteek knip je terug tot de stam en takken. Eventueel kun je hem in de zomer 1 x snoeien, wel voorzichtig want hij groeit erg graag in deze periode. 
    • Voeding: Om de groei van jouw maatje te bevorderen is het goed om hem in het voorjaar te voorzien van wat koemest korrels.
    • Ziektebestrijding: Hoewel de Photinia Red Robin een sterke en gezonde boom is, is het belangrijk om de boom regelmatig te controleren op tekenen van ziekten of plagen. Als je iets ongewoons ziet, neem dan contact met ons op voor advies.

    Dankzij deze complete gids, ben je helemaal klaar om je Portugese Laurier leiboom aan te planten en te verzorgen. En onthoud, als je vragen hebt of hulp nodig hebt, staat het team van Bomenkopen.nl altijd voor je klaar!

    Goed om te weten

    Deze vriend is soms gevoelig voor spint. Spint is een infectie van mijten op planten. Spint tast de bladeren aan en treedt vooral op onder warme, droge omstandigheden. Bij de gespecialiseerde tuincentra zijn hier middelen voor te krijgen.

    Bekijk hieronder de accessoires waar de lei-Portugese laurier bomen blij van worden. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw boom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de bomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je boom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden, hier vindt je alvast onze garantievoorwaarden.

    Lees meerLees minder
   • Gat graven

    Het gat moet ongeveer twee keer de hoogte en twee keer de breedte van het wortelgestel hebben. Maak vooral de onderlaag goed los om de waterafvoer te bevorderen. Als deze laag niet wordt weggehaald, kan er water blijven staan in het gat. Hierdoor gaan de wortels van de boom rotten en dat wil je natuurlijk niet.

    Aanplanten

    De boom moet op de juiste diepte geplant worden. Wat is dan de juiste diepte, vraag je je af? Dat is makkelijk te zien: de stam en de wortelhals (bij wortelgoed) hebben een andere kleur.

    Bomen met blote wortel, ook wel wortelgoed genoemd, moeten zo snel mogelijk na levering geplant worden. Bij het planten houd je de bovenkant van de kluit of pot aan. Haal de pot of zak van de kluit af en… planten maar! Maar let op: nooit te diep. Bij leibomen of dakbomen zorg je er ook voor dat de rekken op dezelfde hoogte komen.

    Slechte afwatering? Dan is het verstandig om drainage aan te leggen.

    En dan… Nu kun je het gat opvullen met een zak potgrond. De potgrond meng je met de uitgegraven grond. Bij bomen met een kluit mogen de ijzeren korf en jute nooit verwijderd worden. Waarom niet, wil je weten? Anders valt de kluit uit elkaar en beschadigt het wortelgestel.

    Boompalen

    Wij adviseren je om bij iedere boom één of twee boompalen te plaatsen. Hiermee voorkom je dat de boom scheef waait. Bovendien bevordert een boompaal de wortelgroei.

    Wanneer je één boompaal plaatst, is het verstandig om deze op de windkant te zetten. De palen plaats je altijd buiten de kluit of pot. Bij wortelgoed is dit 30 tot 40 cm.

    Tip: je kunt de boompalen een handje helpen door de gaten voor te boren met een grondboor en na te slaan met een hamer. Hierdoor staan de palen het stevigst. Vergeet ook niet om de grond rondom de palen goed aan te stampen.

    De boomband wikkel je in een acht-vorm om de paal en boom. Daarna sla je met een hamer de boomnagels in de band en zit de boompaal vast.

    Water geven

    Bomen met kale wortel (wortelgoed) plant je wanneer de bomen in rust zijn. Er zitten dan nog geen bladeren aan en de boom verdampt niet. Je hoeft de boom daarom voorlopig nog geen water te geven. Wel is het verstandig om bij het aanplanten een emmer water te doen zodat de grond goed tussen de wortels zakt.

    Bomen met kluit of pot? Om de grond goed te laten zakken, mag je jouw boom bij aanplant water geven. Zodra het voorjaar is, geef je ‘m - met mate - twee keer per week water. De boom moet dan zelf gaan ‘zoeken’. Als het warmer wordt en er zit meer blad aan de bomen, dan mag je jouw boom om de twee à drie dagen water geven. Bij tropische temperaturen elke dag.

    Lees meerLees minder
   • Kennis maken
    • Kleur van het blad Groen
    • Wanneer zie ik bloemen? Lente
    • Bloemkleur
    • Krijgt deze boom vruchten? ja
    • Stamomtrek 6-8 cm, 8-10 cm, 10-12 cm
    • Stamhoogte 90 cm, 100 cm, 120 cm, 160 cm, 180 cm, 200 cm
    • Hoogte met levering 210 cm, 220 cm, 240 cm, 280 cm, 300 cm
    • Met blote wortel, pot of kluit geleverd? In de winter met kluit of in pot. In zomer in pot of doorgroeikluit.
    • Wintergroen? ja
   Reviews

   4.8 / 5

   4.8 sterren op basis van 17 beoordelingen

   • 5 / 5Beoordeeld door erwin 07 / May / 2024

    Mooie bomen ,snel en netjes bezorgt

   • 5 / 5Beoordeeld door Richard 15 / Mar / 2024

    mooie bomen netjes geleverd conform afspraak De 4 leilindes die ik heb besteld voldoen volledig aan mijn verwachting en werden netjes op de oprit afgeleverd. Ik ben zeer tevreden.

   • 5 / 5Beoordeeld door Marion 02 / Sep / 2023

    We hebben 2 leiboompjes besteld, snel geleverd, we werden heel netjes geholpen, ze doen wat ze beloven. We zijn erg blij met de bomen

   • 5 / 5Beoordeeld door Yvonne 30 / Mar / 2023

    Ik ben heel blij met mijn 2 Portugese Laurier in lei vorm (stamhoogte 100) Ze zijn al hartstikke mooi op het rek gegroeid (nog niet helemaal dicht natuurlijk, de boompjes zijn nog jong) Het rek is mooi stevig en recht. En de takken zijn heel netjes op het rek gebonden. De kwaliteit van de boom en het materiaal is erg goed. Ik wist niet wat ik moest verwachten voor deze prijs, maar ik ben aangenaam verrast! Ik heb de bomen gister gepoot, maar ze zien er zo goed uit dat het me zou verbazen als ze niet aanslaan. Ik zou absoluut vaker bestellen bij bovenkopen.nl

   • 5 / 5Beoordeeld door Mariëlle S. 13 / Mar / 2023

    Mooie groenblijvende portugese laurier leibomen!

   • 5 / 5Beoordeeld door Gwen 05 / Aug / 2021

    Echt heel prettig.

   • 5 / 5Beoordeeld door Sjeng 23 / Jul / 2021

    Goede service en prettig verloop van onze order.

   • 5 / 5Beoordeeld door Martin 23 / Jul / 2021

    Mooie bomen, snel en gratis geleverd

   • 4 / 5Beoordeeld door Wendy 22 / Jul / 2021

    Prima service, mooie bomen en keurig op tijd geleverd.

   • 5 / 5Beoordeeld door Dhr. M 21 / Jul / 2021

    Goed

   • 5 / 5Beoordeeld door Cindy 17 / Jul / 2021

    Goede service, levering etc. Prima bedrijf

   • 5 / 5Beoordeeld door Yvonne 15 / Jul / 2021

    Snelle bezorging! Mooie boompjes!

   • 5 / 5Beoordeeld door Jeremy 15 / Jul / 2021

    Ervaring met bomenkopen.nl was goed, duidelijke communicatie over levering, tevreden over de geleverde producten.

   • 5 / 5Beoordeeld door Suzanne Nanning 23 / Mar / 2021

    Alles vlot en keurig volgens afspraak!

   • 4 / 5Beoordeeld door Wendy 22 / Mar / 2021

    Prima service, mooie bomen en keurig op tijd geleverd.

   • 5 / 5Beoordeeld door M. 22 / Mar / 2021

    Goed

   • 4 / 5Beoordeeld door Titia 22 / Mar / 2021

    Een fout werd meteen goed afgehandeld en opgelost.

   Lees meerLees minder
   Inloggen

   Wachtwoord vergeten?

   • Al je orders en retouren op één plek
   • Het bestelproces gaat nog sneller
   • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

   vergelijk0